Michael Saylor weet als stichter en CEO van MicroStrategy van geen ophouden, wanneer het op bitcoin aankomt. Op woensdag 24 februari 2021 kocht hij nogmaals voor 1.026.000.000 dollar aan BTC. Zijn beursgenoteerde MicroStrategy begint al meer op een bitcoin fonds te lijken. Ook betaalapp Square stichter (en eigenaar van Twitter) Jack Dorsey stapte in toen de bitcoinkoers fors daalde, met 170 miljoen dollar. Beiden kochten zelfs aan een koers die iets hoger ligt dan vandaag, 25 februari 2021. Het kan de retail investor, kleine belegger in crypto, morele steun geven dat hogere koersen in het verschiet liggen. Want dit soort institutionelen belegt voor de lange termijn, en gaat voor het Grote Geld. De grote pot en opbrengst, en dat is dan vast niet enkel procenten winst. 

 

 

Bitcoin maal 100?

Zouden ze weet hebben van PlanB´s berekening van $100.000 voor 1 BTC nog dit jaar? Vast wel, want de Nederlandse econometrist is wereldberoemd in Cryptoland. Toch delen we het optimisme van mister Saylor niet. Bitcoin aan 5 MILJOEN DOLLAR?! Terwijl de koers op moment van schrijven nog geen 50.000 dollar doet? Neen, daar kan ons (geringe, toegegeven) verstand niet bij. Dan begeven we ons in Lala Land, in Fantasialand, toch? Er zijn immers niet genoeg dollars op heel de wereld te vinden, voor zo´n uitzinnige koers? Dan houd ik het toch bij Jim Rogers´voorspelling: dat overheden zullen ingrijpen wanneer bitcoin te snel te hoog zou gaan. Bitcoin gaat naar nul, zegt de beleggersgoeroe zelfs, wat ik dan ook weer niet onderschrijf. Ach, had ik maar een tiende van de zelfverzekerdheid van Michael Saylor. 

Bitcoin rules!

Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van bijna 1 biljoen dollar (one trillion dollar). Dat is een tiende van de goudmarkt, stelt hij, en dat klopt. De digitale munt zal heel die goudmarkt inpalmen, en dan nog eens vertienvoudigen. Omdat het nog andere markten zal veroveren. Maar laten we Michael Saylor zelf aan het woord:

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: