Zal COVID-Oorlog 2.0 de economie doen crashen?

Even dacht ik dat Gerald Celente, groot toekomstvoorspeller sinds decennia voor financiële markten, economie en maatschappelijke omwentelingen, een foute titel koos. Met ´Will COVID War 2.0 Crash the Economy?´ Moet dat niet zijn ´Zal COVID-Deltavariant de economie doen crashen?´Maar neen, want Gerald vindt al heel lang dat de remedie veel erger is dan de kwaal. Daarover heeft ook collega Gerrit gisteren nog een erg interessante column geschreven, meermaals zelfs. Wat als? Wat als het inderdaad is geworden: met een kanon schieten op een mug; een dwaalspoort is waar overheden internationaal op zitten met fel overdreven maatregelen? Aan de andere kant zijn er wel die miljoenen besmetten en overledenen, die kun je niet ontkennen of negeren. We kijken naar de Staat van het Virus met The New York Times (mis vooral de grafiek niet die bij het artikel hoort):

Het aantal nieuwe gevallen van besmetting is fors afgenomen in India en Latijns-Amerika; in de lente van 2021 nog de grootste brandhaarden. Maar wereldwijd blijven de cijfers toenemen ´driven by the Delta variant in highly vaccinated regions like Western Europe and the United States, where cases are relatively low but climbing fast.´ In Indonesië sterven kinderen bij de honderden, en de overheid kan dit niet precies verklaren. Er zijn momenteel bijna 4 miljard doses van vaccins toegediend, maar zeer onevenredig. In sommige geïndustrialiseerde naties is wel meer dan 80 procent van de bevolking ingeënt, terwijl dat in veel economisch minder ontwikkelde landen nog maar één procent is. 

15 reacties

 1. Citaat: “Aan de andere kant zijn er wel die miljoenen besmetten en overledenen, die kun je niet ontkennen of negeren.”

  Sorry Joost, dat ik je in de rede val. De statistieken met corona besmettingen en overlijdens kunnen we gewoon aan de kant schuiven. Slechte cijfers, inderdaad. Maar vaak doorgeteld vanaf begin van de epidemie in 2020. Voor een betere vergelijking zouden we ook de andere soorten ziekten, aandoeningen, overlijdens door rampen, verkeersongelukken, etc, etc. er naast moeten plaatsen. Dan wordt het ons helemaal teveel. Het is inmiddels genoegzaam bekend dat de ifr van covid-19 nu een stuk lager ligt dan toen de WHO de pandemie afkondigde. In paniek werd geroepen dat 3,4 procent coronapatiënten zouden komen te overlijden. Inmiddels ingehaald door de werkelijkheid en uitgekomen op 0,23 later op 0,15 % en verder dalende.

  “Gelukkig” gaan er mensen dood. De een eerder dan de ander, dat is een keihard gegeven maar volgens klimaatwetenschappers broodnodig om te kunnen overleven op onze aardkloot. Laten we a.u.b. corona voor ‘lief’ nemen en elkaar wijzen op het normale gedragspatroon dat we altijd gewend waren. Blijf thuis met griep of andere infecties. Neem een griepspuit als je boven de 60 bent en niet vertrouwt op eigen immuunsysteem. Je lichaam ben jezelf en is niet van de overheid.

  Af en toe komen er nieuwe virussen die extra druk leggen op de zorg zoals ten tijde van de griepgolf in 2018 toen ook vele duizenden ouderen stierven op de IC. Elke winter stond er een rijtje ambulances voor de ziekenhuizen in London, het was daar een normaal verschijnsel. Laten we gewoon de zorg en IC-capaciteit weer opschalen naar het oude niveau. Kabinet Rutte heeft er sterk op bezuinigd. In feite alle andere westerse landen omdat er andere prioriteiten voorrang kregen. Kijk ik weer stiekem naar de Agenda 2030.

  1. Zo is het en big pharma verdiend een vermogen en de boostershots
   proberen ze ook straks elke 6 mnd te verkopen gewoon kassa voor hen.
   Laten we vooral niet vergeten dit vaccin (gen therapie) is een experiment waarbij de klinische
   test tot bij meeste fabrikanten tot 2023-2024 loopt.

   De pharma bedrijven
   zijn niet verantwoordelijk als je dood gaat of blijvend ziek wordt van hun spuit.
   Het meest merkwaardige is wel dat er uitstekende en goedkope medicijnen
   verkrijgbaar zijn op de markt. Maar die werden wel mooi verboden dat tekent de macht van big pharma, wef & consorten. De testmaatschappij is een mooie melk koe voor de insiders op kosten van de belastingbetaler.

   Ga ervan uit dat deze corona circus gewoon doorgaat omdat het economische systeem op punt staat te imploderen.

  2. @ Gerrit Welbergen:

   Onderschatting is het grootste gevaar. Van een serieuze bedreiging die –ondanks alle tabellen en grafieken- nauwelijks reëel in beeld kan worden gebracht.
   Daarvoor zijn onzekere ‘sluitposten’ als ‘oversterfte’, ‘antistoffen’ en ‘mogelijke coronarelatie’ veel te groot. Evenals de onbekendheid ten aanzien van samenstelling en werking van de heersende variant, die veel besmettelijker lijkt te zijn dan de eerdere variant, weliswaar minder fataal, maar met meer functionele langetermijn gezondheidsklachtenklachten, die een speciale en langdurige nazorgtherapie en een aangepast leefpatronn van (ook jongere) ex-corona patiënten vereisen.

   Niemand weet in welke richting het gevaarlijke Covid virus zal muteren en of de genetische therapie door inentingen tegen het virus risicoloos werkzaam is en blijft. Uiterste waakzaamheid en terughoudendheid blijven geboden.
   Dat dit niet geheel op vrijwillige basis en vrijblijvende ‘aanbevelingen’ mogelijk is blijkt wel uit het (oorspromkelik liberale) Zweedse voorbeeld, waarbij uiteindelijk -zoals overal- toch voor de mogelijkheid van wettelijk afgedwongen sociale beperkingen moest worden gekozen.

   1. Beste AllWant,
    Onderschatting is inderdaad het grootste gevaar. Maar dan een onderschatting van tot welke totalitaire hel deze maatregelen kunnen leiden, niet het virus zelf. Vraag uzelf af: waarom doofden epidemien en pandemien ALTIJD na kort de uitbraak uit, en is dit nu niet het geval? Zelfs na de introductie van het wonder vaccin lijkt het als we de media mogen geloven alleen maar erger te worden.

    Als het klopt dat zaken deze keer echt erger aan het worden zijn dan doen we blijkbaar met onze maatregelen iets fout, want normaal gesproken evolueert een gevaarlijke virus altijd uit tot een mildere variant. Dit komt omdat een virus ook aan de survival of the fittest gebonden is, waardoor de succesvolste variant zich kenmerkt door zich door zoveel mogelijk “gastheren” te verspreiden. Een grote moratileit en andere schadelijke ziektebeelden werken helemaal niet in het voordeel van een virus want het zorgt voor een gedragsverandering van de gastheren waardoor hij zich niet goed kan verspreiden en uitsterft. De meest succesvolle virus verplaatst zich ongemerkt door de populatie. Dit is de reden dat virussen ALTIJD zwakker worden naar verloop van tijd, en als dit na anderhalf jaar nog steeds niet het geval is dan zijn onze maatregelen daar schuldig aan punt.

    Verder is er voor de Zweedse volksgezondheid geen enkele reden die ze ertoe dwingt om daar wettelijk afgedwongen sociale beperkingen op te leggen. Zie het onderstaande artikel:

    https://www.maurice.nl/2021/05/25/dit-lees-je-niet-in-de-nederlandse-kranten/

    Als Zweden ook sociale beperkingen invoert doet ze dat niet omdat de volksgezondheid erom vraagt, maar op verzoek van de VN, WEF, WHO, ed. om in pas te lopen met de rest van de landen in haar routekaart naar de totalitaire werelddictatuur.

  3. Gerrit, na het lezen van dit artikel wilde ik de aannames van Joost van Buren duiden zoals ze zijn maar jij was mij voor.

   Maar toch samenvattend:

   Pandemie…. In de verste verte niet.
   Besmette personen, nee…. Fake PCR test, niemand ziet in zijn omgeving grote aantallen zieken.
   Bewezen sterfgevallen, bullshit, niemand is meer gestorven aan ouderdom, kanker, griep of wat dan ook sinds Corona.

   WEF en onderhorigen zijn zo ontzettend doorzichtig dat een ieder met een paar werkende hersencellen zo kan doorzien wat een flauwekul en inconsequent beleid ze voeren met alle hiaten in hun verhaal lijn.

   Het zijn de universitair opgeleiden die blind nablaten wat verteld word, iets wat ze geleerd hebben te doen, de rest van het volk is angst geconditioneerd en wat er overblijft is te dom om zelfstandig na te denken.

    1. Nee Gerrit dat klopt helemaal, het was ook generalistisch gezegd.
     Maar ik kom met grote regelmaat in contact met dit soort leiden en het lijkt er op dat de universitair gedrilde aapjes last hebben van een narcistisch IQ, meer het trucje op de goede knopjes te drukken dan dat ze een verstand hebben wat met hart en ziel wordt aangedreven.

     1. Ach…. M’n iPad denkt het beter te weten…. Leiden zijn toch echt lieden!

   1. ´Op 23 februari van dit jaar werd M., die in Frankrijk woont, samen met negen anderen aangetroffen in een woning in Wervik. Daar was een feestje aan de gang, volgens de verklaringen van de aanwezigen als voorbereiding op een huwelijksfeest. Iedereen in de woning kreeg een minnelijke schikking aangeboden maar M. betaalde die niet. Hij profileerde zich tegenover de verbalisanten als een non-believer wat de coronapandemie betreft. “Covid-19 is een verzinsel”, liet hij optekenen. In de politierechtbank trok hij die lijn door.

    “Geen afdoende bewijzen”
    “Mijn echtgenote is besmet geraakt, maar toch geloof ik niet in Covid-19”, hield de man vol. “Er zijn geen afdoende bewijzen dat het coronavirus effectief bestaat”, zegt de man. De rechter fronste daarop de wenkbrauwen en confronteerde de man met het aantal doden in ons land en wereldwijd, tijdens de pandemie. Johan M. bleef echter bij z’n standpunt en deed Covid-19 nog eens af als een verzinsel. De politierechter kon daar allerminst mee lachen en gaf de man een effectieve celstraf van drie maanden en een boete van 4.000 euro.´

    https://www.hln.be/wervik/echtgenote-besmet-maar-non-believer-houdt-vol-covid-19-een-verzinsel~a24bee33/

    ´1 jaar corona in Nederland: hoofdrolspelers gaan in een brief aan zichzelf terug in de tijd met de kennis van nu
    Dit weekeinde is het een jaar geleden dat het virus voor het eerst in ons land werd vastgesteld. De Volkskrant vroeg hoofdrolspelers: stel dat je jezelf met de kennis van nu een brief had kunnen schrijven – wat zou je jezelf meegeven´

    https://www.volkskrant.nl/wetenschap/1-jaar-corona-in-nederland-hoofdrolspelers-gaan-in-een-brief-aan-zichzelf-terug-in-de-tijd-met-de-kennis-van-nu~be8379a4/

    1. Joost,
     Allemaal angst en bedreiging voorbeeld verhaaltjes, om het volk vooral via sublimatie programmering in te prenten dat ze geen andere keuze hebben dan om maar te accepteren wat hun wordt opgelegd.

 2. ‘Economische crash door corona’? Welnee, er is waarachtig weer groei, doordat de gaten die verliezers achterlaten worden gevuld door de winnaars en –vooral- andere verliezers, zoals de publieke sector, vai de overheid. Het economische kaartenhuis wordt dus nog even overeind gehouden.

 3. Niet de “covid-oorlog” maar de verdeeldheid in de samenleving laat de economie crashen. We worden het niet eens over de aanpak van de coronacrisis, de klimaatcrisis en straks een financiële crisis.

  “De elite(wie zijn dat toch?) heeft de geheime formule gevonden. Zaai angst en verdeeldheid onder de bevolking. Het is een slimme manier om het volk hun geld en vrijheden af te pakken.”

  Dit is een veel gebruikt statement onder complotdenkers. Een redenering waar ik een heel eind in mee kan komen.

 4. Echt het hele corona verhaal is zo overdreven als het maar kan. Wat zijn nu
  de grootste oorzaken van sterftes wereldwijd. Nummer 1 hart en vaatziektes,
  Nummer 2 kanker en zo zijn er nog een hele rits ziektes covid 19 bungelt ergens onder aan. Er sterven elk ja wereldwijd zo,n 60 mio mensen. Het hele corona verhaal basseert op grove leugens blijkbaar bestaan er geen andere ziektes meer. Een kunstmatige mania die gevoed wordt 24/24 door een gekochte media en korrupte politici die de geheime agenda van big pharma/banken scrupeloos
  uitvoeren.

 5. Op https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5245414/bedrijven-tekorten-chips-grondstoffen-verstoorde “Bedrijven zuchten onder tekorten: ‘Zelfs in Mexicaans schuurtje gezocht'”:

  “Microchips, hout, papier, metaal en kunststof. De wereld kampt met enorme tekorten aan belangrijke grondstoffen en onderdelen als gevolg van de ernstig verstoorde toeleveringsketen. Met als gevolg stijgende prijzen, ook voor de consument. “We hebben geen andere optie dan deze door te belasten.””

  Kan dit nu een financiële crisis en daardoor een economische depressie uitlokken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: