Perfecte timing: de VS hebben eindelijk hun excuus om Iran aan te vallen

Zo makkelijk gaat dat (nou ja…) Niemand anders, geen enkel land behalve dan the usual suspects Israël en Saoedi Arabië, dat stond te popelen om Iran aan te vallen? Tot als bij wonder het perfecte excuus uit de hemel komt vallen. Zo ongeveer letterlijk, d.m.v. drones vanuit buurland Jemen. Op zaterdag 14 september 2019 veranderde ‘ons’ hele wereldbeeld, toch? Kijk: bondgenoten van Iran vallen Saoedi Arabië aan! We waarschuwden hier nog in juni jl. voor op Biflatie.nl. Hoed u schreven we, voor provocaties. Al dan niet in scène gezet. Voorwendsels om alsnog Islamitisch Iran de oorlog te verklaren. Dat zal nu wel niet lang op zich laten wachten…

Perfecte timing

Na heel wat geknoei met een zogezegde aanval door Iran op westerse tankers, is het dus toch nog in orde gekomen. Geen hond die geloof hechtte aan deze claim vanwege de Trump administratie. Nochtans, ‘kijk mensen; we hebben er zelfs een filmpje van gemaakt! En een Iraans paspoort ‘gevonden’! Waarom geloven jullie ons dan niet?’ Beste lezers, we gaan hier niet ronduit beweren dàt dit een fake attack was. Door Houthi’s vanuit Jemen op de Saoedische olieraffinaderijen. Maar de timing is toch wel ideaal, nietwaar? Een excuus is vlug gevonden, schreven we ook al eerder. Kan natuurlijk ook toeval zijn…

Excuses

‘Trump versus Iran doet sterk denken aan het debacle dat Irak heet,’ schreven we hier op Biflatie. Herinner u dat Irans buurland Irak ook ‘dringend’ aangevallen moest worden. Het excuus hier waren zogenaamde Weapons of Mass Destruction (WMD). Die nooit gevonden werden. ‘Tja, zei de toenmalige president van de VS, George W. Bush, we waren er nochtans van overtuigd dat die er waren…’ Jaja, dat zal wel.

Jemen, de vergeten oorlog

Npofocus.nl: ‘Vanaf het begin van de oorlog in 2015 is het duidelijk dat er in Jemen veel internationale belangen spelen. Vooral de rol van Saoedi-Arabië, een land dat met wapens gesteund wordt door het Westen, mengt zich in het conflict. Eerst is er nog hoop dat het Westen oog zal hebben voor het leed, drie jaar later is het conflict alleen maar verergerd.’ En waarom heerst er oorlog in Jemen? ‘Het conflict in Jemen is een strijd van de bevolking tegen de machthebbers met als onderliggend probleem jarenlange onderontwikkeling als gevolg van slecht bestuur, vriendjespolitiek en corruptie. Inmiddels is het ook een burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden.’

En Syrië dan?

M.a.w.: weer zo’n oorlog (vaker eufemistisch ‘conflict’ genoemd) die aangewakkerd wordt door buitenlandse machten. Net als in Syrië het geval is. Trouwens: wie heeft nog aandacht voor de oorlog daar? Wat in Jemen plaatsvindt sinds bijna vier jaar, wordt ook wel ‘de vergeten oorlog’ genoemd. De wereld had het te druk met wat in Syrië gebeurde. Nog altijd gebeurt. Maar ook over deze menselijke tragedie, wat er uitziet als een never ending story, melden de media niet vaak meer. Het is een patstelling waar grootmachten VS en Rusland tegenover mekaar staan. Hun ‘conflict’ uitvechtend op andermans bodem. En de bevolking lijdt verder… De oorlog in Syrië uitgelegd in 5 minuten:

Wie is er begonnen?

Trouwens: gesteld dat genoemde Houthi’s inderdaad de drones richting Saoedi Arabië aanstuurden. Zij hebben daarvoor de verantwoordelijkheid ook genomen, naar het schijnt. Laten we niet vergeten dat ook deze laatste de Houthi’s geregeld aanvalt. Amnesty.nl: Op 25 maart 2015 voerde een door Saudi-Arabië geleide coalitie boven Jemen luchtaanvallen uit tegen de Huthi-militie. Hiermee werd het gewapende conflict tussen beide partijen verder aangewakkerd. Sindsdien heeft het conflict zich over het hele land verspreid. Er zijn gruwelijke mensenrechtenschendingen begaan, evenals oorlogsmisdaden, waardoor burgers ondraaglijk lijden.’ Die Houthi’s zijn bondgenoten van Iran. Maar moeten de VS, waarschijnlijk vergezeld van andere westerse landen (het VK?), daarom Iran binnenvallen? Of is er een andere reden?

Waarom de VS Iran haten

Dat gaat terug tot einde de jaren ’70, toen de Iraanse bevolking dictator Sjah Reza Pahlavi verdreven hadden. Deze was een zetbaas van de VS die zijn volk zwaar onderdrukte. De Sjah was aan de macht gebracht door een staatsgreep, gefinancierd door de Amerikaanse administratie. De Sjah was een dictator, maar een zogenaamde ‘goede’ dictator. Lees: één die door de VS gebruikt kan worden. Want jawel, zo zijn er twee soorten dictators. Goede, en slechte. Deze laatste wordt zo genoemd wanneer zij niét de VS als een hondje achterna loopt. ‘In april 1979 koos de Perzische bevolking per referendum (!) voor een islamitische republiek in plaats van de monarchie, wat het lot van de sjah definitief bezegelde.’

Oude plannen

De Amerikaanse ambassade werd bezet in 1979. Het werd een internationale crisis die wel 444 dagen duurde. Sindsdien groeit de haat van de Amerikaanse administratie tegen Iran, dat voor de Ajatollah’s Perzië heette. Het plan om Iran aan te vallen, binnen te vallen en te verwesteren, is sindsdien op tafel blijven liggen. De honger naar wraak moet gestild worden. Al duurt het 40 jaar. De havikken in de wisselende besturen van de VS wachtten hun tijd af. Waarschijnlijk tot zaterdag 14 september 2019. In kringen van wapenproducenten wordt vast weer danig in de handen gewreven. Werk aan de winkel!

De échte reden waarom de Iraanse regering dient afgezet

Ogenschijnlijk, pro forma, bedreigt Iran de wereld met haar ‘nucleaire ambities’. Die er al dan niet zijn. Maar dan nog: so what? Wie geeft de VS de toestemming om de politieman van de wereld te spelen? Om te bepalen wie wel (de vrienden) kernwapens mag bezitten en wie niet (de echte of vermeende vijanden)? Die dreiging is toch wat voornamelijk de Amerikaanse media (op enkele uitzonderingen na) de wereld inpeperen. Sinds enkele jaren nu al. Maar wij menen dat er een heel andere reden is. Iran wendde zich immers af van de Amerikaanse dollar. Net als Irak voorheen deed. En Libië. Dus die regeringen, regimes moesten verdwijnen. Daarom ook zijn o.m. Rusland, China, Turkije, Venezuela de nieuwe vijanden. De Amerikaanse munt dient ten allen tijde verdedigd te worden! Ook manu militari. Met die munt in de positie van wereldresevemunt, staat of valt immers heel de Amerikaanse economie…

20 reacties

 1. Amerika zal Iran niet aanvallen, dit zal allen kunnen gebeuren als Iran Amerika aanvalt.
  Iran is middels veilig, ze hebben oude en goede nieuwe relaties opgebouwd..
  Mede gedwongen door de boycot van de afgelopen decennia.

  De verhoudingen in de Wereld zijn snel aan het veranderen, mede door en dankzij de acties van Trump.
  Het lijkt of trump een andere agenda heeft, dan de Amerikaanse first kiezer denkt..
  Trump is de game changer, denk er maar eens over na, als hij klaar is, is het Amerika last.

  Voor meer info lees het Boek De nieuwe zijde Routes… Het heden en de toekomst van de wereld.

  1. Amerika zal Iran niet rechtstreeks aanvallen, inderdaad, maar, zoals in alle proxy-oorlogen zetten de neo-cons in Washington hun troeven Saoedi-Arabie en Israel in, indien nodig.

   1. President Trump is helaas heel onberekenbaar. Na de historie met die tankers, is de aanval vanuit schepen voor de Iraanse kust en met vliegtuigen op het allerlaatste nippertje afgeblazen. Heeft zijn entourage hem er alsnog van weerhouden? Zal ze dit blijven kunnen? Want de man wil beslist in de geschiedenisboekjes komen hoor. En wie anders dan hijzelf kent zijn agenda? Hij en zijn familie zijn ten allen tijde superbeveiligd dus safe. Hij kàn nog enorme risico’s nemen, zeker nu het einde van zijn termijn in zicht komt. Wat denken jullie, heren?

    1. Ja Joost, daar heb je wel een punt, want volgend jaar staan de verkiezingen op het programma en wanneer schaart bijna het gehele Amerikaanse volk zich achter de president ? juist ….. in tijden van oorlog.

     1. Helaas heeft u het helemaal juist…ze groeten daar de vlag, u weet dat, op school…’in God we trust’ is daar de slogan, te pas maar meestal te onpas gebruikt, misbruikt is het eigenlijk; eerder bedoelen machthebbers wanneer ze dit uitspreken ‘in the Dollar we trust’, is het niet…?

    2. Vergeet niet de president van de USA is in dienst van de USA dus in dienst van het systeem achter politiek, dus ook indirect de agenda van israel, maar die zijn in de wereld wijde politieke finaciele en andere systemen verweven.
     Dus het plan van Trump is heel berekend, maar om dat nu uit te leggen is te veel tik werk.
     Begin maar met het boek, de nieuwe zijde routes…. dan lees je dat er nog een heel andere Wereld is dan die je via onze media te zien krijgt.

     En als je nog meer info wilt is dit te vinden in het boek Revolutie door Schuld.
     De radicale geschiedenis van de eenwording der aarde. Van Rein de Vries
     Een zeer goed boek gebaseerd op feiten…
     Veel lees werk maar zeer interessant voor inzichten over de wereld politiek en conflicten, macht en geld

     1. Bedankt voor de tip! Ken dit boek niet, dit is wat Bol erover schrijft: ‘De westerse financiële elite blijkt een veel belangrijker aandeel in de loop van de wereldgeschiedenis te hebben dan algemeen wordt aangenomen. In dit boek wordt hun invloed op de maatschappij vanuit historisch en geografisch perspectief belicht. Stap voor stap wordt duidelijk hoe geraffineerd onze maatschappij gedomineerd wordt door een kleine groep mensen. Wat zijn hun doelen? Hoe passen de huidige geopolitieke ontwikkelingen in de historie? Wat ligt er voor ons nog in het verschiet?

      Oorlogen en het op het randje van omvallen staande monetaire systeem worden binnen de context van deze vragen geplaatst. De realiteit is vreemder dan fictie. Waar Joris Luyendijks boek ”Dit kan niet waar zijn” ophoudt, gaat dit boek verder.

      Rein de Vries (1976) is econoom en raakte in de ban van de moderne geschiedenis na het ontdekken van een aantal onmogelijkheden in de algemeen geaccepteerde versie van onze historie. Het onderzoek naar de werkelijke gebeurtenissen duurde jaren omdat steeds nieuwe feiten aan het licht kwamen. Het geschreven boek was in eerste instantie alleen bedoeld om gelezen te worden door een select gezelschap maar uiteindelijk is er toch besloten het te publiceren.’ Klinkt zeer interessant, thanks!

     2. Graag gedaan, maar vergeet niet voor het hier en nu , de nieuwe macht Euro-Azië lees het Boek De nieuwe zijde Routes… Het heden en de toekomst van de wereld.

 2. Niet meer zo moeilijk. Het gaat om olie, olie, olie. Het bloed van de aarde. Letterlijk en figuurlijk. En de ‘veiligheidsbeloften’ aan Israël. Smoesje gauw gevonden. Evenals een deal met Poetin. Moet kunnen. Is in Irak ook gelukt.

  1. Sorry maar m.i. slechts heel gedeeltelijk om olie, dat is maar een bijreden. De echte reden is die ik opgeef meen ik: het gaat om de dollar zo lang mogelijk als wereldreservemunt aanhouden, beschermen hoor. Just my two cents….Natuurlijk zit Israël er achter, achter zo veel. Even for the record: ik hou zeer veel van Joodse mensen, én van Amerikanen hoor. Alleen niet van hun regeringen. Maar dat snappen jullie best wel hé?

    1. En laat die nou net 15-20% omhoog zijn gegaan door de geografische spanningen van dit moment? Het worden nu echt interessante tijden!

   1. Nee, niet helemaal. Wel het volk, maar niet zijn leiders? Terwijl het volk de leiders krijgt die het verdient. Kan het volk dan beter zijn dan zijn leiders?

  1. Ja natuurlijk. Het IS ook een macht hoor, Iran. Door haar medestanders vooral, is hier al geponeerd door iemand. Klopt… Raar dat je over dit alles in andere Nederlandstalige media zo weinig hoort? Niemand die zich echt zorgen maakt? Internationaal vind je wel e e a… Zerohedge is geweldig, inderdaad. Bijna 90 procent met hun eens altijd…

   1. Inderdaad Joost, dat valt mij ook op; ik heb het al meedere malen aangegeven op deze website: we worden bewust “dom” gehouden door de msm. Ja, ik heb het gevoel dat Amerika niet zit te wachten op een rechtstreekse confrontatie en is, naar mijn mening, dat opgeblazen getwitter van Pompeo bedoelt om Saoedi-Arabie en/of Israel aan te sporen om de rechtstreekse confrontatie met Iran aan te gaan (proxy). Trump kan zich op dit moment geen Amerikaanse body-bags permitteren (trauma Vietnam), maar als hij volgend jaar ver achter staat in de peilingen, dan ben ik bang voor US boots on the ground.

    1. U heeft gelijk van die body bags, maar de VS beschikken over zo’n geavanceerde apparatuur, dat effectief soldaten sturen nog amper hoeft. En is dat toch noodzakelijk dan doen ze ’t zoals in Libië, met huurlingen. Hoeveel miljoenen en miljarden op deze en andere manieren niet gebruikt worden, waarschijnlijk ook wel links of rechts verduisterd; dat de Amerikaanse belastingbetaler hier niet tegenin gaat? Zou in Europa niet waar zijn denk ik. Naar het schijnt is zo’n 94 procent van de Amerikaanse media in handen van slechts een vijftal giganten. ’t Zijn ook veelal navelstaarders hé, die Yankees. Als je maar dat voorgeschoteld krijgt, van wij zijn de machtigsten, de besten,…je gaat ’t op de duur nog geloven ook. Denken jullie dat er nog geschiedenis en aardrijkskunde op school onderwezen wordt? Je zou denken van nauwelijks. En hun oeroude systeem van verkiezingen, nog zo iets. Degene met de minste stemmen (Trump ook weer) kan heel best winnen. Maar om terug on topic te komen. Ik lees op Twitter ook al de eerste beschuldigingen rechtstreeks aan het adres van Iran gericht. ‘Perfecte excuus’, ik schreef het al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: