Wordt de Brexit 2 jaar uitgesteld? Of toch No Deal Brexit?

1

Uit een bericht van The Guardian blijkt dat de leiders van de EU-landen een gesprek hebben gehad over het uitstellen van de Brexit tot 2021. Onder meer Mark Rutte was aanwezig bij dit gesprek. Hij heeft het volgende te zeggen tegen de Britten.

May wil slechts 2 maanden uitstel

Theresa May heeft nu opgegooid om de Brexit met twee maanden uit te stellen. Het blijkt dat ze inmiddels inziet dat een No Deal Brexit een regelrechte economische ramp zal gaan veroorzaken.

Van uitstel komt?

Om er zeker van te zijn dat er ook daadwerkelijk geen No Deal Brexit komt, heeft Theresa May de tactiek van uitstellen gekozen. Alle wordt uitgesteld, en nog eens, en weer. Aan de ene kant komt er door uitstel nog meer onduidelijkheid, maar aan de andere kant is er de mogelijkheid dat er van uitstel ook afstel komt. Veel stakeholders gaan ervan uit dat May het niet tot een No Deal Brexit zal laten komen.

Nieuwe stemming uitgesteld

Wat in ieder geval zeker is uitgesteld is een nieuwe stemming over de Brexit deal. Dat werd afgelopen zondag bekend. De 2e stemming over de Brexit zal in plaats van aanstaande woensdag nu 12 maart plaatsvinden.

Kans No Deal Brexit: 40%

De kant op een No Deal Brexit is volgens de ‘bookies’ nog steeds zo’n 40%.

Laatste nieuwtjes Brexit

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie