Wie vandaag nog durft beweren dat er niets aan de hand is, heeft wellicht een probleem met begrijpend lezen of wil er liever niets mee te maken hebben. Hetzelfde geldt voor onze angstschreeuw naar oplossingen, ze zijn er maar misschien zien of horen we ze niet. Dit alles zijn veronderstellingen, kunnen we dat ook testen op waarachtigheid? Met dit artikel nodigen we graag uit om zelf de test te doen. Netwerking?

Precedent

Wie de realiteit wil ontkennen ziet geen raakpunten met WOII, een doemscenario waar we misschien liever niet aan herinnerd worden. Kritische geesten maken zich hierover grootse zorgen, het zijn beslist geen doemdenkers. Het zijn daarentegen bikkelharde realisten en net dat wordt niet steeds op applaus onthaald. De waarheid kwetst? Laat ons dit eenvoudig houden, in de conclusie van een IMF rapport (PDF alert) staat te lezen:

Begrijpend lezen

Al wie nog begaan is met de toekomst van onze kinderen springt nu recht en spitst de oren. Dit laten we niet aan ons voorbijgaan, een rapport van amper 70 pagina’s geeft een antwoord op waar zowat heel de wereld mee bezig is? Wie gelooft nu dergelijke sprookjes? Keep on dreaming! Vandaag lopen de Grieken massaal naar de bank en de ECB vult het gat op, horror vacui? Begrijpend lezen, er staat wel degelijk ‘volledige eliminatie van bankruns’. We lezen hetzelfde, toch? Werden de Grieken niet correct geïnformeerd misschien? En wat met ons, hebben we wel een idee waar dat rapport inhoudelijk over gaat? Plotse twijfel welt op, hoe kunnen we daar meer zekerheid over bekomen?

Onleesbaar

We zijn ervan op de hoogte, onderstaande tekst is bijna niet te lezen. Netwerking is een ingeburgerd begrip en komt met een doelstelling. Zo trachten de Russen vandaag de Grieken in te palmen om hun netwerk te verbreden, net zoals ISIS netwerkt. In beide gevallen is het Westen de geviseerde vijand en laat ons eerlijk blijven, ook wij –  ingezetenen – hebben steeds vaker een probleem met het Westen. We lezen het in de boekjes, het gaat over wakker worden. Cut the crap, de tekst is leesbaar en het beeld spreekt voor zich.

Doe de test

Hierbij onze welgemeende uitnodiging om zelf de test eens te doen. Het is eenvoudig, a priori hebben we niet meer nodig dan dit IMF rapport dat als benchmark fungeert. Inhoudelijk zegt het niets anders dan wat net voor WOII verteld werd. Destijds werden deze ideeën niet maatschappelijk gehonoreerd maar wie heeft hier kennis van? Voel u niet verplicht, stel gewoon even de vraag in uw omgeving. Het beeld geeft voldoende randinformatie om er creatief mee om te springen en uw bevindingen lezen we graag bij Biflatie.nl. Een vingerwijzing staat misschien nog gepast, don’t be surprised!!! Festina Lente (haast u langzaam).

7 reacties

  1. Vulture-capitalism, massa-immigratie, massa-domheid…..met een bloedgang naar de afgrond….je theoretisch gefrobel in de marge gaat er niets aan doen….

    1. Dank Peter, is dat de feedback die je kreeg uit je omgeving? Hadden het een beetje voorspeld, don’t be surprised. Zou men dat net voor WOII ook gezegd hebben?

  2. Voor ons onderzoek peil ik graag even of iemand deze test eens geprobeerd heeft. Is het resultaat zoals we enigszins voorspeld hebben?

  3. Werner, die test hoef ik niet echt te proberen, want wat daar staat komt gewoon overeen met een Fibonacci reeks, waarvan gezegd wordt dat hij die getallen uit de konijnenfokkerij gehaald heeft. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fibonacci. Natuurlijk is dat een plagerijtje geweest, dat konijnenfokken, maar wel met een zekere ondertoon. Buitendien heeft Fibonacci nog veel meer betekend voor de reeksen wiskunde dan alleen maar dit konijnenfokken. Prof. Bartlett heeft dit principe later nog eens naar voren gebracht met als titel de exponentiële functie. In Australië heeft dit probleem zich ooit in het echt met konijnen voorgedaan, als ik mijn lagere school onderwijzers mocht geloven. Het is op te lossen hoor, daar niet van. Myxomatose heette die ziekte geloof ik en die zorgde ervoor dat zowat de hele konijnenpopulatie werd uitgeroeid. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Myxomatose, waarin het lagere school verhaal bevestigd wordt. En let vooral op hoe die gevolgen zich nu nog steeds blijkbaar om de paar jaar voordoen. Soortgelijk verhaal gaat er over kamelen in Australië, alleen verloopt die reeks iets anders, maar het lange termijn effect is ook daar precies hetzelfde. Ongebreidelde groei, als er geen natuurlijke vijanden zijn, die de boel een beetje in evenwicht houden. Nou is en blijft de vraag natuurlijk: wat is dan de natuurlijke vijand van fiatgeld? En ik heb zo’n vermoeden dat dit wel eens handel kon zijn. En uiteindelijk: niets nieuws onder zon. Er is nou eenmaal een natuurlijke orde van de dingen en het wordt tijd dat we daar maar eens mee zouden moeten kunnen leven. Niets in dit leven is voor niets, zelfs de dood kost je het leven. En, je leeft om dood te gaan. En nou gaat het er maar om, om de tijd die je doorbrengt, zo aangenaam en zo zorgzaam door te brengen als maar kan.

    1. Beste Dick, met de aangegeven reeks tonen we enkel aan hoeveel stappen er nodig zijn om 7 miljard mensen te bereiken (ic tussen stap 20-21). We starten met 1 persoon die iets vertelt tegen 2 anderen, dan zijn er 3 op de hoogte van dat ‘iets’. Vervolgens 3 personen zeggen dat ieder tegen 2 anderen, dat geeft 9 … enzoverder. En wat ze vertellen gaat over een oplossing voor deze economische malaise, een oplossing die er al meer dan tachtig jaar ligt. De vraag is uiteindelijk of mensen hier wel van op de hoogte zijn en zo ja, waar zijn we dan in Godsnaam nog mee bezig? Bij ‘mixomatose’ moeten we denken aan blindheid maar dat is een konijnenziekte, in dit geval gaat het over correcte kennisdeling. (fiat en/of goud is hier irrelevant)

  4. Ik moet er niet aan denken dat we met 7 miljard mensen allemaal hetzelfde zouden moeten vinden, ondanks een correcte kennisdeling, Werner. Dit is wel helemaal voorbij gaan aan de individualiteit van de mens. Ik ben bang voor een nieuwe NWO in die opzet.

    1. Anders gezegd, er ligt een oplossing voor allerhande monetaire verzuchtingen die de bevolking elke dag teisteren en je bent bang? Is dit niet meer als identificatie met de elite die onze individualiteit nu net aan banden legt? We kunnen eenmalig ons ontdoen van dat schuldencomplex en hetzelfde schuldensysteem blijven hanteren, dat is enkel een kwestie van keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: