Aandeel Airbnb

Airbnb, het grootste platform om een huis of appartement te boeken voor een vakantie of trip. Airbnb heeft aangekondigd dit jaar live te gaan op de beurs. Dit noemen ze ook wel een IPO. De beursgang wordt verwacht voor het eind van dit jaar waardoor het erop lijkt dat deze in december 2020 plaats gaat vinden.  Wanneer Airbnb live gaat op de beurs, dan bestaat er de mogelijkheid om Airbnb aandelen te kopen. Tot op heden is dit nog niet mogelijk, maar dit betekent

Het bedrijf is uitgegroeid tot het platform voor overnachtingen, inmiddels heeft het platform ook al gezorgd voor meer dan 500 miljoen overnachtingen. Zo kan het bedrijf al meer dan 6 miljoen verblijven tot zich rekenen welke verspreid zijn over de gehele wereld, is het beschikbaar in 190+ landen en verblijven er dagelijks meer dan 1 miljoen mensen. Deze cijfers tonen aan hoe groot Airbnb inmiddels is geworden.

2020 was voor Airbnb misschien nog stormachtiger dan voor de rest van de wereld. De toeristische sector kreeg enorme klappen tijdens de coronacrisis, maar desondanks trok Airbnb toch naar de beurs in december 2020.

Airbnb had zich verheven tot de status van “unicorn”: een privébedrijf met een omzet van meer dan 1 miljard. Het bedrijf is dan ook de absolute marktleider in de sector, maar was tot nog toe amper winstgevend. Welke kansen heeft Airbnb om dit te doen keren en hoe ziet de toekomst er voor het bedrijf dan uit? Heeft het zin om als investeerder Airbnb aan je portfolio toe te voegen?

Aandelen van Airbnb kopen? Kijk onderaan dit artikel voor de beste opties.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero

 

DEGIRO geeft gebruikers toegang tot een groot deel van de internationale markten, met als focus de Europese beurs. Sinds 2013 is DEGIRO één van de snelst groeiende online aanbieders van aandelen en is beschikbaar in 18 Europese landen. De belangrijkste USP van DEGIRO, zijn de institutionele vergoedingen die ze particuliere beleggers bieden en de grote lijst met ETF’s, welke maandelijks één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (bijbehorende voorwaarden van toepassing)

Handelen op het platform van DEGIRO is erg gemakkelijk gemaakt. Wanneer je een fonds/bedrijf hebt gevonden waarin jij een investering wilt doen, klik je vervolgens op ‘Kopen’ en selecteer je het aantal dat je wilt gaan aankopen. Wanneer je de transactie bevestigd zal deze direct worden toegevoegd aan je portfolio. De kosten voor het kopen van aandelen zijn over het algemeen een stuk goedkoper bij DEGIRO dan bij andere concurrenten.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Beursgang Airbnb – De IPO van Airbnb

Veel hebben hoge verwachtingen van de Airbnb beursgang. Veel beleggers vergelijken het met technologie aandelen zoals Alphabet, Microsoft, Amazon, want Airbnb is geen hotel maar faciliteert slechts tussen verblijf en reiziger waardoor het niet de kosten en logistieke problemen heeft zoals hotels hebben. Wat Airbnb aanbied is het platform en de technologie, dat ze als geen ander zo goed doen. En de markt waarop Airbnb zich op begeeft is gigantisch. Tevens hebben hotels het op dit moment zwaar te verduren dankzij de covid omstandigheden.

De IPO wordt één van de grootste IPO’s dit jaar. Veel beleggers zien het als een interessant aandeel om lang te houden, omdat er voorlopig bij Airbnb geen stop van de groei te bekennen is. Indien je Airbnb aandelen wilt kopen, dan is het raadzaam om een account te openen bij een broker zoals Plus500 of Binckbank. Hier kan je alvast een account aanmaken en geld storten om tegen de tijd van een IPO direct je order klaar te zetten.

Aandelen van Airbnb kopen? Kijk verder in dit artikel voor de beste brokers.

In goede en slechte tijden

Het businessmodel van Airbnb draait volledig rond de ‘hosts’, ofwel de mensen die hun kamer, huis of appartement verhuren. Zij verdienen dankzij Airbnb een extraatje aan een ruimte die ze (op dat moment) niet gebruiken.

En dat model is uitstekend in goede economische tijden, maar is eveneens goed gewapend tegen slechtere economische tijden. Wanneer het goed gaat, gaan meer mensen op vakantie en maken dus ook meer mensen gebruik van Airbnb. Als het economisch wat minder gaat, zijn meer mensen genoodzaakt andere bronnen van inkomsten te zoeken, zoals een kamer verhuren op Airbnb, maar zullen ook meer reizigers zuiniger omgaan met hun budget. Ook daar komt Airbnb dus weer mooi in beeld.

Zware impact van pandemie

Echter zagen we dat Airbnb in 2020 het knap lastig kreeg tijdens de corona crisis. De verwoestende impact van de pandemie op de toeristische sector, kwam ook bij Airbnb hard aan. Hierdoor was het bedrijf genoodzaakt banen te schrappen en een lening van 1 miljard met een interest van maar liefst 10% (!) aan te gaan, en kreeg het naar verluid ook een cashinjectie van 2 miljard. Het feit dat Airbnb zo’n belabberde voorwaarden uit deze deal kon slepen, toont aan hoe onstabiel de kaspositie op dit moment is. Airbnb maakte tot 2021 dan ook maar zelden winst.

Nog niet winstgevend

Airbnb heeft een probleem met winstgevendheid. De winst die geboekt werd in Q3 van 2020 ondanks de pandemie, was een rechtstreeks gevolg de schrapping van de banen én het resterende marketingbudget voor 2020.

Veiligheid is een van de grootste spelbrekers als het aankomt op winstgevendheid voor Airbnb. Het is en blijft nog altijd relatief eenvoudig om fraude te plegen via Airbnb, dus daar investeert Airbnb stevig in, zonder direct grote rendementen te zien.

Daarnaast zijn er ook hoge kosten voor de technologie, administratie, en marketing. Verder tracht Airbnb ook de positie van marktleider te behouden door te investeren in acquisities zoals die van HotelToNight en Urbandoor.

Mogelijkheden tot uitbreiding

Toch ziet de toekomst er niet per se somber uit voor Airbnb. Airbnb gaf al eerder aan dat het platform rond de hosts zal blijven draaien. Zo zullen hosts in de toekomst meer services kunnen aanbieden en daardoor meer kunnen verdienen, waardoor ook Airbnb zelf meer inkomsten haalt uit de fees die ze aanrekenen.

Conclusie

Ook al is Airbnb nog niet helemaal winstgevend, de mogelijkheden om het platform verder te optimaliseren, zijn ruim aanwezig. Airbnb zit stevig in de rol van marktleider, ook op internationaal niveau, en dat zal niet snel veranderen. Nu de wereld meer en meer naar de ‘gig economy’ evolueert en reizen na de coronacrisis weer op gang komt, houdt weinig Airbnb nog tegen om nog verder door te groeien. De koers van Airbnb is op korte termijn heel onvoorspelbaar, maar op lange termijn biedt het aandeel heel wat opportuniteiten.

Airbnb cijfers

Airbnb heeft voor het eerst echt cijfers bekend gemaakt, omdat dit moet als een bedrijf naar de beurs wilt. En Airbnb zit natuurlijk te wachten op de beursgang. Er is aangekondigd dat het bedrijf 219 miljoen dollar winst heeft gemaakt, dit het eerste kwartaal dat het bedrijf positieve cijfers maakt. De winst is mogelijk gerealiseerd door de kostenbesparingen welke zijn doorgevoerd sinds de start van covid en herstel in het laatste kwartaal dat veel mensen toch binnenlands op vakantie zijn gegaan en de grote steden in de Verenigde Staten zijn uitgegaan.

Airbnb aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero

Investeren in Airbnb kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Airbnb koers, de verwachtingen en toekomst van Airbnb maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Airbnb aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Airbnb aandeel kopen.

Airbnb koers de actuele waarde van de aandelen Airbnb

De actuele aandeel Airbnb koers is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Airbnb kost. Het aandeel Airbnb wordt verhandeld op Airbnb en is terug te vinden onder Airbnb . Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Airbnb aandeel kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in een Airbnb aandeel een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Airbnb. Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero

Airbnb aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieven en maak dan pas je keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: