Rusland dumpt Amerikaanse staatsobligaties voor goud

Rusland gooit bijna alle Amerikaanse Staatsobligaties eruit en koopt er meer goud voor in de plaats. Net op het moment dat de VS aan jan-en-alleman haar staatsobligaties moét slijten. Wegens teveel uitgaven en te weinig inkomsten. Het einde is daarbij nog lang niet in zicht, wel integendeel. De hoeveelheid Amerikaans schuldpapier die de Nieuwe (en Oude) Vijand Rusland nog slechts over houdt – voor 14,9 miljard dollar in mei 2018 – is op een 11-jarig dieptepunt beland. In deze video wordt e.e.a. uitgebreid belicht.

treasury

En wat zal China doen?

Hierboven de meest recentste lijst van de 33 grootste aanhouders van Amerikaanse staatsobligaties. Lang stond Rusland in de top tien, maar is nu volledig verdwenen. Wanneer we die lijst bekijken, moet Amerika zich eigenlijk grote zorgen maken. President Trump heeft, met zijn politiek bedrijven, er misschien wel voor gezorgd dat er minder vertrouwen in de Verenigde Staten, politiek en economisch gezien. Op de eerste plaats staat China. Het feit dat de invoerheffingen op tal van Chinese producten het begin lijkt van een handelsoorlog. Een tegenreactie van China bleef niet uit, hoewel China voorzichtig blijft om e.e.a. niet te laten escaleren.

FED

Hoe dank ook is een nieuwe wereldwijde handelsoorlog reeds gaande, met uiteindelijk alleen maar verliezers.  Om de immer stijgende uitgaven van zijn beleid en adminstratie te financieren, dient een steeds grotere hoeveelheid dollars bijgedrukt te worden. Offcieel heet dat dan: nieuwe staatsobligaties laten uitschrijven door de Federal Reserve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: