“The Great Reset” : machtsgreep van de elite (deel 2)

Op 7 december 2020 publiceerde Biflatie mijn eerste column over “The Big Reset”: Een machtsgreep van de elite die zich geheel volgens hun openbare agenda zou moeten voltrekken. Het artikel is veel gelezen wat zou betekenen dat velen zich interesseren in deze materie. Het materialisme heeft de elite volledig in z’n greep. Eenmaal in bezit van geld en eigendommen blijft de mens streven naar meer. Wanneer daar de factor macht bij komt dan zal de zucht naar meer alleen versterken. Macht vergroot de invloedsfeer van de materialist. Filosofisch beschouwd is het een menselijke eigenschap waar iedereen over beschikt. Bij een groot deel van de wereldbevolking komt dat niet tot uitdrukking omdat velen in armoede leven.

De machtige institutionele beleggers

We zien de inkomens- en vermogensongelijkheid in ras tempo toenemen. We weten al een poosje dat deze ongelijkheid wordt gefaciliteerd door de centrale banken die met hun stimuleringsbeleid het goedkope geld de financiële markten op jagen. Daar blijft het buiten bereik van de massa en verdwijnt het in de zakken van de grote institutionele beleggers. Insiders die ons financiële systeem bestuderen weten dat er een slechts een paar machtige institutionele beleggers zijn die biljoenen aan belegd kapitaal beheren. De andere beleggers doen mee voor het spek en de bonen. Dat zijn u en ondergetekende die zelf beleggen of het laten doen door het pensioenfonds waar ondergetekende 48 jaar lang z’n premie in heeft gestort. Pensioenfondsen beleggen puur voor de aangesloten groep belanghebbenden terwijl de machtige institutionele beleggers in handen zijn van een kleine club superrijken.

Het web van internationale organisaties

In deze column wil ik een video aankondigen die ik de avond voor het schrijven van deze column heb bekeken. De maker van de video bevestigt mijn gedachten dat we in deze fase van de 21ste eeuw volledig worden ingepakt door elitaire families die zijn verbonden aan het WEF. De video toont heel mooi hoe de lijntjes lopen. Het is een  verstrengeling van belangen die m.i. mogelijk is gemaakt door de jaren geleden ingezette globalisering. Van kleinschaligheid naar grootschaligheid. Van autonomie naar verbondenheid in unies. Van NL naar EU, Van NL naar VN, van NL naar diverse supranationale organisaties. Het IMF, WHO en al die andere interstatelijke organisaties maken het mogelijk dat onze politieke leiders en CEO’s van multinationale bedrijven zich begeven in een web van internationale organisaties die weer onderling zijn verbonden aan het almachtige WEF.

TV kijken of Youtube

De komst van het internet en daarna de sociale media maakten het mogelijk om via supersnelle verbindingen overleg te voeren waardoor de vriendschappelijke elitaire banden strakker konden worden aangehaald. Dit decennium staat in het teken van de NWO, de Nieuwe Wereld Orde, waarvan de grote lijnen ruim van te voren zijn uitgezet. De discussie die via sociale media wordt gevoerd gaat over het feit dat de NWO een complot zou zijn, of juist niet. Dat is het grote dilemma. Worden we inmiddels aangestuurd door Big Tech(en Big Farma?) of is het de tijdgeest die onze wereld transformeert. Soms denk ik, waarom verdiep ik mij hierin. Dan ga ik TV kijken, naar onze (staats)omroepen en de Nationale Propaganda Omroep(NPO). Dat duurt maar even omdat ik al snel de indruk krijg erg eenzijdig te worden geïnformeerd. Ik switch dan naar de alternatieve mediakanalen op Youtube, waar onafhankelijke onderzoeksjournalisten hun bevindingen presenteren. Je moet beschikken over een portie gezond verstand en ook zelf de ingebrachte thema’s via google analyseren om tot een eigen conclusie te komen. Zonder het vooropgezette oordeel van de staatsomroepen.

Bekijk de video

Omdat andersdenkenden steeds meer hun eigen geluid verkondigen via het medium Youtube schrikken de eigenaren van de sociale media de laatste tijd van de aantallen volgers die de video’s delen. Dat zou de Agenda 2030 van het WEF in diskrediet kunnen brengen als burgers zich er mee bemoeien. Daarom vrees ik dat het filmpje waar ik naar verwijs straks weg gecensureerd wordt. Een hoogst kwalijke zaak en een brutale ondermijning van de vrijheid van meningsuiting. De aantallen verwijderde video’s stijgen verbazingwekkend snel. Vervolgens duiken ze opnieuw op via de alternatieve kanalen ‘Vimeo,’ ‘Vice’ enzovoort. Onderzoekende burgers worden de mond gesnoerd. De Agenda 2030 van het WEF is openbaar, iedereen kan lezen wat ons te wachten staat. Griezelig om te zien dat de WEF-agenda uiteindelijk wijst naar een totale controle van de samenleving door de technologie die is gecreëerd door Big Tech. In eigendom van machtige institutionele beleggers die samen borrelen in Davos. Mijn intro naar de video is al te lang. Ik nodig je uit om deze helemaal af te zien. Niet zo moeilijk want de maker weet je te boeien tot het einde, klikt u hier.   

GW

 

 
 

27 reacties

 1. Had hem al gezien, inderdaad een aanrader. En nu? Ons hieruit gehoorzamen of stemmen gaat niet lukken. Dan is er nog een grote groep die dit niet wil weten en alles wat de overheid verkondigt voor waar aanneemt. Ben Shapiro gaf vorig jaar al aan dat er een moment komt dat samenleven niet meer mogelijk is en het beter is om de wereld opnieuw te verdelen; een helft voor de aanhangers van de Staat en een helft voor degene die zelf verantwoordelijkheid willen nemen en beseffen dat het leven niet zonder risico´s is. Vrees dat hij gelijk krijgt. De andere optie is dat we allemaal slaven worden. Of?

  1. Er bestaat nog zoiets als het zelfreinigend vermogen van een samenleving. Pas als de meute wakker wordt zal men inzien dat men terecht is gekomen in een andere wereld. Ik denk niet het zover komt. Het wordt al enigszins onrustig. Protesten beginnen altijd aan de onderkant van de samenleving. Mensen die worden weg gezet als wappies en complotdenkers vertonen zich als eersten op straat. Helaas zien veel mensen de agenda 2030 nog altijd als een soort van fake nieuws, wordt namelijk alleen besproken op de alternatieve media en niet op de NPO en cs.

   Uiteindelijk zal ook de middenklasse meedoen als mensen straks de (corona)rekening gepresenteerd krijgen die we niet eeuwig voor ons uit kunnen schuiven. Ook in de video wordt duidelijk dat de rekening van de betere wereld wordt neergelegd bij de burger. Kijk bv naar de klimaatplannen(1.000 miljard) van onze EU-commissaris Frans Timmerman. En kijk in september naar de nieuwe miljoenennota van onze nieuwe regering.

   Ik denk dat deze quote erg toepasselijk is: “Wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur!”

   1. Zeker maar de Berlijnse muur viel pas nadat degene die wel over wapens beschikte deze de andere kant uit richten. Bijna 30 jaar later en na onbeschrijfelijk leed. Met de huidige techniek heb je niet eens ordervolgers/wapendragers nodig om de meute te onderdrukken; met China en diens social credit systeem als voorbeeld. En dan hebben we nog de enorme groep die afhankelijk is van het systeem, aan het overheidsinfuus hangt direct of indirect. Quote; tevreden slaven zijn de verbitterdste vijanden van de vrijheid. We gaan het meemaken.

   2. pas op he gerrit!

    ‘wakker’ , ‘dictatuur’ . straks wordt je ook nog een wappie.

    Ik heb nog wel een aluhoedje voor je want ik heb er toch 2 🙂

  1. Nou ik vond juist het eerste half uur interessant, de rest had ik al via alternatieve media tot me genomen. Wel goed dat je deze video plaatst Gerrit, had hem gisteren toevallig via andere kanalen al gezien. Eigenlijk weet ik dit al heel lang, al was dat meer op een onbewust niveau. Niet voor niets stem ik 15 jaar al niet meer. Ook wel eens over gehad met heel slimme mensen, die dat wegwuifden, nog steeds denkend: “dat wij wel iets te vertellen zouden hebben”. Die zien het te zeer vanuit hun eigen luxepositie, denk ik dan. De echte “oppergoden”, denken heel anders: meer, meer, meer en alles ontziend is daar het credo.

   Ik denk dat we geen omwenteling hoeven te verwachten, we gaan rechtstreeks op een heel nare nachtmerrie afstevenen. We worden collectief wakker als het al veel en veel te laat is en de rattenval dichtgeklapt is. De meeste mensen steken hun kop in het zand en willen het niet zien, voor mij heel herkenbaar als je het over grondstoffen hebt met anderen en men denkt dat er nog voor heel lang genoeg is, zie je dezelfde reactie ( kijk ook naar de stemuitslag( als je die kunt vertrouwen..)). Men vind je dan alleen maar heel vervelend: “shoot the messenger”.

   Mensen willen gewoon dom vermaak en niet nadenken. Dat vrijheid ooit bevochten is en dat je je daar altijd bewust van moet zijn, zien ze niet (en dan niet alleen “herdenken” je er eens echt in verdiepen). Voor dit “kop in het zand” gedrag gaan wij met z’n allen een zeer, zeer hoge prijs betalen. Maar voor het zover is: lekker een prik halen en weer reisjes boeken en uit je dak gaan. Een spiegel voorhouden is immers uit den boze. Ze denken allemaal dat het grote donkere gat, heel ver weg is en vergeten dat 10 of 20 jaar, slechts twee keer knipperen met de ogen is.

  2. Deze documentaire is niet iets waar je vrolijk van wordt maar de stukjes maken de puzzel wel compleet. Daarom heb ik vorig jaar al een keer gezegd dat de regering Rutte niet gebaat is bij een snelle oplossing van de coronacrisis. Je ziet nu dat vlak voor iedere persconferentie de coronacijfers ongunstiger worden met als doel de beperkende maatregelen te prolongeren. Afgelopen zomer was er even een maatregelenpauze die we deze zomer wellicht niet zullen krijgen. Ik zou er niet van opkijken als we nog verder in onze bewegingen worden beperkt tot na mei. Dat betekent geen vakanties, horeca en alles wat het leven weer wat vrolijker maakt deze zomer. De vaccinaties zijn slechts een hand voer dat in het kippenhok wordt gegooid.

 2. “For we are exposed around the world by monolithic and ruthless conspiracy that relies on covert means for expanding its sphere of influence on infiltration instead of invasion, on subversion instead of elections, on intimidation instead of free choice, on guerrillas by night instead of armies by day. It is a system which has conscripted vast human and material resources into the building of a tightly knit, highly efficient machine that combines military, diplomatic, intelligence, economic, scientific and political operations.” – John F. Kennedy

 3. Ook dit artikel lijkt op een stukje toneel voor de bühne: https://www.nu.nl/tech/6123146/commissies-europees-parlement-kibbelen-over-wie-aanpak-big-tech-mag-leiden.html
  Wie zal het winnen? Big Tech of de EU-politici?

  Het is het spel wat er gespeeld wordt. Nu we weten dat de eigenaren/beleggers op een of andere wijze zijn verbonden met het WEF is de inhoud van die wetgeving al enigszins voorspelbaar.
  als Facebook en Amazon bijvoorbeeld worden opgesplitst zal de onderlinge verstrengeling van belangen daarmee niet weggenomen worden. Bedrijven blijven in handen van dezelfde eigenaren. Grootschaligheid blijft het credo. Het MKB wordt misleid door “ijverige” politici die moeten laten zien dat ze er zijn voor de burgers en ondernemers. Pure symboolpolitiek.

 4. “De macht van de grote, institutionele beleggers”.
  Ja. Dat zijn grote boeven. Zoals de grote Wall Street investeringsbanken (o.a. Black Rock en consorten).
  Maar uw eigen pensioenfonds hoort ook in het rijtje thuis van grote institutionele beleggers. De NL pensioenfondsen hebben een gezamenlijk belegd vermogen van meer dan € 2 biljoen (2016). Het gaat om uw geld; hebt u inzage in hun portefeuille? De bestemming van hun winsten die in ieder geval niet naar de verzekerden of gepensioneerden gaan? Weet u wat ze daarnaast nog uitvlooien als schaduwbankiers op de lucratieve kredietmarkt, inclusief de risico’s?
  Dat weet eigenlijk niemand zo precies, omdat de transacties niet in de boeken staan, maar wel een geschatte omvang hebben die het reguliere bankieren overtreft.
  Kortom: uw eigen pensioenfonds is met uw eigen geld een onmisbaar vehikel in internationale vermogensstromen, waarmee winst en macht wordt gegenereerd ten behoeve van de ‘elite’.

  1. Citaat: “Kortom: uw eigen pensioenfonds is met uw eigen geld een onmisbaar vehikel in internationale vermogensstromen, waarmee winst en macht wordt gegenereerd ten behoeve van de ‘elite’.”

   Er is denk ik wel een kenmerkend verschil. Zie deze zin in mijn column: “Pensioenfondsen beleggen puur voor de aangesloten groep belanghebbenden terwijl de machtige institutionele beleggers in handen zijn van een kleine club superrijken.”

   Pensioenfondsen worden bestuurd door afgevaardigden van werkgevers, vakbonden en gepensioneerden met als toezichthouder DNB(De Nederlandsche Bank). Institutionele beleggers hebben andere strategieën die door hun ‘elitaire eigenaren’ worden bepaald.

 5. Beste Gerrit,

  Nederland heeft een geweldig pensioen stelsel maar er komt een mega probleem aan. Daar Nl zo dom is geweest (politici) om de financien en de politiek naar de EU te delegeren en de euro elk jaar minder waard gaat worden als ie nog overleeft. Het corona fonds, Target 2, Klimaat plannen etc,etc. Je mag ervan uitgaan dat de Nl pensioenen nu in snel tempo de gespaarde arbeid van miljoenen mensen aan het verkwanselen zijn. De echte reset vind plaats door extreme financiele onteigening.
  Om positief af te sluiten centrale planning heeft nooit gewerkt en zal nooit werken deze neo communisten zijn gewoon knettergek. Ze maken van de situatie gebruik dat de massa nog diep in coma is.

 6. Een inktzwarte toekomst voor ons, onze kinderen en kleinkinderen. Zolang het leger en de politie (schandalig zoals ze tekeergaan tegen het volk) niet de kant van het protesterende volk kiezen, zijn we de klos.
  You Will OWN nothing and you Will be happy.
  Gorbatsjov heeft ooit gezegd: we hebben er 70 jaar over gedaan om het communisme af te schaffen en jullie ( die EU zooi in Brussel) voeren het weer in.
  En de massa-aanval het volk SLAAPT. Helaas.

 7. @Gerrit Welbergen (18.19):

  Gelooft u nog steeds in sprookjes?
  Het is een ongemakkelijke waarheid dat bestuurders van en toezichthouders op het financiële stelsel (@all) uiterlijk sinds de commissie de Wit herhaaldelijk opzichtig in gebreke zijn gesteld.

  @PJ heeft absoluut een punt, niet alleen v.w.b. pensioenfondsen. Goed beschouwd is het veelkoppige monster dat hier ‘elite’ wordt genoemd, uit de ‘publieke sector’(@all) ontstaan en wordt het door die sector gefinancierd en vet gemest. Zo werkt het ‘systeem’.

  In feite is de burger (als consument, verzekerde, belastingbetaler, uitkeringsgerechtigde, zorgontvanger, middenstander, kredietnemer, enz., (kortom als onderdaan van de Staat) daarin nooit vrij geweest. Hij was en is een (vrijwillige!) slaaf van het systeem, dat door de Staat, supranationale instituties en globale banken zorgvuldig wordt bewaakt. Hun ogenschijnlijke zorg voor de burger, als mier, heeft dus uiteindelijk slechts het in stand houden van de mierenhoop ten doel.

  “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”.

 8. We worden vooral be- en gestuurd door BigData. Dat is geen ‘dilemma’, maar een feit.
  Een ‘dilemma’ ontstaat pas als iedereen op eigen houtje, als ‘Bellincat’, naar de ultieme, eigen ‘waarheid’ gaat googelen en die vervolgens wel uit eigen gezichtspunt kan verklaren, maar met geen mogelijkheid kan bewijzen.

  Wat is dus echt waar? De grote massa zit er niet mee. Wat gebeurt, gebeurt. Het is een feit dat steeds meer mensen moeite hebben om maandelijks de touwtjes aan elkaar te knopen.

  Als daarbij ook nog de Big(digitale)Data het laten afweten, zijn we verlost van luxe ‘dilemma’s’, maar hebben we -naast de pandemie, de economie en het klimaat- nóg een groot wereldprobleem.

 9. “Als het Amerikaanse volk het toestaat, dat private banken de controle krijgen, over de uitgifte van hun geld, dan zullen de bedrijven en banken, die rondom deze private banken zullen groeien, eerst door inflatie en later door deflatie, de bevolking van hun eigendommen beroven, tot de dag komt, dat hun kinderen dakloos wakker worden, en het continent van hun voorvaderen is veroverd.” – Thomas Jefferson (1743-1826), 3e VS-president

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: