Nu crypto het voetbal bereikt is het hek van de digitale dam/De kleine cryptobelegger is terug!

AC Milaan, de populaire Italiaanse voetbalclub, gaat een Fan Token lanceren. Naar eigen zeggen om een brug te slaan naar de digitale wereld en het contact aan te halen met haar fans. En dit´especially during these difficult times´. Wanneer vandaag over ´moeilijke tijden´ gesproken wordt, weet helaas iedereen wel waarop gedoeld wordt. De hele wereld lijdt onder het Coronavirus, dus ook Italië en eveneens de sportwereld. Het land vraagt Europa in januari 2021 om het nationale deficiet te mogen verhogen – voor de vijfde keer. ECB: dat wordt dus weer eurotje´s printen, net als in de States? (Horen we daar niet op de achtergrond ´Money printer go brrr…´?) Door zogenaamde fan tokens kunnen supporters allerlei voordelen krijgen en in zekere zin participeren in het succes van hun club.

 

 

Crypto Sport

´AC Milan, in partnership with world-leading fintech blockchain company Chiliz, has announced a new multi-year global partnership with Socios.com. The deal includes plans to launch an $ACM Fan Token on the popular platform in the coming weeks.´ Niet om te zeggen dat de digitale wereld en de sportwereld niet al eerder de handen naar elkaar hebben uitgereikt. En voor wie niet effectief fysiek naar een sportwedstrijd kan gaan, zijn er nog altijd de immens populaire esports. Ook wel electronic sports genoemd – competitief gamen, waarbij op een heel andere manier sport beoefend wordt. Er bestaat zelfs een Crypto Sports Network met een specifieke ´crypto currency, CSPN´.

Ethereum nummer 1?

Ethereum (ETH) staat op het lijstje van deze whale (grootbezitter van cryptomunten), waarvoor hij de beste prestaties verwacht in 2021. Hij of zij bezit, houd u vast, een slordige 600 miljoen dollar aan digitale munten… Nieuwe hoogtepunten dus, net als voor een paar prominente munten in de DeFi space. Bitcoin ziet de walvis naar 55.000 dollar gaan om tegen het einde van 2021 opnieuw fors te dalen. Gedecentraliseerde financiën zouden pas echt hot worden dit jaar, volgens een meerderheid van analisten, en de bankensector in ernst gaan bedreigen. Want lenen, sparen en verzekeren kan ook op een andere, meer doorzichtige manier dan via de traditionele bankenwereld. Die ziet het gevaar allengs komen – of niet, anders had zij maar moeten luisteren naar wat de (net) voormalige Acting Comptroller of the Currency, Brian Brooks bij zijn afscheid zei. DeFi komt, of de banken daar nu klaar voor zijn of niet! Jamie Dison van JPMorgan Chase, een van Amerika´s prominentste zakenbanken, waarschuwde er ook al voor. 

Zij kochten de dip – en u?

Met ´zij´ bedoelen we de institutionelen zoals Grayscale Investments, dat cryptomunten koopt voor meest de grootste beleggers. Haar Bitcoin Trust kocht nog eens 10.000 BTC over de periode van 14 tot 16 januari 2021. Grayscale schafte trouwens meer en meer crypto aan, in het bijzonder bitcoin, in de afgelopen 30 dagen. Opvallend (maar precies zoals het hoort natuurlijk voor ervaren beleggers in deze – geen financieel advies!) is dat dit gebeurde tijdens een dalende én een stijgende BTC koers. Het is ook het bewijs van het immer versterkende, verstrekkender engagement, het geloof in de toekomstperspectieven van bitcoin, vanwege haar klanten. Het Britse Grayscale is ´s werelds grootste beleggingsfonds in digitale waarden en had d.d. 17 januari 2021 reeds voor 22,9 miljard dollar cryptocurrency onder beheer. Dat kan ondergetekende nog niet claimen (?!) maar hij kocht wel net als deze crypto-moneymanager bij. Op onderstaande grafiek zijn te zien: de koopwoede van het fonds, de koersbewegingen van bitcoin en de 20 dagen dat het fonds gesloten bleef voor potentiële kopers:

Ambcrypto.com

Hopen maar dat al die slimmeriken weten wat ze doen, want ondergetekende volgt hen. Is dit dan wat ze noemen het ´slimme geld´…?

De kleine belegger is terug!

Tja, lang kon dat niet blijven duren. De kleine (crypto) belegger zorgde voor de voorlaatste stierenmarkt einde 2017. Einde 2020 ziet hij, de zogenaamde retail investor, een nieuwe bitcoin en altcoin hausse ontstaan, vlak onder zijn neus. Dan zou hij daar plots geen deel meer van willen uitmaken? Prominente cryptoplatformen als eToro en Revolut zagen de afgelopen twee weken en vier weken respectievelijk 200.000 en 300.000 nieuwe kleinere rekeningen geopend. Ook de volumes op Coinbase en Kraken gaan in stijgende lijn. Wanneer aldus de grote ën de kleine belegger zich achter bitcoin et al. zetten, ligt een nieuw all time high waarschijnlijk wel in het vooruitzicht. 

´Top 10. Institutional money to propel Bitcoin to over $250K in one year? | Interview with Raoul Pal´

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.