Poll over Brexit (of Bremain?)

Biflatie.nl wil heel graag uw mening en verwachtingen kennen over het ondertussen beruchte fenomeen Brexit. De cruciale datum van 31 oktober 2019 nadert immers met rasse schreden. Er zijn o.i. drie mogelijke uitkomsten. In feite maar twee. Maar net als zo vaak in de politieke wereld laten we ‘ruimte over om te onderhandelen.’ Welke denkt u dat het wordt? Dank voor uw deelname! 

Make your choice:

  1. een no deal Brexit. Het (nietzo)Verenigde Koninkrijk verlaat de EU zonder deal. Wanorde, chaos. Tekorten aan voedsel, medicijnen of brandstof alom misschien. Wie weet wat er dan precies gaat gebeuren? Zoals we al eerder stelden: bij een scheiding zijn er altijd twee schuldigen. En meestal verliezen beide partijen ook nog eens. Maar pas op: er bestaan beslist ook heel wat lieden die absolute voorstanders zijn van deze ‘oplossing’. Die een schitterende toekomst zien voor een Verenigd Koninkrijk dat blij is en goed af, eindelijk verlost van kolos Europa…
  2. een Brexit mét een deal. De afscheiding van het VK van de Europese Unie verloopt aldus ordelijk. Praktische afspraken worden gemaakt. Er wordt een oplossing gevonden voor de zogenaamde Ierse backstop. Douanefaciliteiten worden voorzien. Niemand hoeft met honger, ziek en zonder transport achter te blijven. En ze leefden allemaal nog lang en gelukkig.
  3. een deus ex machina. ‘Iets’ dat plotseling, onverwacht nog gebeurt, dat de zaken doet keren, de patstelling anno september 2019 oplost. Nieuwe verkiezingen? Wordt het misschien een nieuw referendum? Dat is waar oud premier Cameron trouwens voorstander van is. Beide, verkiezingen en/of referendum dan in ieder geval met nog onbekende uitkomst. Of nogmaals uitstel verleend door de EU en alzo opnieuw op de lange baan verschoven? Deze derde mogelijkheid mogelijkheid, de deus ex machina, een duiveltje dat uit het doosje springt a.h.w., kunt u kiezen wanneer ook u, net als politiek Europa, nog niet weet wàt het nu precies wordt: een Brexit of een Bremain.

Eén reactie

  1. Keuze 1: No deal Brexit. Het blijft uiteraard een gok, want de saga heeft al meer plottwisten gezien dan een Hollywood blockbuster. Ik ben heel benieuwd of alle 27 lidstaten nog wel een uitstel willen geven, en niet gewoon een eind willen maken aan het eindeloze gepalaver.

    Ook was een voorwaarde voor uitstel, dat er effectief iets op tafel komt dat onderhandelbaar is. Bij mijn weten nog niet gebeurd.

    Het zal vooral Europa zijn die een keuze moet maken: Of gezichtsverlies lijden op 31 Oktober, of nog meer anti Europees sentiment riskeren bij zijn bevolking bij een uitstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: