Op Google Trends kun je zoeken naar het meest gesurfte woord. Per land en zelfs wereldwijd. In de tijd ook zoals per jaar, maand of op een gegeven tijdstip. Wij deden het voor u over het jaar 2020, dat naar zijn einde loopt, maar u kunt zelf allerlei parameters invoeren of vervangen. Waar gaat de meeste aandacht en interesse naar uit bij Google gebruikers, wat enorm varieert naargelang het land en de tijdspanne. Als voorbeeld geven we de periode waarin vandaag valt, donderdag 19 november 2020, in de week van 15 tot 21 november is dat. In volgorde van meest gebruikte zoekterm uit de titel zijn dat dan: Corona, Trump, Bitcoin en Brexit. Op een score van 100 krijgen ze respectievelijk 15, 11, 2 en minder dan 1 toebedeeld. Was dat ook uw verwachting, beste lezer, of zit u met hele andere zaken in uw hoofd? We vernemen het als altijd graag…

Wie zoekt die vindt

Alle vier onderwerpen halen prominent wel de diverse media koppen. Mogelijk wil daarom een zeker deel van het surfend publiek er nog meer over weten. Zelf gebruiken we dagelijks Newsnow.com. Waarvan een Britse versie bestaat en een Amerikaanse. Ontelbare zoektermen kun je erin opgeven, in verschillende talen, en je ontvangt per direct wat er zoal in welke online media over verschijnt. De gegevens worden ook nog eens doorlopend, 24/7 ververst. Wat is dan vandaag hot, het meest recente nieuws over de vier onderwerpen – Trump, Corona, Bitcoin en Brexit? 

Trump nieuws

Donald Trump is nog steeds naarstig bezig hertellingen af te dwingen, om alsnog te proberen bewijzen dat hij de gerechtigde volgende president is. Dit wanneer hij niet aan het golfen is of twitteren. Ook via rechters in cruciale staten, maar tot nog toe zonder enig succes. De Trump administratie vindt temidden van de ergste gezondheidscrisis ooit die de VS treft, toch nog de tijd om twee vluchten naar Cuba te verhinderen. Het gaat om onder meer voedsel en medicijnen, zogenaamde humanitaire hulp. Zij blijft ook de maximale druk uitoefenen op Iran met de zwaarste sancties. Er komt geen officiële reactie echter wanneer de internationale pers gewag maakt van 250.000 doden door Corona in de VS, een nieuw record of eerder dieptepunt. We vernemen ook van doodsbedreigingen aan prominente Democratische politici in bepaalde staten. Omwille van een voorstel alvast oorlogswapens te verbieden onder het Amerikaans publiek. Maar ook om hertellingen toe te staan of te trachten een nieuwe, andere uitkomst van de voorbije presidentsverkiezingen door te drukken. Ook wel om strenge maatregelen omwille van de Coronacrisis op te heffen. 

Corona nieuws

Corona/COVID-19 weet niet van wijken, de cijfers over besmettingen en overlijdens wereldwijd blijven stijgen. De grafieken vertonen zelfs nog geen enkel teken van plateauvorming. Met 56,6 miljoen besmette personen en 1,3 miljoen overledenen. We merken in verschillende landen, waaronder Nederland, dat zogauw de cijfers ietwat dalen, er maatschappelijke druk komt vanuit verschillende kanten. Dit om meer te heropenen, meer vrijheden opnieuw toe te staan. Ik zou niet graag de politicus zijn die constant moet lopen over een smalle lijn. Enerzijds de economie niet ten onder laten gaan. En anderzijds het Coronavirus zoveel mogelijk beteugelen. Wat is wijsheid? En vergeet het maar dat je voor iedereen goed kunt doen. Kritiek van diverse kanten zal steeds blijven komen. Gaat een Corona vaccin de oplossing bieden? Maar wat nu blijkt dat een vierde van Nederland helemaal niet ingeënt wil worden? Wat vindt u persoonlijk, beste lezer: het vaccin verplicht maken of toch maar niet…?

Bitcoin nieuws

Tot daar de privacy die cryptomunten heten te bieden. De Nederlandse centrale bank gaat screenshots eisen van wat in onze wallet zit. Zij wil nog veel meer van ons digitale financiële reilen en zeilen weten, dus een gewaarschuwd Nederlander is er twee waard…  Een belangrijke indicator zou erop wijzen dat de bitcoin stierenmarkt nog maar aan het prille begin staat. Een analist van Bloomberg ziet bitcoin nog een marktwaarde van one trillion dollar krijgen. Vandaag 19 november 2020 vertegenwoordigt de hele cryptomarkt zo´n 423 miljard dollar. Met een dominantie voor bitcoin, BTC, van 65 procent. Technisch zouden er nog slechts twee hordes te nemen zijn om het all time high van 20.089 dollar van december 2017 te verslaan. Geen enkele markt gaat in een rechte lijn omhoog. Beleggers, traders nemen dan eens winst van de tafel, of whales trachten de koersen te beïnvloeden. Nieuwkomers stappen op zeker moment in. Gisteren tikte bitcoin nog 18.600 dollar aan; vandaag is dat 17.600. Madelon Praat in ieder geval over de Bitcoin Rally van 2020:

Brexit nieuws

Een ander hot topic is dan wel de Brexit, de “British exit”. Die komt er sowieso, met een deal of zonder deal. Hiermee zitten voornamelijk de betrokken Britten en Europeanen in het hoofd. Politici maar zeker ook ondernemers. Indien er geen enkel soort overeenkomst is tegen 1 januari 2021, zullen bijvoorbeeld heel wat producten fors duurder worden. Nu.nl zet de drie mogelijke scenario´s voor ons op een rijtje. 

Relatief

Wat belangrijk is voor u, mij en een slordige 7,8 miljard aardbewoners is natuurlijk relatief. We mogen niet navelstaren en denken dat we zelf het middelpunt van de wereld zijn, toch? Maar – en dit maakt ons bijvoorbeeld nieuwsgierig: wat is het eerste wat in uw gedachten komt na het ontwaken vanochtend? Uw primaire bekommernis of zorg of blijde verwachting? Wat staat er bovenaan úw agenda vandaag? Controleert u hoeveel bitcoin vannacht in koers gestegen of gedaald is? Bent u zo´n ondernemer die zich afvraagt hoe het nu eigenlijk zit met die Brexit? Iemand die de internationale politiek van nabij volgt en de never ending historie Trump versus Biden van naad tot draad wil kennen? Of wilt u misschien weten of uw geplande theaterbezoek vanavond doorgaat? Alles is relatief, nietwaar… 

3 reacties

  1. Het is geen van de 4, het is eerlijk leven, in eenvoud en harmonie.
    Maar dat wordt sterk tegen gewerkt door belangengroepen.
    Ook door biflatie blijkt bij plaatsing.

  2. U wilt steeds de eerste viool blijven bespelen als team, maar uw algehele kennis en doorzicht belemmeren u hier in tot op heden.
    U wisselt elkaar af in commentaar, niets mis mee, maar u volgt teveel de Staatsmedia!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: