Netwerking, 21 stappen?

7

Wie vandaag nog durft beweren dat er niets aan de hand is, heeft wellicht een probleem met begrijpend lezen of wil er liever niets mee te maken hebben. Hetzelfde geldt voor onze angstschreeuw naar oplossingen, ze zijn er maar misschien zien of horen we ze niet. Dit alles zijn veronderstellingen, kunnen we dat ook testen op waarachtigheid? Met dit artikel nodigen we graag uit om zelf de test te doen. Netwerking?

Precedent

Wie de realiteit wil ontkennen ziet geen raakpunten met WOII, een doemscenario waar we misschien liever niet aan herinnerd worden. Kritische geesten maken zich hierover grootse zorgen, het zijn beslist geen doemdenkers. Het zijn daarentegen bikkelharde realisten en net dat wordt niet steeds op applaus onthaald. De waarheid kwetst? Laat ons dit eenvoudig houden, in de conclusie van een IMF rapport (PDF alert) staat te lezen:

  • volledige eliminatie van bankruns
  • drastische verlaging van staatsschulden
  • drastische verlaging van private schulden
  • betere controle over cycli van hoog- en laagconjunctuur

Begrijpend lezen

Al wie nog begaan is met de toekomst van onze kinderen springt nu recht en spitst de oren. Dit laten we niet aan ons voorbijgaan, een rapport van amper 70 pagina’s geeft een antwoord op waar zowat heel de wereld mee bezig is? Wie gelooft nu dergelijke sprookjes? Keep on dreaming! Vandaag lopen de Grieken massaal naar de bank en de ECB vult het gat op, horror vacui? Begrijpend lezen, er staat wel degelijk ‘volledige eliminatie van bankruns’. We lezen hetzelfde, toch? Werden de Grieken niet correct geïnformeerd misschien? En wat met ons, hebben we wel een idee waar dat rapport inhoudelijk over gaat? Plotse twijfel welt op, hoe kunnen we daar meer zekerheid over bekomen?

Onleesbaar

We zijn ervan op de hoogte, onderstaande tekst is bijna niet te lezen. Netwerking is een ingeburgerd begrip en komt met een doelstelling. Zo trachten de Russen vandaag de Grieken in te palmen om hun netwerk te verbreden, net zoals ISIS netwerkt. In beide gevallen is het Westen de geviseerde vijand en laat ons eerlijk blijven, ook wij –  ingezetenen – hebben steeds vaker een probleem met het Westen. We lezen het in de boekjes, het gaat over wakker worden. Cut the crap, de tekst is leesbaar en het beeld spreekt voor zich.

Doe de test

Hierbij onze welgemeende uitnodiging om zelf de test eens te doen. Het is eenvoudig, a priori hebben we niet meer nodig dan dit IMF rapport dat als benchmark fungeert. Inhoudelijk zegt het niets anders dan wat net voor WOII verteld werd. Destijds werden deze ideeën niet maatschappelijk gehonoreerd maar wie heeft hier kennis van? Voel u niet verplicht, stel gewoon even de vraag in uw omgeving. Het beeld geeft voldoende randinformatie om er creatief mee om te springen en uw bevindingen lezen we graag bij Biflatie.nl. Een vingerwijzing staat misschien nog gepast, don’t be surprised!!! Festina Lente (haast u langzaam).