Dat is een goede vraag die ook een aanname, veronderstelling of vaststelling inhoudt evenwel. Wordt inderdaad alles digitaal? (Ach, we schreven het zelf nog op Biflatie, oeps). Het is wel zo dat (tijdelijk? en hoelang is dat dan?) de aandacht van goud afgeleid wordt door bitcoin et al. Zelfs een oud-gouverneur van de Amerikaanse centrale bank (tijdens de Kredietcrisis van 2008), Kevin Warsh, stelt het vast. Ook hij wilde in 2018 nog niets weten van digitale munten. Niet meer zo vandaag, in januari 2021, wanneer hij verklaart: “I think bitcoin does make sense as part of a portfolio in this environment where you have the most fundamental shift, for example, at monetary policy since Paul Volcker. This is a big shift that we are seeing under the Powell Fed, rightly or wrongly. I’m not surprised, in a period of a dollar weakness where bitcoin is doing what it is doing.” 

2 reacties

  1. Ik denk zelf dat de bitcoin goed is om te speculeren nu alle markten zo gemanipuleerd zijn. Ik heb het gevoel dat de aandelen en bitcoin omhoog gemanipuleerd worden en de edelmetalen zoals goud en zilver omlaag. Dit om de massa uit de edelmetalen te krijgen zodat het grootkapitaal ze goedkoop in kan slaan. Anders kan ik niet verklaren dat na de bestorming van het Capitool (wat een teken van instabiliteit is) zowel de aandeel- als bitcoinkoers omhoog schieten terwijl die van goud en zilver flink omlaag zijn gegaan.

    Maar je moet op tijd uit de bitcoin zijn en in het goud en zilver. Zodra het systeem echt uit elkaar knalt hebben de centrale banken en landen goud en zilver als onderpand. Maar geen bitcoin. Daardoor denk ik dat de bitcoin op dat moment weer naar zijn echte waarde gaat: nul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: