Uitweg voor centrale banken: hun goudvoorraden herwaarderen?

Wat een psychologische boost zou dit wel niet geven voor beleggers in goud, en de koers van het gele edelmetaal daardoor vast ook? Want die zit ook al een poosje in het slop, met bitcoin et al. als nieuwe concurrenten. Inderdaad waarderen de centrale banken van deze wereld hun goudvoorraad nog meest tegen inkoopprijs. Drs. Sander Boon, politicoloog, had het er net nog over in een interview. Hij noemt het ´de gouden kaart trekken´. Dit om alsnog de controle over het monetaire systeem te behouden, dat door diezelfde digitale munten bedreigd wordt, heet het. Aan de andere kant…ze staan er ook maar bij en kijken toe hoe diverse grootbanken de goudprijs stelselmatig trachten te onderdrukken. Net om goud niét te aantrekkelijk te maken voor de beleggende goegemeente? Die manipulatie – verboden maar… – is bewezen en af en toe lopen er enkele van die banken tegen de lamp. Maar laat dat de pret vooral niet bederven!

´Where is the love?´And the trust?

De Edelman Trust Barometer 2021 toont statistisch aan dat we als burger steeds minder vertrouwen hebben in overheden, big business, de media en zelfs in NGO´s. Zeker in de financiële wereld ook, waarbij de meeste retail investors, kleine beleggers en traders, vergeten dat de beurs er niet voor hen is! Ongeloof, wantrouwen, argwaan heersten pas in ernst anno 2020, en of dat dit jaar veel zal verbeteren? Tot in het extreme zelfs, met complotzoekers en samenzweringstheorieën alom. Maar om terug te komen op de goudmarkt. Kunnen we als ´kleine´ man en vrouw anders dan de schouders ophalen? Hopen dat we niet achterblijven met zoals in het Engels genoemd ´the short end of the stick´ zeker?

De vraag van 1 miljoen

Nemen we alleen al de VS, die goud tegen 42,22 dollar per troy ounce in de boeken hebben staan. Terwijl de marktwaarde in maart 2021 iets boven de 1700 dollar per troy ounce bedraagt, oftewel 40 keer zo veel? Kijk, de Federal Reserve schrijft het zelf: ´The Department of the Treasury records U.S. Government owned gold reserve at the values stated in 31 USC § 5116-5117 (statutory rate) which is $42.2222 per Fine Troy Ounce of gold. The market value of the gold reserves based on the London Gold Fixing as of September 30, 2020 was $493.4 billion.´ En ondertussen zijn we weer 6 maanden verder. Dus, tot over haar oren in de schulden, naarstig op zoek naar inkomen, uit belastingen bijvoorbeeld, en dit nog in Coronatijden – waarom niet revalueren. herwaarderen, opwaarderen zeker?! Weet u het, beste lezer? Dan bent u waarschijnlijk slimmer dan ondergetekende… Misschien omdat je nooit, NOOIT, je allerlaatste financiële reserves mag aanspreken, dat is: behalve in uiterste nood? En leven ze, de Amerikanen, en wij, Europeanen, en pakweg de rest van de wereld in deze Coronatijden dan niet net NU in ´uiterste nood´…?

Tradearabia.com 

Wijselijk is in bovenstaande grafiek de prestatie van bitcoin, BTC weggelaten, wat een toeval (?) Tenzij we bijvoorbeeld cryptomunten allemaal onder Commodities zouden schuiven. We kennen wel een paar mensen bij Ripple Inc. die daar best tevreden mee zouden zijn, gezien het proces dat de Amerikaanse SEC tegen hun voert! 

Bitcoin’s returns in 2020 were multiples those of the Standard & Poor’s 500 Index and gold.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: