Wat een domoor, die Paul Krugman, inderdaad. En vooral een party pooper. Een sfeerverpester. Net nu het beursfeest zo lekker aan de gang is, toch? (Wel tien jaar lang, en de uitputting dus nabij historisch gezien wat stierenmarkten betreft.) Wat kan ook een Nobelprijswinnaar Economie voorzien dat een president niet zou weten? En daarbij: de Amerikaanse beurzen staan toch op recordhoogte? Net dan spreek je toch het R-woord niet uit?! Trouwens: ook miljoenen beleggers weten het veel beter dan zo’n hoogleraartje, niet? Want de Dow Jones stijgt gelijk opnieuw met 160 punten.

Beurs op recordhoogte

Die DJ Index staat in april 2019 op zijn hoogste punt ooit. In vijf maanden kwam er 22 procent bij, tot 26,634.96 punten. Op Trumps belediging aan het adres van de hoogleraar volgde zelfs een stijging met 160 punten. Bij wijze van applaus om zo’n nitwit op zijn plaats te zetten. Nochtans is Paul Krugman pertinent. Volhardend ook in het kwade (?!) Krugman ‘continues to warn that the U.S. economy is on the brink of recession even as the stock market bounds toward record highs.’ Hij vertelde CNN dat China en Europa mogelijk reeds in een recessie zitten. Ziét of hoort zo’n professor dan niet dat de (Amerikaanse) beurs stijgt? Is dat niet het beste bewijs dan dat hij compleet fout zit? Tjonge jonge…

Fake news?

Ook de obligatiemarkt wijst volgens de professor op verminderd vertrouwen in de Amerikaanse economie. Niks van aan twittert Donald Trump, allemaal ‘fake news’:

Donald J. Trump@realDonaldTrump

Paul Krugman, of the Fake News New York Times, has lost all credibility, as has the Times itself, with his false and highly inaccurate writings on me. He is obsessed with hatred, just as others are obsessed with how stupid he is. He said Market would crash, Only Record Highs!76.2K11:59 AM – Apr 23, 2019

‘PRESIDENT TRUMP CONFIDENT THAT STRONG DOW WILL PROPEL HIM TO REELECTION’

Zo zit dat. Het draait ‘m allemaal om de herverkie…pardon! Om de economie en de beurzen natuurlijk! Zoals de gevleugelde woorden luiden: ‘It’s the economy, stupid!”, ten tijde van oud-president van de VS Bill Clinton.

Eén reactie

  1. “How Did Economists Get It So Wrong?” vroeg Krugman zich af in zijn TNYT column over de crisis van 2008. Ook híj, met zijn geweldige economische reputatie, zat er toen finaal naast. Ook de gevolgen van de economische recessie (snel hersteldoor door daarna toegenomen produktiecapaciteit) werden door Krugman flink onderschat. Dus.., zegt een Nobelprijs ook niet alles (maar dat wisten we al).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: