Willem Middelkoop: Patronen van bedrog

In samenwerking met Studium Generale TU Delft gaf Willem Middelkoop een bijzondere avondvullende presentatie waarin hij laat zien dat vrijwel niets in de wereld is wat het in de mainstream media lijkt te zijn. In de huidige wereld van spindoctors en voorlichters is de MSM voornamelijk gevuld met ‘nieuws’ dat op een of andere manier is gefabriceerd.

Wereldgeschiedenis

Voor het werkelijke verhaal voert Middelkoop ons langs allesbepalende momenten in de wereldgeschiedenis. Van de ontdekking van Amerika door de Chinezen 100 jaar voor Columbus, tot waarom de VS op 11 september 2001 een ‘New Pearl Harbour’ nodig hadden om oorlogen te rechtvaardigen die voornamelijk om olie gaan. Hoe geld uit het niets wordt gecreëerd om alleen de bankiers nog rijker te maken.

Patronen van bedrog

Hoe vrijwel alle grote oorlogen met zogenaamde ‘false flags’ worden gestart, en hoe de Oekraine en MH17 in dat plaatje kunnen passen. Ook onthult hij de achtergronden van het Amerikaanse Ebola-patent. Grote bedrijven blijken achter de schermen de wereld te regeren in plaats van ‘democratisch’ gekozen regeringen.

Willem Middelkoop

willem middelkoopWillem Middelkoop, oud-beurscommentator en bekend van zijn juiste voorspellingen over de crisis en economie bij DWDD en Pauw&Witteman, zal aantonen dat veel van de echt belangrijke verhalen verborgen blijven. Een verhaal over geld, olie, macht en controle.

17 reacties

 1. Bedankt voor het plaatsen van deze video. Ik had de lezing willen bijwonen maar ik was verhinderd. Plaatsen jullie de rest ook nog?

  1. Willem is al jaren ook op die toer bezig. En waarschijnlijk terecht. Hij stipt zeker de zere plekken aan d.m.v. zijn losse verzamelde opmerkingen. Wat hij aan de ene kant zegt is, let goed op wat er aan losse opmerkingen (bewust of onbewust) gespuid wordt in de mainstream media, en hou aan de andere kant de mogelijke verklaringen uit de alternatieve media in de gaten. Zijn visie op 911 zoals hij dat zegt in de video bevestigt dat. Hij gelooft de mainstream media (regeringsverklaring) niet, dit zegt hij letterlijk. Maar hij zegt daarmee niet dat de alternatieve media gelijk hebben. Hier zwijgt hij over en waarschijnlijk om goede redenen. Hoewel bij een borrel en in een vertrouwelijk gesprek dit wel eens anders kon zijn.
   Wel lijkt hij mij een goede journalistieke inslag te hebben. Hij gaat vasthoudend voor waarheidsvinding, niet altijd even elegant en ook niet altijd de waarheid vindend, maar discussies weet hij daarmee wel op gang te brengen. Kijk maar eens hoe lang hij eigenlijk al niet over bijv. Demmink bezig is. Hij is in ieder geval geen ‘echte’ consensus man en dat waardeer ik echt wel in hem.

   1. @Dick S,

    Ik had (o.a.) hem graag in ‘Geld voor de toekomst’ willen horen spreken. Dat had ook daadwerkelijk kunnen gebeuren ware het niet dat mijn ‘Japanse kippenhokje’ niet wilde starten en mijn reis naar Rotterdam hierop volledig gepland was. Het is goed dat hij de boeken noemt en de verwijzingen geeft van mensen die over de betrokken onderwerpen schrijven. In de video vind ik het publiek een beetje stijfjes. Goed, een cabaretier zal hij wellicht niet worden maar hij maakte hier en daar toch een grapje waar best wel een beetje om gelachen mocht worden.

     1. @Dick S,

      Klopt, en die was me destijds ook niet ontgaan, mooi dat dat mogelijk is gemaakt door biflatie.nl en wel bedankt voor het attenderen.

 2. geopolitiek:hitlery komt er aan echte zio bitch:

  1999 wurder der Silk Road Strategy Act verabschiedet und die Vormachtstellung der USA vom Mittelmeer bis an die chinesische Grenze definiert. Was dann an Krieg und Chaos folgte kennt jeder. Nur was uns von den Medien verschwiegen wird, ist der Zusammenhang, z.B. die Bedeutung des Nothern Distribution Networks für die Vormachtstellung und die Kriege der USA in der Region. Stattdessen wird uns erzählt, dass man in den einzelnen Ländern gegen Terroristen, Chemiewaffen oder Atomprogramm vorgehen muss.

  Die neue Silk Road Strategy Initiative wurde von Clinton 2011 vorgestellt. Und jetzt darf man raten, wer die neue US Präsidentin werden wird!

  Afganistan, als Schlüssel Land des neuen “Great Games”, hat übrigens kürzlich das Bilateral Security Agreement und SOFA mit der NATO unterzeichnet.

 3. Het huidige systeem is vergelijkbaar met een wereldwijd bedrijf.

  Met een directieclubje, de elite, en een laag ceo’s en managers ,en een laag voor de public relations… de politici, en werknemers die eigenlijk niks mogen kosten, en klanten die zo veel mogelijk het idee moeten krijgen dat het bedrijf er is om ze te helpen dus veel positieve pr over zich heen krijgen. Terwijl het er in het bedrijf eigenlijk alleen maar om gaat om zichzelf zoveel mogelijk te verrijken en de vuile was binnen te houden, waarbij de “zeer gewaardeerde klanten” ,het volk, eigenlijk gezien worden als vervangbare consumenten die zoveel mogelijk uitgeknepen worden, waarbij moraal er geheel niks toe doet.

  Kijk maar in het klein in een bedrijvenorganisatie…exact hetzelfde.

  1. Tot mijn verbazing zie ik dat mijn reactie geciteerd wordt bij de reacties op nu.nl

   http://www.nujij.nl/economie/willem-middelkoop-patronen-van-bedrog.30274264.lynkx

   Ik ben Beroemd!!!! jeeeej!!!

   Eigenlijk bestaat de NWO al. Alleen is die voor velen niet zichtbaar omdat het allemaal verweven ligt op de achtergrond, opgedeeld,met de illusie van keuzevrijheid, maar toch 1 geheel in realiteit.
   En er wordt nu aan gewerkt om redenen te creeeren dit langzaam bloot te kunnen geven…ten dienste van de gewone mensen natuurlijk, om ze te helpen om zo de gecreeerde problemen op te lossen…

 4. Willem slaat ook al door.
  Lees het goede nieuws nou eens mensen.

  De economie trekt weer aan.
  De huizenmarkt trekt voor het eerst aan.
  Onze kinderen zijn de gelukkigste op aarde.
  We hebben het beste kabinet sinds WO-2.
  Minister Timmermans krijgt een 8 van de bevolking.
  Ee hebben een meevallende tegenvaller.
  Obama goed Putin slecht.

  En als jij het niet gelooft, jouw buren zeker dus wen er maar aan…

  Jongeluy

  1. @moerstaal,

   En dan nu even een toelichting wat je hier nou ECHT mee bedoelt graag ?…
   Aan de ene kant kan jij zo integer ((bijna) lomp) duidelijk zijn en aan de andere kant juist zo opzettelijk vaag.
   Hee moers… Een 0=een nulletje en een 1=een eendje(*). Iets anders komt er bij mij niet in 😉

   (*) eendje vind ik persoonlijk dan weer wel wat schattiger dan een eentje.

   De economie trekt weer aan.
   (Is op een bepaalde manier waar = 1)

   De huizenmarkt trekt voor het eerst aan.
   (Is in principe waar = 1)

   Onze kinderen zijn de gelukkigste op aarde.
   (Iedereen die jou een beetje kent die weet dat je daar vraagtekens bij hebt dus: fuzzi logic, voorlopig onwaar = 0)

   We hebben het beste kabinet sinds WO-2.
   (Dat weet je net zo goed als iedereen: is niet waar = 0)

   Minister Timmermans krijgt een 8 van de bevolking.
   (Dat weet je net zo goed als iedereen, Timmermans krijgt een 8 voor zijn acteerwerk is waar = 1)

   Ee hebben een meevallende tegenvaller.
   (Waarschijnlijk waar = 1)

   Obama goed Putin slecht.
   (Iedereen die jou een beetje kent weet dat je hier niet achter staat, fuzzi logic is voorlopig onwaar = 0)

   Ik tel 4 eendjes en 3 nulletjes dat houdt in dat je jezelf tegenspreekt.

   Binair representatief, voor elk van jouw bewering bit 1 = bewering 1, bit 2 = bewering 2 etc.:
   00110011 (binair) = 51 (decimaal)

   51 ? Wat is jouw persoonlijke hint/code in deze ? 51 ???

   Area 51 ??? 2051 ??? 51 Wat !? Man ! Wees toch eens duidelijk !

   1. WOEHAHAHA…………
    Net als Madman hou ik er van jullie af en toe flink te fucken.
    Ik zag of kreeg ergens deze reactie en die heb ik in aangepaste vorm hier geplaatst.
    Het laat de volgzaamheid zien van de gelovers in vadertje staat.
    Gewoon zeggen dat alles goed zal komen terwijl de magere mensen ondertussen staan de koukleumen bij de voedselbank.
    Ook grappig te zien hoe de gelovers en de poppenspelers elke omhooggaande lijn aanpakken om te bewijzen dat het beter gaat terwijl de lijn over langere periode nog steeds omlaag gaat.
    Als een junk die zijn shot heeft gehad… de laatste keer hoor…

    Jongeluy

    PS Dank je dat je mijn reacties als integer ziet. Zo had ik het zelf nog niet onder woorden gebracht maar het is wel waar ja. Jammer ook dat integriteit anno 2014 nog steeds schaars is.

  1. @Dick S,

   Nou snap ik het ‘zelfspot grapje’ over de prijs van goud in de video van Willem een stuk beter denk ik… Pfff ja ja ‘zelfspot’.

 5. hebben jullie de twitter van middelkoop al gelezen, deel 2 komt niet op youtube, inhoud is niet geschikt voor grote publiek, mag niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: