Het is vrijwel zeker dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika zal worden. De futures van de beurzen kleuren diep rood. De goudprijs daarentegen is fors gestegen. De peilingen zaten er, net als bij de Brexit, weer eens naast. De euro stijgt zo’n 3% ten opzichte van de dollar. De Mexicaanse peso daalt na de waarschijnlijke overwinning van Trump met 11,5% (!).

30 reacties

 1. Het werd een beurscrasch als Trump ging winnen net als dat het een ramp voor de Britten ging worden als er een Brexit kwam .
  Om 6 uur stond de beurs op ruim 5 % verlies nu nog 3 % haha
  En wat ik vaker hier meld , dit moet toch voor de gevestigde elite een belletje doen rinkelen dat het volk er klaar mee is en dat de groep die de media in de pocket heeft niet meer het volk kan beïnvloeden maar dat de social media het volk wakker heeft gemaakt .
  Laat dit Rutte en handlangers misschien ook wakker maken want het volk is er echt helemaal klaar mee.

 2. Het is toch ongelooflijk hoe de gevestigde media , economen en andere goeroes ernaast kunnen zitten met al hun voorspellingen en is misschien een les voor dit soort volk .
  Ik hoorde net Trump in de speech die hij gaf en je snapt nu pas hoe slim hij alles heeft gespeeld.
  Trump gaat een nuchtere goede president worden en de elite een poepie gaat laten ruiken.
  De koude oorlog met Putin is nu ook voorbij want die twee gaan onder het genot van een borreltje de kou uit de lucht halen.
  En als het even kan dan moet hij de Nato gelijk opblazen want we hebben gezien wat ons dat heeft gebracht met oorlogen overal.

 3. haha wat een afgang voor de linkse politici en iets wat de linkse politici en de hun linkse media voor onmogelijk hielden en wat is toch geschied .
  Ben heel benieuwd hoe Pauw en bij DWDD dit gaan uitleggen vanavond .
  Niets beurscrach , niets van paniek , de media moeten vanaf nu eens normaal gaan doen lijkt mij en de waarheid melden ipv van het volk te manipuleren.

 4. Laten we hopen dat Trump genoeg kogelvrije vesten heeft en heel veel beveiligers laat aanrukken heeft want de elite kan dit niet laten gebeuren dat ene Trump hun ivoren torens gaat afbreken.
  Ik voorspel nog rare dingen de komende paar maanden en er gaan dingen gebeuren die in niet een scenario staan geschreven en voorspeld !

 5. Ik ben geen goeroe en geen econoom .
  Maar aan het koersverloop van de edelmetalen worden de beurzen op dit moment gemanipuleerd, goud stijgt weer het laatste uurtje en dat wil zeggen dat het grote geld de beurs niet vertrouwd en gaat voor zekerheid en roteert naar veilig .
  Daarom denk ik ook dat de beurzen binnenkort gaan crashen en heb put opties november aex 430 aangeschaft eind van de ochtend .

   1. Ik vind dat niet vreemd , De beurzen zouden crashen volgens alles en iedereen als bekend ging worden dat Trump ging winnen en dat is niet gebeurt als bij de Brexit ..
    De beurzen gaan crashen omdat de tijd er nu rijp voor is en er nu een trigger is gevonden maar waar de elite niet op hadden gerekend .
    Ga eens op de stoel van de elite plaatsnemen en hoe kun je regisseren om er toch na deze tegenvaller omdat niet hun trekpopje Hillary heeft gewonnen er toch nog het beste van maken.
    Nou gewoon doen wat er nu gebeurt de komende dagen en dan kunnen de lekker Trump alsnog de schuld geven.
    De komende paar dagen gaat de elite na het veranderde speelveld van positie wisselen en hun eitjes in andere mandjes gaan leggen.
    Maw , We gaan kijken hoelang het duurt voordat de elite hun stenen op het speelbord hebben verplaatst en ik gok daarna op een daling van beurzen van 30-40 % de komende paar maanden. Maar wat ik al eerder melde , ik ben geen goeroe maar het is wat mijn visie is voor de komende tijd.
    Maar we gaan het meemaken of niet natuurlijk.

    Maar vertel jou visie eens Matthijs

   2. Ben het ook wel met Matthijs eens.. Als je het niet eens met het spelletje en daar kritisch op bent , waarom dan wel meespelen om ook wat binnen te slepen ?

    De beurzen zijn een grondslag voor de ellende waar we in zitten..
    Ook is speculeren een vorm van manipuleren tegenwoordig..
    Als ik het goed begrijpt zit je short ? Dus als er verliezers zijn ga jij winnen..Mijn mening is dat moet je niet willen , ik heb echt een hekel aan geld gekregen en het brengt je echt niets goeds op lange termijn..
    Wel ben ik het met je eens dat er waarschijnlijk iets gaat gebeuren waar Clinton , Trump de schuld van gaat geven.
    Al had Clinton gewonnen ( door manipulatie) waren de rapen gaar geweest in het zuiden van Amerika… Eens is ook de burgeroorlog begonnen omdat het zuiden de uitslag niet accepteerde. Ik ben bang dat er een mongool ” for his country ” gaat zorgen dat we niet lang van Trump gaan genieten.. Ik ben ook heel benieuwd welke draai de elite hier aan gaan geven..

    1. Met welk spelletje ben ik het niet eens en waar haal je die informatie vandaan money as dept.
     Mijn stelling is dat de elite niet blij is met de situatie waar de VS nu is in terechtgekomen en nu hopen dat Trump de elite durft aan te pakken .
     Dat beurzen aan de grondslag liggen van de huidige shit waar we inzitten ben ik het niet erg eens en denk dat de politiek hier de veroorzaker van is.
     Ik melde al dat Trump moet oppassen dat er niet een aanslag op hem gepleegd gaat worden al dan niet aangestuurd door de elite maar we dan nooit achter komen.
     Jammer is alleen dat het er nu op lijkt dat ik die puts van vanmorgen door het putje mag spoelen maar dat hoort ook bij het spelletje .

     1. Hoi Goof , Misschien wat kort door de bocht van mij inderdaad.. Met het spelletje bedoel ik het hele monetaire systeem waar we nu tegen aan hikken.. met alle ins en outs van ; bail in , bail out , QE’s , oorlogen en armoede geheel volgens scenario om de westerse vraag naar groei en de absurde verdien modellen (ook op de beurs ) te stillen.
      Ik meende te bespeuren in je reacties dat je ziet dat het mis begint te gaan met ellende en anarchie tot gevolg. Het spelletje moet door blijven gaan ten koste van alles op dit moment en die ellende die daaruit voortvloeit lijkt me niet wenselijk dus gemaks halve nam ik aan dat je het dus ook niet eens bent met dat spelletje.
      Het beginsel van de beurs.., ( met zn allen geld steken in een bedrijf als een investering en meedelen in de winst ) is niets mis mee..
      MAAR.. de technologie met high frequency trading , alle swaps , swops en coco’s maken alles naar de klote.. Short gaan is echt te bizar voor woorden..
      Ik vind het niet normaal dat als er MAAR 5 miljardairs short gaan op bepaalde multinationals of valutas.., en het gaat daadwerkelijk niet goed er een mega bedrag betaald moet worden terwijl er alleen maar verliezers zijn ? Geen produktie niks..maar wel megabedragen als een beloning.. Waar moet dat geld vandaan komen ? (en Draghi maar drukken)
      Gewoon sochtends een megabedrag short weg zetten op een bedrijf waarvan je weet dat het naar de klote gaat.. The insiders weten wel de juiste timing te pakken.. Onze pensioen zijn grotendeels door het beursspel verdwenen. De beleggers hebben ook teveel macht… trekken al hun geld uit een land.. rente loopt op…en weer een Griekenland. De beleggers bij Goldman Sachs e.d. maken meer kapot dan ons lief is. Zij bepalen of het TROJKA bij een natie aanklopt en het gehele ministerie overneemt
      Wat mij betreft zijn de banken en de alsmaar groeiende financiele wereld juist de grondslag voor de problemen. De super hoge lonen en bonussen die daar rondgaan moeten betaald worden door de mensen die daadwerkelijk een product maken. Politiek heeft niets in te brengen.. Politiek moet vragen om extra geld . Politiek heeft niets in te brengen in de afspraken die banken met elkaar maken.. Was de politiek nog maar verantwoordelijk voor ons monetaire systeem met een echt ministerie van financien.. dan waren de problemen voor Nederland niet zo groot als nu.
      Das n beetje mijn gedachte…, Het is echt niet mijn ding maar snap ook wel dat een gokje wagen aantrekkelijk kan zijn..

     2. Ik kan mij wel vinden in je voorgaande theorie.

      Manipulatie, misleiding, leugens en zelfverrijking vieren hoogtij,

      Het vat is nog niet uit gegist, maar eens zo ver, dan zullen er velen buikkramp krijgen.

 6. Hoe is het mogelijk dat de mensen die ervoor gestudeerd hebben er op een manier naast kunnen zitten die als niet voor mogelijk wordt gehouden.
  100 % van de mee-eters zoals economen ,opiniepeilers en andere goeroes kunnen beter een ander baantje gaan zoeken lijkt mij .
  Niets van een crash , niets van paniek , gewoon een groen op de beurzen !

  1. Dat krijg je ervan als je banken vertrouwd en een waarschuwing voor een ieder die goud koopt wat niet fysiek is en niet in je eigen tuin begraven ligt

   1. Ik snap ook nooit dat mensen dat echt overwegen om goud ergens weet ik veel waar zogenaamd in een kluis te gaan bewaren.. en omdat je een certificaatje hebt gekregen is het geloofwaardig. Ik denk hierin wel klein he.. die paar muntjes en baartjes vinden wel een veilig plekkie maar als er na een bestelling edelmetaal , vier wagens van Brinks in de straat staan.. tja…lastig..

 7. Op http://www.rtlz.nl/opinie/keuze-voor-trump-bedreigt-de-veiligheid-van-europa lees ik dat de overwinning van Donald Trump de veiligheid in Europa verkeerd kan beïnvloeden, omdat Trump wil dat Europa meer zijn eigen boontjes moet doppen. We zien dat de opkomst van populisten in de gehele Westerse wereld een direct gevolg is van de financiële crisis die in 2007 begon en pas in 2008 echt goed losbarstte. De burgers zijn de huidige neoliberale elite meer dan zat, en terecht!

 8. Mooie reactie en wilde ik u niet onthouden
  “Wat een heerlijk begin en restant van de dag; de elite in Amerika verslagen…………..de voltooiing van de New World Order is weer jaren terug gezet. Dan alle politieke gluiperds in binnen en buitenland, op een paar politici na die in hun eigen land liefst juiridisch worden vervolgd om monddood gemaakt te worden, die nu hun electoraat moeten gaan uitleggen waarom Donald Trump is gekozen. Alle staat- en gekochte televisiezenders die onthutst reageerden; immers ze hadden toch allemaal het volk voorgehouden dat Clinton de enige ware was…de redster van de wereld….de allerbeste. Alle politieke experts in diverse landen die met een mond vol tanden stonden. Een herhaling van zetten zoals ten tijde van de Brexit. De nerveuze beurzen die ongelofelijke dalingen zouden gaan laten zien………en zie wat gebeurde er na de allereerste speech van Trump….de beurzen gingen weer omhoog to in het groen aan toe.
  Nu wij nog volgend jaar: lekker naar de stembus….de haagse elite eruit schoppen, sorry.. eruit wegstemmen. Daarna een regering die echt de belangen van hun volk gaat uitvoeren, en natuurlijk een Nexit. Daarna strafrechterlijke vervolging van ex-politici die verantwoordelijk waren voor: het verkwanselen van Nederland aan het Europese Monster, het invoeren van de euro en het bankensysteem aanpakken. Verder geïnfiltreerde ex-politici wegschoppen uit staatomroepen, ziektekostenclubjes, en andere “vriendenclubjes”. Ook de rechterlijke macht zou eens doorgelicht moeten worden. Wilders en andere echte volkspartijleiders neem uw verantwoordelijkheid en ga doen waarvoor u gekozen gaat worden. Het kan allemaal….het gebeurde vandaag in nog geen 24 uur al deels in America. Zonder oorlog….het kan..en onze militairen kunnen weer terug naar Nederland. De AOW weer terug naar 65 jaar en onze ouderen mogen met terugwerkende kracht meer AOW en betere en fatsoenlijke verzorgingstehuizen.
  En verder een goede screening van alle vluchtelingen….de echte kunnen blijven, de 90%-95% economische vluchtelingen een enkeltje naar hun thuisland.”

  Het is nu Rutte en handlangers wel duidelijk geworden het hier niet anders is en de eltie in Den Haag toch echt een andere koers moeten gaan varen en wel heel snel voordat het te laat is .

  1. Amerika is de volgende geweest in de reeks van daadwerkelijke bewustwording.

   Eerlijk is eerlijk, partijen op het vaste land van Europa zijn de voortrekkers geweest van de Brexit in het VK.

   In Nederland, België, Frankrijk, Griekenland, Oostenrijk en Spanje waren al populistische partijen druk doende om een andere rechtvaardiger, transparantere koers uit te zetten.

   De Engelsen hebben hier veel van opgepikt en besloten uit de verdoemde EU te stappen.

   De Amerikanen zijn ook niet doof of blind, dus die besloten ook maar een streep door de gevestigde politieke clan te zetten.

   We zitten momenteel in een overgang tijdfase, waarin waarheid gescheiden wordt van leugen, bedrog en minachting.

   Het Europese vasteland is de volgende in de rij die dit pad gaat volgen, ondanks de hardnekkige tegenstand van de EC, die dit zal bestrijden met leugens, bedrog, zwartmakerij, angst en wat ze maar ten dienste kan staan om het waarheid proces te kunnen stoppen en torpederen.

   Wat er reeds gaande is, heb ik al eerder voorspelt, niet voor mijn eigen sier of ego, maar omdat ik het voelde aankomen.

   We zitten Internationaal in een groot wijnvat die aan het gisten is en zo’n proces wordt onder normale omstandigheden niet verstoord.

   En dit gisting proces is in de huidige tijdcyclus normaal.

 9. Wie kent of weet meer over Sidney Blumentahl.

  Het schijnt een fanatiek volgeling te zijn van de Democratische partij in de US.
  Maar voor mijn gevoel volgt hij alleen maar zijn eigen/gemeenschappelijke Joodse, zelf verrijkende, kabbalistische, ideologische pad, om als zogenaamde Democratisch geaarde mens de super elite te dienen.

  Hoorde deze man praten in Nieuwsuur op 11-11 en voelde direct al dat deze man liegt, niet zuiver op de graat is, zaken verbergt/verbloemt, er een dubbele agenda op na houdt en alleen de ideeën en wetten van zijn meesters volgt.

  Zijn lichaamstaal zegt meer dan duizend woorden.

 10. “Het is echt schandalig om te zien hoe eenzijdig ook de Nederlandse media berichten over de verkiezingen in het algemeen en Donald Trump in het bijzonder. We weten natuurlijk allemaal dat de linkse maffia de spreekbuizen controleert, maar het begint me nu toch mateloos te irriteren. Het moddergooien gaat maar door en aan het geweeklaag komt geen einde. Als je de zenders langszapt is het bij iedere talkshow, politieke analyse en journaal wel raak. Dan zitten er weer pseudo-deskundigen, links-geïndoctrineerde politicologen en ‘journalisten’ af te geven en onwaarheden te verkondigen. En alles wat ze zeggen is te weerleggen door iemand die de moeite heeft genomen de alternatieve nieuwsbronnen te doorzoeken op informatie over Trump. Maar dié komen uiteraard niet aan bod. Zelf heb ik besloten geen blad voor mn mond te nemen en alle jankers in mijn omgeving verbaal met de grond gelijk te maken. Ik heb vandaag trouwens wel de hoofdredacteur van de Moslim-krant een zelfde kritiek horen uiten in een programma op de NTR. En hij is notabene moslim… De rest aan tafel was natuurlijk weer helemaal ontdaan en over de zeik. De lijkengeur van de links-fascistische indoctrinatie hangt overal en is bijna niet meer te harden. Tijd voor een grondige ontsmetting lijkt mij.”

 11. Het blijkt wel weer dat linkse mensen alleen een democratie willen als het in hun straatje past .
  In vele steden in de VS wordt heftig geprotesteerd omdat de meerderheid rechts heeft gestemd en dan loopt de linkse minderheid te janken .
  Hele zielige mensen vind ik daarom ook die linkse kliek die denken wel te weten wat goed is voor iedereen.
  Vandaag las ik dat een van de speerpunten van de Pvda wordt dat de werkgevers de lonen na ziekte of werkeloosheid gewoon door moeten betalen.
  Hoe dom ben je dan om alleen al dit ter sprake te brengen denk ik dan en hoever sta je dan van de maatschappij om dit uberhaubt voor te durven stellen.
  Al die maffe politici van de Pvda zouden is een poosje verplicht een paar jaar moeten meelopen bij wat MKBérs en dan snapt dit soort linkse zakkenvullers misschien hoe slecht hun ideeen voor de economie gaan worden.

  Daarom mijn stelling , alle politici moeten voordat deze mensen uberhaubt in de 2e kamer gekozen kunnen kunnen verplicht 4 jaar moeten stage lopen bij het bedrijfsleven en alleen bij die bedrijven die een economie draaiende moeten houden dus alleen bedrijven die iets produceren.
  Daar horen geen bedrijven bij in de dienstverlening zitten en al helemaal niet bij financiele dienstverleners.
  De huidige politiek is alleen onwetend en dom maar heeft totaal geen feeling met wat er werkelijk leeft bij de mensen.
  Ik denk namelijk dat 95 % politici er zitten voor dat vette salaris en gouden afvloeingregelingen en niet te vergeten de mooie baantjes carousellen na hun politiek loopbaan waar er salarissen van enkele tonnen worden opgestreken.

  De politiek is toe aan een grondige reset en een vette sanering en waar alleen mensen mogen plaatsnemen die hun sporen hebben verdiend en niet een bij elkaar geraapt zooitje kneuzen die er met een grote bek en o,o capaciteiten ons land regeren

  1. Politiek staat met rug tegen de muur en kunnen niets tot weinig doen betreft financiele constructies die banken verzinnen om alles naar de klote te helpen. Het is altijd achteraf reageren van de politiek op inmiddels te grote problemen. ben het deels eens met je stemming maar niet alles voor de MKB-er.. Veel werkgevers staan net zover van hun werknemers af zoals de politiek van de burgers..
   Maar ik mag minstens verwachten dat mijn volksvertegenwoordiger De minister van landbouw , zelf ooit een boerderij heeft gerund of iets dergelijks.. De minister van zorg , ooit aan het werk is geweest in een zorginstelling.. en De minister van verkeer een loopbaan bij Rijkswaterstaat achter de rug heeft.. maar dat is niet het geval.
   Het feit dat wij alleen dat al accepteren dat er dus een pipo vier jaar lang de beslissingen over de agrarische sector neemt terwijl zo iemand totaal geen kennis van zaken heeft is de bron van veel problemen.

   1. Kleine werkgevers zijn gebaat met een goede relatie met hun werkgevers en dat soort werkgevers noemen we het MKB .
    Multinationals hebben niets met hun personeel en zijn voor dit soort firma;s een gebruiksvoorwerp wat je afdankt als je ze niet meer nodig hebt .
    Kijk eens wat de bankensector doet en moet doen met hun medewerkers en kijk eens hoe de top zichzelf op een steeds meer brutale manier zichzelf verrijkt.
    Kijk eens wat grote bedrijven een partij mensen op straat gooien en met de winsten gaan automatiseren om nog meer volk kwijt te raken.

    Onze regering schijnt het zo willen om de multinationals overal mee weg te laten komen en het MKB steeds harder af te knijpen .
    Nogmaals , niet de multinationals kunnen onze economie uit het slop halen want dat kan alleen het MKB en daar faalt onze regering vreselijk met die outlul van een Rutte aan het hoofd .
    Rutte nota-bene baas van de VVD is een ramp geworden voor het MKB heeft hij al jaren laten zien en hij kruipt liever een meter in de reet van Juncker en Draghi als dat hij er is voor zijn eigen landje.

    1. Ben het met je eens hoor.. De politiek danst naar de muliti’s en laat de hard werkende ondernemer stikken.. Maar ook door dat de MKB werkgever word gedwongen om het spellletje steeds scherper te spelen staat de relatie werknemer/ werkgever onder druk. Steeds minder begrip voor elkaar maar wel meer eisen van elkaar.. het word op veel plekken steeds minder leuk op de werkvloer.. en dat is erg jammer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: