Welke mogelijkheden zijn er nog met de Brexit?

6

Theresa May kreeg het deze week al voor haar kiezen in het Britse lagerhuis. De start van het vijfdaagse debat over de Brexit deal liep vertraging op, omdat parlementsleden vonden dat ze niet konden stemmen omdat het juridisch advies over de Brexit niet volledig was gepubliceerd. Hierdoor stemde het Britse Lagerhuis begin van de week al in met een motie van minachting voor de regering van Theresa May.

Mogelijkheden Brexit

De gesprekken zijn pas net begonnen. Er zal dus zeker nog één en ander staan de gebeuren de komende dagen. Volgende week zal de echte officiële stemming plaatsvinden. May heeft minimaal 320 stemmen nodig om het Brexit akkoord door het Lagerhuis te krijgen. De verwachting is dat ze dit niet zal gaan halen. Na de stemmingen zullen er verschillende mogelijke uitkomsten zijn. De ene nog onwaarschijnlijker dan de ander. Statista heeft de volgende infographic gemaakt om enigszins een beeld te geven wat er allemaal kan gaan gebeuren aangaande de Brexit:

brexit stemming

Totale plaatje

Hieronder tevens via Statista een overzicht van de stappen die ons nog te wachten staat omtrent de Brexit. Een No Deal Brexit is volgens velen een economische ramp, waardoor een chaotische situatie zal ontstaan. Een harde brexit zal grote gevolgen hebben voor de handel, het goederenverkeer (import/export en het personenverkeer.

brexit planning