Zwaar geschut tegen de Grieken

Wat de EU-bonzen en de ECB betreft is er niets ergers dan kleine landjes die zich verzetten tegen hun oneindige wijsheid van heersen en verdelen. De voorzitter van de Europese Commissie, Juncker, zei het pas nog. Geen democratie kan lossmeden wat in EU-verdragsvorm is verbonden.

tank grieken

Hard tegen hard

Zoals het er nu uit gaat zien is het over wat de mooie woorden betreft. Varoufakis was na het gesprek van gisteren, 4 februari met Draghi, nog optimistisch, niet wetende dat achter diens zogenaamde brede glimlach al een diepe grijns verborgen lag. Onzichtbaar achter de rug van Draghi werd het symbolische mes al geheven. De geldkraan richting Athene gaat dicht. Griekse staatsleningen worden door de ECB niet langer als onderpand geaccepteerd voor kredieten van de centrale bank. Alleen de Nationale Bank van de Grieken kan dan nog voor geld zorgen via de zogenaamde Emergency Liquidity Assistance (ELA) regeling, maar in veel beperktere mate dan de ECB.

Alles uit de kast: Slikken of Stikken?

Voor Tsipras en Varoufakis is de tijd van mooi woorden voorbij. Hun blijft niets over dan als straatvechters elk middel aan te grijpen dat kan dienen om het hoofd boven water te houden of nog beter een mogelijke nederlaag om te zetten in een onverwachtse overwinning. Het lidmaatschap van de EU, de Eurozone, de schulden, Grexit, de Navo, de grenzen wat vluchtelingen betreft, de verhoudingen met Turkije, de relatie met de VS en de Amerikaanse bases, de verhouding met Rusland enz. Naar mijn mening zal elke mogelijkheid en kans worden gebruikt om tot het best mogelijke resultaat voor de Grieken te komen. Wat dat dan ook zou kunnen zijn.

Het Griekse volk

De Grieken kennen een enorm bewogen geschiedenis. Zij zullen zich vooral door Duitsland flink in de steek gelaten voelen. Duitsland dat meer dan boter op zijn hoofd heeft door aan de Grieken voor vele miljarden aan wapens te leveren, wetende dat betaling alleen zou kunnen plaatsvinden door het aangaan van nog meer schulden. Net als wij allemaal hebben de Grieken veel dingen gedaan die achteraf gezien beter hadden gekund. Ze zullen voor hun tekortkomingen vast en zeker nog heel lang moeten boeten. In het perverse systeem gebaseerd op economische groei, op geld verdienen met geld, op onderdrukking van het gewone volk ten koste van de rijken, zullen er uiteindelijk geen winnaars blijken te zijn.Voor de Grieken gaat het uiteindelijk om eer en respect, om zelfbewustheid en overleven.

Theodorakis – Farantouri Asma Asmaton

Componist en verzetsheld Theodorakis heeft de muziek voor het Hooglied (Asma Asmaton) geschreven. Een lied over de holocaust in o.a. Mauthausen. Treurnis en hoop. Luister naar de door Maria Farantouri gezongen versie. Denk aan jouw en ons menszijn en aan het woord Europa. Willen we zo verder?

Hoe mooi is mijn liefste

In haar doordeweekse jurk

Met een kammetje in haar haar

Niemand wist dat ze zo mooi is…

Niemand wist dat ze zo mooi is…

Meisjes van Mauthausen

meisjes van Belsen

[youtube id=”4NKLZnpc0Sg” align=”center”]

43 reacties

 1. Kan me voorstellen dat Poetin dit allemaal wel leuk vindt, Europa begint nu zichzelf aan flarden te schieten. Misschien dat WOIII al bezig is maar we beseffen het alleen nog niet. En ze noemen het allemaal economie? Er is ook goed nieuws.

 2. Griekenland kan beter nauw gaan samenwerken met China en China de exclusieve rechten geven van Griekse havens en infrastructuur, Inderdaad China koopt de wereld op, maar doet zaken zonder geweld te gebruiken, ze werken met consensus van beide partijen, wat op de lange termijn altijd winstgevender is.

 3. Zwaar geschut zal blijken dat het achterhaald gedrag is , Europa is allang al failliet , de schuldenberg die wij met z’n allen hebben gecreëerd met dank aan de oplichters van eurofielen is zo onnoemelijk groot dat wij niet eens met onze pink mogen wijzen naar Griekenland .
  Stelletje hypocrieten zijn onze volksvertegenwoordigers, zij die als huilende wolven achter de oplichter Draghi aanlopen en ons volk als gekke betalende Henkie neerzet .
  Van mij mag de hele boel uit elkaar spatten , misschien dat wij weer ons als mens gaan gedragen .
  Weg met het draaiboek van schijn economie en laat de graaiers flink opdraaien voor hun respectloze daden.
  Laat Griekenland het startschot zijn van een revolutie waar wij stilaan op gehoopt hadden .
  De bezem moet erdoor .

  1. We noemen Draghi voortaan Draaki. Dat is niet zonder reden. Het kan haast geen toeval zijn dat deze man deze naam voert. Alles wat uit zijn koker komt lijkt te zijn bedacht door een fabelachtig monster. Een angstaanjagend fantasiedier die gelooft in de kracht van z’n eigen verzonnen fabeltjes. Draaki is in mijn beleving een vuurspuwend reptiel die overal in zijn omgeving veel schade aanricht.

   1. Op internet vond ik daarover het volgende … “Meestal blijkt pas achteraf, wanneer de aanhangers van het oude, al te beperkt gebleken wereldbeeld hun invloed en macht hebben verloren, dat er sprake was van een echte revolutie. De Nederlandse natuurkundige Hendrik Kramers was eerder dan Kuhn al met soortgelijke ideeën gekomen.”

 4. Waar veel lezers het mee eens zullen zijn is de stelling dat Varoufakis het ontzettend goed doet tot nu toe. Ik heb net naar delen van de persconferentie gekeken met Schaüble en dat viel me niets tegen. Schaüble kan heel bitter en gemeen zijn, zelfs verbeten en dat viel wat mij betreft deze keer erg mee. Toen hij aangaf dat ze het eens waren of het oneens zijn, deed Varoufakis daar zelfs nog een schepje bovenop door te argumenteren dat zelfs die stelling wat hem betreft nog niet eens kon gelden. Varoufakis is er volgens mij volledig van overtuigd dat het hem en de zijnen lukt om op de één of andere wijze ruimte te scheppen voor tijdswinst. Een echte Grexit maakt heel wat politici meer dan bang. Spannend blijft het en elke dag is er weer één in het grote Gamespel

  1. Prima reactie Ben , en dat het spannend is , zeker .
   Kijk alleen al de reacties hier op biflatie.nl en de stukjes die ingebracht worden .
   Dan pas merkt men op , het leeft wel degelijk onder de mensen , nu maar hopen dat het druk gelezen word .
   Vaak zijn het dezelfde fanatiekelingen die de moeite nemen om te schrijven of te reageren .
   Gelukkig weet ik ook uit ervaring , zijn er nog genoeg andere sites waar men ook deze nieuwsgaring kan halen zodat het leespubliek een grotere groep is dan men verwacht .

   1. Rinus bedankt voor de reactie. Ik merk ook dat het meer dan voorheen bij een breder publiek begint door te schemeren dat het niet goed gaat. Komt ook omdat in recente tijd er een flink aantal bedrijven en winkels ook in mijn directe omgeving het licht uit heeft moeten doen of failliet is gegaan. Met lezen alleen komen we er echter niet. Politici kunnen alleen tot een andere koers worden gebracht door angst of echte rampen. Opportunisme, zoals bij het mogen toetreden van de Grieken tot de EU en Eurozone is van alledag en onmiddellijk weer vergeten. Als het mis gaat dan geldt de slogan: Wir haben es nicht gewusst.

    1. Probleem ligt hem in schaalvergroting, dit probleem kom je overal tegen, in bedrijven, scholen, overheidsorganen, het is een beetje de wet van de afnemende meeropbrengsten, in beginsel kan schaalvergroting voordeel meebrengen, denk aan de zeer succesvolle EEG van ongeveer 8 landen, probleem is echter naarmate de organisatie blijft uitdijen de afstand van het bestuur tot de dagelijkse uitvoering van het beleid te groot is om succesvol te zijn. bij de EU krijg je regels over bv schimmelkaas en olijfolie, die niet nodig zijn en tevens de culturele identiteit van Europeeërs aantast. Het probleem wat wel aangepakt zou moeten worden door de EU is verdragstechnisch uitgesloten van bemoeienis: Belastingen, hierdoor kunnen grote spelers (multinationals) in ruime mate belasting ontwijken en moet de burger weer de belastingen dragen, ze kunnen als EU beginnen met het harmoniseren van vermogensbelasting en successierechten, helaas hebben ze het te druk met de vorm van komkommers en de belkosten die Europarlementariërs maken naar het thuisland. De EU is een te groot en log apparaat geworden om te functioneren, op naar de Hanze unie en de mediterrane unie, precies de juiste grote en vergelijkwaardigheid voor succes. De oorlogen tussen de protestanten en katholieken zijn er niet zomaar gekomen, het is een verschil in denken tussen de warme klimaatlanden en de koude winterlanden. ze zijn beiden prima, zolang we allemaal onze eigen identiteit maar kunnen bewaren.

    2. “Politici kunnen alleen tot een andere koers worden gebracht door angst of echte rampen”.

     Onzin,de enige die hiervan te lijden hadden is steeds de bevolking geweest ( ’14-’18, ’40-’45, 9/11,2001,2008 ).

     De veroorzakers hebben altijd tussen de zijden lakens geslapen met een volle buik.

 5. Griekenland is slechts een afleiding van de grote problemen, Spanje, Portugal, Frankrijk. Het Griekse probleem is een façade. Zo lang de Europese bevolking kan zeuren en klagen over ‘de Grieken’ (= 1.5% vd EU) schenken ze geen aandacht aan echte problemen. Ik las net de lezersreacties van de telegraaf, de gemiddelde Nederlander geeft de schuld aan de gemiddelde griek in plaats van aan het groepje graaiers dat er met daadwerkelijk met het geld vandoor is gegaan. Degenen die de macht hebben over de berichten in de media weten de burger uitstekend te bespelen, zelfs wij op biflatie trappen er in omdat we berichten plaatsen over Griekenland en niet over de financiële positie van Target-2, over de overheidstekorten van Frankrijk/Spanje/Italië en nog vele onderwerpen die zo schimmig zijn dat ik ze niet een twee drie kan opdreunen. Nieuws-misleiding en nieuws-afleiding werkt!

  1. Even een beetje beter geformuleerd. Griekenland is een “probleem”. Het wordt echter voorgesteld alsof de Grieken (de Griekse burgers) de oorzaak daar van zijn omdat ze lui, etc. zijn. Terwijl de echte verantwoordelijken er in feite niet op worden aangekeken. Dus in die zin afleiding.
   Het werkelijke afleider van alle probleem is natuurlijk Rusland, die overal wordt afgeschilderd als kwaadaardige vijand.

  2. “zo schimmig zijn dat ik ze niet een twee drie kan opdreunen.” ik verzin er wel twee, je zal nooit berichten lezen over hoe holdings/multinationals belasting ontwijken of over hoe de markt wordt beheerst door grote partijen (bv wanneer kan ik eens een notebook kopen zonder besturingssysteem? de prijs moet aanzienlijk lager zijn) Dergelijke berichten kennen een media verbod (vooral als het inhoudelijk is)

 6. Wat ik mis in alle comments is dat ik het nog al raar vindt dat miljarden in (niet EU land) Oekraine, een land waar de corruptie nog vele malen erger is dan Griekenland, worden gepompt. Terwijl Griekenland in feite de pot op kan volgens de EU al ze serieus hun onhoudbare schuld willen aanpakken.

  1. tsja, inderdaad, als we het geld dat we nu in de Oekraïne weggooien in Griekenland stoppen is het Griekse probleem getackeld. Wat kan het leven heel eenvoudig zijn.

 7. Het IMF, bijgenaamd het gierenfonds (in feite Goldman en Co) speelt in deze kwestie een zeer vuil spel maar het wordt verzwegen. Het laat landen met bij voorkeur corrupte regimes (vroeger steeds in Z-Amerika en Afrika) in de schuldenval lopen om ze nadien te plunderen. Nu ook in Europa (Oekraine, Letland, Griekenland).

 8. Langzaam maar zeker dringt het besef door bij mensen dat het juk van financieel fascisme en de systeempooiers moet worden afgeworpen. Het moge duidelijk zijn dat het systeem parasiteert; eeuwige groei en exponentiele schuldgroei loopt op haar einde en moet worden afgeboekt om plaats te maken voor duurzaamheid.

  De krampachtigheid bij beleidsmakers (systeempooiers) is daarvan het groeiende bewijs. De supporters van de schuldslavernij moeten beseffen dat ze slechts beleggers zijn in het volk, zoals een spaarder ‘belegger’ schijnt te zijn in haar bank; beide met de potentie om alles te verliezen.

  1. Er komt langzaam aan wel besef van wat er gebeurt in de wereld, probleem is dat de bevolking gevangen zit in een schulden gevangenis en het beetje dat ze hebben niet kwijt willen. De groep die wel keihard in verzet is, dat zijn de taliban en IS, niet de leukste alternatieven voor het huidige systeem. Mijn angst is dat de met een ouderwetse term ‘de verelendung’ langzamerhand een feit gaat worden. De groep die als eerste getroffen wordt is de onderkant van de samenleving en laat daar nu net het islamitische deel van de bevolking zitten. Deze mensen komen wel op voor hun rechten, familie, buren, groep. Als er een volkswoede ontstaat dan zal dit het het eerste gebeuren aan de onderkant van de samenleving, de groep die niets meer heeft te verliezen. Helaas zal dit eerder op een IS opstand gaan lijken dan op een ‘fluwelen’ revolutie. Het islamitische deel van de Nederlandse bevolking heeft een hoog geboortecijfer en binnenkort heeft het merendeel van de jongere generatie in Nederland een islamitische achtergrond. Laten we hopen dat IS/Taliban niet het alternatief gaat worden voor de bankiers/multinationals/sprinkhaanfondsen en EU kliek, maar dat er een rechtvaardig systeem is met een directere democratie, invloed van de burgers op hun eigen bestaan. Zodat men zich betrokken voelt en de welvaart weer gelijk verdeeld wordt (en niet richting de rijkste 1% gaat)
   Als het huidig bestuur/ de EU niet keihard zijn best gaat doen voor een beter functionerende democratie en welvaartsverdeling, daarbij de burger weer nauw betrekt in zijn eigen toekomst dan voorzie ik een donkere toekomst voor ons allen.

   1. De ‘onderkant’ wordt al decennia netjes in toom gehouden via allerlei uitkeringen en subsidies. Foodstamps in de VS (EBT), bijstand, huursubsidies etc. alhier. Onderdeel van de trucendoos. Ik hoop dat de meesten weer netjes vertrekken naar hun eigen cultuur zodra de situatie serieus verslechtert en tribaal gedrag vanzelfsprekend de kop opsteekt. Regionale economieen waarin gezin, buurt en cultuur weer een rol gaan spelen. De centjes om iedereen te pamperen zijn er straks niet meer, net zo min als werkgelegenheid. Als de ruif leeg is, vertrekt de parasiet naar elders. Ik ben er niet zo bang voor. Hoewel de linkse ideeen veelal wijd openstaan voor het “vreemdeling kom in mijn huis” syndroom, waarmee ik je gedachte niet uitsluit.

  1. Ik vergat te vermelden dat de video, waarmee het artikel besloten wordt, uiterst interessant is. Kost je wel een 30-35 minuten. En als je Varoufakis goed beluistert dan hoor je over de omgekeerde stroom van zoals hij dat noemt ‘het recycle mechanism’. En dat komt verdacht dichtbij een goudstandaard. En passant neemt hij Greenspan nog even mee en zegt dat zijn politiek er helemaal niet op gericht was om het bestaande kapitalistische systeem in stand te houden. In tegendeel zelfs en dan moet ik weer denken aan het stuk van Bix Weir over Greenspan.
   https://biflatie.nl/artikelen/overig/de-oude-meester-aan-het-woord/

 9. Inderdaad. We zijn nu teveel gefocust op Greece. Intussen glijden Frankrijk en Italië bijna ongezien verder weg. Af en toe wat opbeurende economische berichtjes in de media en we zijn weer vrolijk gestemd. Zelfs Merkel en Hollande gaan hand in hand naar Putin. Komt allemaal weer goed dus. Beste biflaten, we worden afgeleid en misleid tot en met. Vanuit de media mogen we geloven dat er een status quo is, maar in werkelijkheid woekert de veenbrand ondergronds verder. Zoals Ben in één van zijn reacties opmerkt zie ik ook in mijn stadje meer lege winkelpanden. Ik houd mijn hart vast wanneer V & D zou gaan verdwijnen. Een enorme (besmettelijke) leegte ontstaat er dan in een winkelcentrum waar juist V & D met La Place de publiekstrekker was. Let op, als deze winkelketen er aan gaat dan heeft dat een enorme impact op het winkelend publiek. Het besef is dan weer volop aanwezig dat de crisis niet achter ons ligt. Let op, als straks de werkloosheidscijfers over januari bekend worden gemaakt. De reden dat veel misleidde burgers denken dat het weer beter gaat ligt puur in het feit dat de rente extreem laag is. Dat geeft het gevoel dat geld lenen goedkoop is. Woningprijzen dalen daardoor niet meer maar kunnen zelfs omhoog door de lagere maandlasten bij een rente van 2,2 procent. De tijdelijke bubbel waarin onze woningmarkt zich nu bevindt is puur gebaseerd op het wensdenken van goedkoop geld dankzij onze beste Draaki. Mensen hebben nog geen besef wat deflatie betekent voor onze schuldenlast.

  Let op, straks volgen er cao’s met voorstellen tot loonsverlaging omdat bedrijven net als V & D minder winst of meer verlies maken. De consument houd namelijk de hand op de knip. De gepensioneerden zo meteen nog meer nu via mailings van de pensioenfondsen wordt uitgelegd hoe de pensioenen zich de komende 10 jaar gaan gedragen conform de nieuwe pensioenwet en bij gevolg van lagere dekkingsgraad door (nog) lagere rente. Juist deze miljoenen ouderen worden met de dag voorzichtiger en zorgen voor een versterkend effect wat betreft de toename van zuinige consumenten. Deflatie is onder deze omstandigheden absoluut niet meer tegen te houden. Draghi weet dat donders goed maar ziet geen andere uitweg. Onze beleidsmakers zijn doodsbenauwd en kopen tijd. Maar ja, wat zouden wij zelf doen in zijn positie, als je op fluweel zit. Het gaat zoals het gaat. In de huidige maalstroom van een neergaande spiraal heeft geen enkele beleidsmaker nog iets in te brengen. Behalve dan tijd rekken, want dat is wat er nu gebeurt. Schuld op schuld stapelen en wachten tot de kleine arme landjes beginnen te piepen. Ach ja, geef het kind eerst een paar snoepjes tot het trommeltje leeg is. Andere kindertjes komen ook aanlopen, want het praatje van gratis snoepjes verspreidt zich snel. Helaas, het trommeltje blijkt leeg en de kinderen beginnen te jammeren. De koekjesfabriek bleek ineens failliet. De rest van het eens zo mooie sprookje van gratis koekjes mag iedereen voor zichzelf invullen.

  1. Alles loopt perfect zoals systeemwetenschappers het omschreven hebben, steeds duidelijker wordt het dat politiekers hier niet van op de hoogte zijn waardoor de malaise blijft duren. En wie is uiteindelijk de pineut?

  2. Kijk Piet Pineut , dat met die pensioenen gaat echt die kant op , vandaar dat mannetje Pechtold met zijn verraderlijke partij D66 zo graag de AOW en de Pensioen leeftijd omhoog wil brengen .
   Het liefst naar 70 jaar en wel snel hè .
   Met al de foute E stoffen in het eten en te weinig goede cholesterol ( de cholesterol leugen van prof Hartenbach is een aanrader om te lezen ) krijgen wij vanzelf wel de kanker of een hartaanval en gaan wij voor mannetje Pechtold vroeg dood.
   Vele zullen de 65 niet eens halen , laat staan de 67 nu , en helemaal onbegrijpelijk de 70 jaar .
   Het liefst ziet hij de Eurofiele landverrader dat er geen erfgenamen zijn , kan vadertje staat alles fijn inpikken toch , zodat hij ook met zijn EU vrienden de koek kan verdelen .
   Zo is dat , als hun feestje maar doorgang vind , en dat er armoede zal heerzen interesseert hem geen ene reet ( sorry ik laat mij even gaan ).
   En dat de snoepjes op zijn , was in feite al in 2008 toen de banken totaal failliet waren en wij zonodig met ons belastinggeld ze overeind mochten houden en het woord sorry nooit over hun lippen is gekomen .
   Jan Kees de Jager was ook zo een banken en Eurofielen vriend , smijt met ons geld als een waanzinnige en blijft met droge ogen vertellen dat met winst onze centjes netjes terug zal komen.
   Rutte I en Rutte II heeft enkel en alleen maar pinokkio’s ( lang groeiende neuzen leugenaars ) opgeleverd , en zijn in staat met hun eurofiele gedoogvrienden uit de 2e kamer ons met de snelheid van een komeet naar de afgrond te brengen , en dan met een verontwaardigd gezicht zeggen Wir haben es nicht gewusst .

  3. Siemens streept bijna 8000 banen weg, waarvan 3300 in Duitsland. In Nederland is Blokker stil aan het saneren. De winkeliers die er nog zijn, zijn in massa aan het verhuizen naar goedkopere panden. V&D? Als je zo in de problemen zit in een krimpende markt dan kun je het volgens mij wel vergeten. Net bij de Action geweest. Superdruk, twee kassa’s open. Een soortgelijke winkel iets verderop, met een minder slim concept, nul bezoekers. Voor alles geldt dat de kosten omlaag moeten in een krimpende markt. Vaste banen omgezet naar tijdelijke met nul-urencontracten, Scherpere inkoop, dus meer druk op de tussenhandel en leveranciers. Stiekeme productaanpassingen. Minder kwaliteit, minder dure grondstoffen, minder in het pak of blik voor de zelfde kosten en ga zo maar door.

   1. @BEN vergeet het internet niet. Hele stukken van de detailhandel worden gewoon vernietigd omdat er niet met fysieke winkels valt te concurreren met de webshops, die geen pand hoeven te huren en weinig fysieke voorraad hoeven te hebben. Kleine winkeltjes hebben weinig toekomst tenzij je heel gespecialiseerde zaken hebt waar je echt naar toe moet. Daarnaast zaken als Blokker, HEMA en V&D worden niet alleen kapot gemaakt door zaken als de Action, die gewoon stukken goedkoper zijn maar dus ook door webshops die dezelfde artikelen nog goedkoper aanbieden maar dus ook door webshops. Daarnaast zitten deze zaken vaak op dure locaties en vooral het Blokker concern heeft veel te veel winkels.

     1. Kijk Wim een aardig stukje wat ik ergens anders geplaatst heb maar hier met jou mening overeen komt .
      Zin en onzin ,
      1 ) Het heeft wel zin om van de bank af te komen , fiets te pakken , te gaan lopen of zelfs met de auto of openbaar vervoer naar buiten te gaan .
      2 ) Onzin is, bij weer of geen weer als het even kan niet in beweging te komen om lui binnen te blijven .
      3 ) Zin heeft het om lekker de pc , tablet , laptop , tv of telefoon uit te zetten .
      4 ) M.a.w. niks geen sociaal media , niks lopen raaskallen op twitter of facebook niks geen spelletjes of filmpje kijken , gewoon verstand op nul en blik op oneindig en weer doen wat wij altijd gedaan hebben.

      Wat hebben wij dan altijd gedaan vraagt u zich af , nou normaal de economie draaiende houden .

      Hoe dan zult u zich afvragen.

      Heel simpel , doe 1 en ga eens naar een geld bank toe en haal eens normaal geld op cash in de portemonnee .
      Waarom , heel eenvoudig om naar een winkel te gaan om de spullen te gaan bekijken en te kopen en weer baas te zijn over uw eigen fysieke geld .
      Voordeel is geen krediet kaartgeld maar echt geld wat je kan tellen hoeveel er uit gegeven word en de fysieke pijn voelt als iets te duur is .
      Voordeel is de bank kan een filiaal openhouden , kan personeel in dienst nemen en klanten kunnen vertrouwd hun geld ophalen zonder dat zij geskimd worden .
      De bank kan ook weer een dienstverlenend bedrijf worden en klant bindend werken .
      Vervolgens gaan wij niet fraude gevoelig via internet winkelen maar naar de fysieke winkel waar weer personeel hun uiterste best doet om de juiste keuze voor u uit de wacht te slepen door persoonlijk advies .
      En zo heeft men weer banen gecreëerd die een kind of vriend of kennis een betaalde boterham oplevert .

      Zult u zich weer afvragen , de goedkope concurrentie laat dit niet toe en zo prijzen wij ons uit de markt , dan zeg ik ‘’bullshit’’ .
      Goedkoop is alleen maar mogelijk doordat zij ( de marktwerking ) kinderarbeid toestaan en toelaat .
      Mensen tot slaven gemaakt voor een handje vol rijst , en net genoeg te eten hebben om niet dood te gaan , maar te weinig om fatsoenlijk te leven en in krottenwijken bivakkeert met hun hele gezin .
      China en India zijn een levend voorbeeld hierbij met een blijvend bewijs van goedkoop merk kleding , schoenen , machines en auto’s te fabriceren .
      Zeer goedkope krachten in mensonterende fabrieken laten werken , zowel in dezelfde markt of auto industrie .
      Dit heeft dan een negatieve inpakt op onze economieën waar internet websites met handige lui zeer gevaarlijk op inspelen .
      Een paar handige geld graaiers slaan alles op het internet , hackers ook , met alle risico’s van dien .
      Fishing is nu bij het internet bankieren schering en inslag en levert de banken en de verzekeringsmaatschappijen plus de klanten een heleboel schade op .
      Via internet uw boodschappen of aankopen doen van welke aard dan ook is nu zeer fraude gevoelig en oplichting is nu de normaalste zaak van de wereld .
      Radar , Kassa , Kanniewaarzijn en de ombudsman hebben nu er dagelijks zendtijd en werk aan .
      Het kost ons geld , wij worden er armer en luier van , en maatschappelijk word het probleem steeds groter en groter .
      Onze privacy ligt op straat door facebook of twitter en door de MSM zijn wij verworden tot internet slaven die alleen in staat zijn via hun vinger over het scherm te halen kunnen communiceren .
      Wij zijn te belazert om nog fysiek op visite te gaan , Skype en cameraatjes op de mobiele telefoon heeft zo zijn intrede gedaan , prachtig dat het allemaal kan , maar heeft ook zijn negatieve kanten .
      Een auto , motor , brommer , scooter of fiets zal zo niet veel meer slijten , dus langer mee gaan en geen onderhoudskosten hebben of extra brandstof gebruiken word ons deel .
      Uitstel om nieuw te gaan kopen word dan ook de normaalste zaak van de wereld .
      En zo gaat de neerwaartse spiraal gestaag door , wat zijn weerslag op de werkgelegenheid niet ten goede komt en de omloop snelheid van geldstromen tot stilstand gaat komen .
      Economie is niet alleen de wereld van bankenelite en beursgoeroes met handige internet brokers , maar ook die van een Jan met de pet .
      En als Jan met de pet het niet meer uit kan geven of uit gaat geven door angst en misleiding van oplichting en fraude stopt vanzelf het systeem .

      Vandaar dit item van zin en onzin , gehouden tegen het licht van een groot maatschappelijk probleem dat wereldwijd zijn intrede doet .

     2. @Rinus de Nadenker. In de Griekse mythologie bestaan er prachtige verhalen over Prometheus en Epimetheus, ofwel de vooruitdenker en de achterafdenker. Helaas speelt daarin de ‘doos’ van Pandora ook nog een grote rol. En die Pandora was me er één. Allerlei ziektes en rampen kwamen eruit voort. En toen de doos dichtging, was er één ding achtergebleven, Hoop. 🙂
      Waarom ik dit even aanhaal is dat Varoufakis een boek geschreven heeft met als titel ‘The global Minotaur’. Ook gebaseerd op echt oude mythen, waarin hij echt wel het e.e.a. te vertellen heeft. Misschien moeten die twee, Prometheus en Epimetheus, hun licht maar eens laten schijnen over wat Varoufakis echt te vertellen heeft.
      Dit alles dus als zwaar geschut tegen de Grieken.
      Griekenland wordt vaak gezien als de bakermat van de democratie, maar is ook de bakermat van communisme en dat wordt wel eens vergeten. Maar ze wisten het mooi te vertellen.
      🙂

    1. Maakt het uit dat het winkelcentrum uitsterft ??? V&D is van Sun Capital , Hema is van Lion Capital…
     Hans Anders is niet meer van Hans maar van CVC Capital..
     Private Investeringsmaatschappijen opgericht door ex bankiers hebben onze winkelstraten overgenomen..
     Was het normaal dat er wel vijf schoenenwinkels in een straat te vinden waren ? Ik ben juist blij met de ontwikkeling dat het zieke koopgedrag van mensen langzaamaan verdwijnt. Winkelcentrums zijn een soort graadmeter van het volk.. Je hebt eigenlijk niets nodig maar gaat wat shoppen tot je wat “leuks” ziet…?
     Laat die winkelstraten voor wat ze zijn..
     http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/vd-de-opkomst-en-de-ondergang
     http://www.nrcq.nl/2015/02/04/dit-is-de-amerikaanse-eigenaar-die-vd-bijna-failliet-laat-gaan

     1. de meeste winkelbedrijven zijn in handen van gezichtsloze-parasiet-multinationals, het is het beste om lokaal te kopen bij kleinere winkels of supermarkten die nog een familie bedrijf zijn, het leukste blijft: doe je boodschappen op de markt, veel kleine zelfstandigen die nog oprecht aan klantbinding doen. gooi je geld niet weg aan multinationals koop bij echte mensen!

     2. nog een tweede reactie, ongeveer 20 jaar geleden was ik nog fan van het hema concept, behoorlijke kwaliteit voor een redelijke prijs, helaas een aantal jaren geleden is de hema verkocht aan een sprinkhaan-parasiet multinational die gaat voor winstmaximalisatie en het leegpompen van de bedrijfskas, sinds die tijd verkoopt de hema goedkope Aziatische meukproducten voor onredelijke prijzen (terwijl in Azië heus wel goede producten worden gefabriceerd)
      De kwaliteit producten, geproduceerd 20 jaar geleden en ouder, die ik op marktplaats en de kringloop koop is ronduit beter dan nieuwe producten van ‘winstmaximalisatie’ organisaties. ik moet deze ergernis even kwijt, vandaar dit geërgerde bericht. vreemd is ook dat een reactie als deze nooit wordt goedgekeurd bij de lezersreacties in de algemene dagbladen, kennelijk mag kritiek niet worden geuit in de pers. Het dagelijks bestuur wil dat wij leven als in een droom (die voor mij een nachtmerrie begint te worden)

     3. Heb dat ook ervaren met mijn reacties op artikelen in de Telegraaf. Ben al een tijdje geblokt, terwijl mijn reacties van dezelfde aard zijn als op deze website. Geen scheldpartijen, alleen netjes maar vooral kritisch reageren wordt kennelijk niet gedoogd. Wordt mij steeds duidelijker dat de MSM aan de leiband loopt van onze beleidsmakers. Korte en niets zeggende mopperpartijen worden volop geplaatst, maar de kritische waarheid ziet men liever niet.

 10. @PIET PINEUT gek eigenlijk , deze ervaring is ook mij ten deel gevallen , Telegraaf heeft hier vaak de hand in , desondanks en vooral netjes in Algemeen Beschaafd Nederlands zonder te schelden of vloeken het toch niet publiceren .
  Ik vind dat hypocriet en een vorm van discriminatie op de vrijheid van het geschreven woord .
  Schijnbaar zijn zij helemaal niet zo vrij en begrijpen ze hun slogan van liberaal niet zo goed maar eerder van de censuur of blokken wel .
  Laat eigenlijk ook maar , ik vind ze helemaal niet zo wakker dan dat zij zich voordoen .
  Elzevier krijgt hier langzaamaan ook de hand in , kritische waarheid is vaak het probleem en misschien jaloers op een open mind met visie .
  Piet Pineut misschien kunnen zij niet tegen onze wijsheid op en zijn de moderator teams de groentjes of de azijn pissers in het veld , niet zo druk meer over maken , laat maar waaien .!!!!!!!

  1. Zo heb ik een keer gereageerd op een krantenartikel over de PvdA, in mijn reactie gaf ik aan dat ik de huidige partijpolitiek van de pvda niet meer kan volgen omdat de wortels van de PvdA,; de SDAP tegen de 5 K’s was, tegen kerk, tegen kapitaal, tegen koningshuis, tegen kroeg en tegen kazerne. jullie begrijpen dat dit commentaar niet geplaatst mocht worden. het voldeed niet aan de eisen van de telegraaf. Het kan naar alle waarschijnlijkheid niet de bedoeling zijn dat de gemiddelde bevolking zich de wortels van de PvdA herinnert, ik vraag mij af of dit feit momenteel nog wordt onderwezen op middelbare scholen, ik vraag mij af of middelbare scholieren überhaupt weten wie Pieter Jelles Troelstra of Ferdinand Domela Nieuwenhuis waren. Het zij in ieder geval geen goede bekenden van Diederik Samson of ze worden angstvallig verzwegen.

  2. Beste Rinus ik heb nog even gegoogled en kwam deze tegen: http://www.klacht.nl/de-telegraaf/klacht/beinvloeding-van-opinie/ volgens deze website is de klacht opgelost!?!?!? verder kwam ik dit tegen: http://www.leugens.nl/2007/10/16/telegraaf-weert-correcties/ die weer toegang gaf tot dit bedrijf: http://www.noviafacts.nl/nl/ kennelijk zijn er al speciale censuur bedrijven werkzaam die de kranten het censureer werk uit handen nemen, volgens deze gegevens heeft de telegraaf 2 medewerkers op deze afdeling, wat voor een type zou daar nu werken? toch lijkt het er meer op dat de telegraaf met zijn (in software ingebouwde?) duimpjes politiek de maatschappelijke tendensen tracht te beïnvloeden: het gaat economisch goed met Nederland en de EU, Rusland is stout en de EU is toppie, er zijn geen tegenstellingen tussen de autochtone en allochtone mensen in dit land, we hebben het beste kabinet ooit, politiek partijen hebben geen verleden tav gedane uitspraken en beloftes.

 11. Er schiet mij een onderwerp te binnen wat prima op de website van biflatie zou passen, een artikel over de fiscale constructies waarmee bedrijven worden leeggepompt naar de UK en VS. Als een eerste opstap kan ik de leenconstructie geven, je leent een bedrag uit aan de HEMA tegen schokkende rentetarieven, dit geld wordt periodiek keurig overgemaakt naar een holding in het Verenigd Koninkrijk en je trekt de HEMA langzaam leeg en als je het leuk speelt dan is de betaalde rente nog aftrekbaar van de belastingen ook. Zo zijn er nog vast een hoop ander constructies te vinden die niet ten dienste zijn van een gezonde bedrijfsvoering, maar puur gericht op het leegzuigen van bedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: