Dát is me nog een hele tijd; binnen 30 jaar. Wie kan zo ver vooruit kijken? En toch is dat net wat we van ons politiek bestuur, de wetgever mogen verwachten. Die laat zich daarvoor o.m. informeren door middel van rapporten. Eén van die rapporten is net binnen, we schrijven juli 2020. Dat is dan het ´onderzoek Verkenning Bevolking 2050, dat het NIDI en het CBS in opdracht van het ministerie van SZW hebben uitgevoerd.´ Dit gebeurde uit naam van negen ministeries, die allemaal wilden weten hoeveel inwoners Nederland dan zal tellen. En hoe de bevolkingssamenstelling er tegen dan zal uitzien.

Divers en multi-cultureel

We kunnen maar beter vrede nemen met een divers samengestelde bevolking in Nederland. Een multi-culturele samenleving, zoals dat zo deftig heet. Letterlijk samen leven met anderen met een verschillende achtergrond, afkomst; met hun eigen gewoonten en cultuur? Het is soms moeilijk. Minder in Wassenaar dan wel in bepaalde volkswijken en al dan niet achtergestelde buurten. Er kan snel overlast heersen, en meestal wanneer teveel mensen op een te kleine oppervlakte moeten samen leven. Dit is Nederland! Sedert de opkomst van Black Lives Matter moeten blanken nog meer oppassen om niet op (te) lange tenen te trappen. Wel, het wordt er allemaal niet beter op, het is maar dat u het weet. Als we de Verkenning Bevolking 2050 mogen geloven toch. ´Afhankelijk van hoe de migratie naar Nederland zich in de toekomst ontwikkelt, groeit hun aantal van 4,2 miljoen inwoners met een migratieachtergrond in 2020 naar tussen de 5,3 en 8,4 miljoen in 2050. De groep zal anders samengesteld zijn dan nu het geval is.´

Neurocity

Begin 2020 telde Nederland 17,4 miljoen inwoners, waarvan iets meer dan 4 miljoen met een migratie achtergrond. Deze laatste groep zal tegen 2050 toenemen tot tussen 5 en 8 miljoen mensen, dixit het Rapport. Dat kunt u trouwens hier inkijken. We verwijzen met klem naar het boek Neurocity van John Carver, op Biflatie nog besproken. Het werd allemaal voorspeld, voorzien: Nederland wordt een propvol land, vol dicht opeen gepakte neuroten. Nog een prettige dag verder…!

PS We vernemen heel graag uw mening over deze vooruitzichten! Dank bij voorbaat.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: