Rusland en Venezuela overwegen de dollar te vervangen door roebels en petro’s

Aldus Jorge Valero, de Venezolaanse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Beide landen zoeken een makkelijkere en meer effectieve manier om onderling betalingen af te handelen, voegde hij er nog aan toe. De sancties vanwege de VS nopen Venezuela, dat nog steeds lijdt onder hyperinflatie, zich tot cryptomunten te wenden. En Rusland heeft ook nog een appeltje te schillen met de Verenigde Staten. Om dezelfde reden want ook dit land wordt gesanctioneerd.

Aardolie en goud

Venezuela moet zowat alles invoeren voor zijn burgers. Het is een van de meest olierijke landen ter wereld, maar het ontbreekt aan investeringen om die op de markt te brengen aan een goede prijs. Verder is er nog de plaatselijke corruptie en het gaat ook niet om de meest gewilde aardoliesoort. Het land creëerde eerdet reeds de Petro, digitale munt, die toch niet echt aanslaat. Ze is gedekt door de aardolievoorraad. Nu wil Venezuela een soortgelijke stablecoin maken die goud als dekking heeft. Valero: “Caracas counts on the Kremlin’s support in restructuring Venezuela’s foreign debt”. Er is nog geen officiële bevestiging hiervan uit Moskou.

Dubbele winst

Landen en bewindvoerders die proberen de Amerikaanse dollar te omzeilen of vervangen, spelen een gevaarlijk spel. Kijk maar naar wat Khadaffi van Libië en Saddam Hoessein van Irak overkwam. Beiden probeerden precies dat, en het is hun niet bepaald goed bekomen (!) Iran is om een identieke reden, sancties vanwege de VS, hetzelfde aan het doen trouwens. En kijk wiens oorlogsschepen er voor de Iraanse wateren liggen. De bedreiging voor hun dollar is misschien niet de hoofdreden voor NoordAmerika om een oorlog te starten, maar als nevenreden is het altijd mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: