Pro en contra: Bitcoin in (g)een nieuwe stierenmarkt

3

De grens van 4000 in dollar tegenwaarde lijkt wel een psycholoigische grens. Een horde die nog moet genomen worden. Met een koers voor BTC van 3960 op moment van schrijven, is die heel dichtbij. Het niveau van 4000 werd al drie keer aangetikt in deze eerste maanden van 2019. Technisch gezien is het ook wel een belangrijke grens. Eens deze voorbij liggen immers 4300 en veel hoger in het verschiet. De kans op het tegengestelde, de 4000 in dollar tegenwaarde niét overschrijven, is ook bestaande. Hoe langer de koers op het huidige niveau blijft hangen, des te moeilijker wordt het om de horde te nemen. Staat bitcoin einde februari 2019 aan de vooravond van een nieuwe stierenmarkt? Of zoekt de koers opnieuw (veel) lagere bodems op?

De beren

Het is nog te vroeg, stelt een technisch analist die werkt onder de naam The Crypto Dog. ‘Potential bull pennant. I’m not trying to fade it, but not in a leveraged position either. If we break down 3,800 is the first major support and it may hold, but for now I’m just holding spot waiting for a long closer to $3,720.’ De meeste traders en analisten zien de berenmarkt pas op een termijn van maanden eindigen. Om meer precies te zijn: tegen het einde van het tweede kwartaal van 2019. Volgens econoom en analist Alex Krüger ligt de horde trouwens niet op 4000 maar op 4200.

De Stieren

Het sentiment is verbeterd, gezien de hogere koersen in de eerste 7 weken in 2019. Het volume van de handel in de grootste munt, bitcoin, is daarbij verdubbeld. Van 4 miljard dollar tegenwaarde naar 8 miljard. Tevens, aldus de stieren of positivo’s, is de omgeving voor crypto en blockchain steeds maar verbeterd. De sterke fundamenten moeten nu doorwerken. De bitcoin en altcoins naar een (veel) hoger niveau tillen.

Fundamenteel

Na een berenmarkt van 14 maanden in en rond 2018, lijken de kansen voor cryptomunten gekeerd. In ieder geval is de marktkapitalisatie van alle munten tezamen verhoogd. Van 100 miljard in dollar tegenwaarde naar 135 miljard en dit sinds midden december 2018. Tal van grote spelers in de financiële en technologiewereld hebben blockchain omarmd. En dit ondanks die berenmarkt. Zoals Fidelity, Nasdaq, ICE en Samsung. Dat deze laatste haar Galaxy S10 van een cryptowallet heeft voorzien, moet niet onderschat worden. Alle andere merken zullen waarschijnlijk méé moeten. In die zin had volgend artikel wel een voorspellende waarde. Een dergelijke zet kan een enorme doorbraak betekenen voor crypto en blokketen. Met de adaptie zit het dus wel snor. Nu die hogere koersen nog…