Omdat ook zilver vandaag, 1 februari 2021, positief geviseerd wordt door een van de sub-Reddit groepen. In no time bekend geworden – en vast ook berucht aan het worden in Wallstreet. Na GameStop, Dogecoin en XRP, misschien ook wel bitcoin, de dag is nog jong, wordt eveneens zilver massaal gekocht. Het is een publiek geheim dat de edelmetalen al langer geshort worden. De prijzen kunstmatig laag gehouden en dus gemanipuleerd zijn, door grote banken dan en afzonderlijke hedgefondsen. Daar kan vandaag wel eens een einde aan komen. Op moment van schrijven stijgt zilver, het witte edelmetaal met 12 procent.

Shorten

Shorten op de beurzen is verkopen wat je niet bezit (maar leent), om later aan lage koersen (die je zelf veroorzaakt hebt) alsnog te kopen, en het geleende dan terug te geven. Hoe lager de koers gaat, hoe meer je verdient. Het zijn hoofdzakelijk hedgefunds, hefboomfondsen en big banks die dit soort – niet verboden – manipulaties uitvoeren. Maar sinds enkele dagen stijgen net die aandelen en cryptomunten waarin zoveel geshort is. Paniek op Wall- en andere streets!

Shortposities verhogen of afsluiten

De techniek wordt door miljoenen gebruikers van het populaire Reddit, het Amerikaanse sociale-mediaplatform dat zich in de wereldkijker heeft gewerkt, nu omgedraaid. Sub-Reddit groepen als r/WallStreetBets en r/SatoshiStreetbets spreken dan af om en masse te kopen, wat de shorts maar twee keuzes laat. Nog meer te shorten, nog meer verkopen, voor nog hogere bedragen. Er op rekenen dat hun miljarden kapitalen omvangrijker, meer doorslagvevend zijn dan de gezamenlijke actie van deze miljoenen kleine beleggers. Met het risico dat hun verliezen steeds groter worden. Of: hun shortposities afsluiten en asap terugkopen. Dan nemen deze hedgefunds dus hun verlies. ´t Is gokken, ´t is een machtstrijd en o.i….is deze nog maar pas begonnen!

Zilverkoers pompt

 

Hey, daar hebben we Koen Dil, een goede vriend van ondergetekende en de vorige eigenaar van Biflatie! Als ondernemer in hart en nieren moest hij zich in 2021 meer concentreren op zijn vishandel, Dilvis. Begrijpelijk want Nederlandse ondernemers als hij staan in Coronatijden voor grote uitdagingen. Met spijt in het hart moest Koen dus afscheid nemen van Biflatie, waarvan hij meer dan tien jaar aan het hoofd stond. Iedereen die al langer Biflatie bezoekt kent de charmante, slimme jongeman wel. Het ga hem goed verder, en we moeten u allemaal de hartelijke groeten doen! Koen was blijkbaar ook vroeg op en merkte dit op over wat in de zilvermarkt gebeurt:

8 reacties

  1. Een ‘procesfilosofisch denker’ die via biflatie co-creatieve samenwerking zoekt rondom het veelomvattende idee van een ‘monetaire reset’?
   WOW! Dat wordt pas echt incrowd-academisch hier. Wegwezen dus!

 1. Ongelofelijk, maar op De Tijd spreekt men van samenzweringstheorieën als het gaat over de manipulatie van zilver.

  “Waarom kozen (een deel van) de Reddit-beleggers precies voor zilver? De reden valt niet ver te zoeken. Rond het metaal hangen al jaren allerhande complottheorieën over (centrale) banken die de zilverprijzen kunstmatig laag houden en dus moeten die banken die een structureel aanbodtekort verbergen ‘uitgerookt’ worden. Eenzelfde theorieën heersen overigens ook rond goud, maar die markt is natuurlijk nog veel groter.”

  Terwijl de manipulatie overduidelijk is en JPMorgan er zelfs een zware boete voor gekregen heeft!
  https://www.reuters.com/article/jp-morgan-spoofing-penalty/jpmorgan-to-pay-920-million-for-manipulating-precious-metals-treasury-market-idINKBN26K325
  https://www.goldonomic.be/nieuws/item/februari-2021

  1. Persoonlijk geloof ik niet zo erg in de langdurige zilvermanipulatie. De zilverprijzen bewogen vijf jaar bijna niet, wat toch een vrij lange periode is voor shorters De manipulatie van de goudmarkt was wel bewezen. Zilver doet nu een klein stapje terug, maar als de vraag opnieuw wat aantrekt kunnen we terug hoger. https://seekingalpha.com/article/4402339-slv-retail-interest-another-reason-to-be-bullish?mail_subject=must-read-lucid-motors-finally-a-strong-ev-spac-offering&utm_campaign=nl-must-read&utm_content=link-7&utm_medium=email&utm_source=seeking_alpha

 2. Voor wie gelooft in hyperinflatie zijn alle grondstoffen interessant. Ook als je gelooft dat het met de economische groei allemaal wel zal meevallen is het aangewezen om te investeren in grondstoffen. Wie denkt dat we afstevenen op een depressie en grote deflatie houdt er beter zijn handen vanaf. Een blik op de vooruitzichten: https://investingnews.com/free-report-online/resource-forecast-expert-opinions-covering-precious-metals-energy-critical-metals-and-more/#two

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: