Alphabet is het moederbedrijf van Google en één van de top 5 grootste bedrijven in de wereld als er wordt gekeken naar winst. Inmiddels is het een technologiebedrijf van grote omvang met tientallen bedrijven onder de holding van Alphabet, waarvan Google er slechts één is. Zo is Alphabet actief in software, technologiën, media, zelfrijdende auto’s, muziek, big data, cloudsystemen, educatie, gezondheid en nog veel meer. Het bedrijf heeft meer dan 200 overnames gedaan sinds de oprichting in 1998. In vrijwel geen enkele grote industrie is het bedrijf niet actief.

Iedereen kent het bedrijf met name door de Google diensten als Google.nl, Gmail en Youtube maar het bedrijf is uitgegroeid tot een gigantisch bedrijf met dochterbedrijven in elke grote industrie die zich richten op de toekomst. Het bedrijf heeft een erg grote cashflow waardoor het overnames kan doen, jaarlijks heeft het bedrijf meer dan 150 miljard winst. Waardoor het continue kan inzetten op nieuwe research, nieuwe overnames en productinnovaties.

Alphabet, ofwel Google, staat voornamelijk bekend om hun online diensten, zoals de zoekmachine, Gmail, YouTube, … noem maar op. Echter bekijken velen nog te weinig ‘the bigger picture’ en nemen we de andere producten van Google niet altijd mee in rekening. Google is namelijk op bijzonder veel vlakken bezig met innovatieve ontwikkelingen, waardoor het bedrijf de komende jaren wel eens sterk zou kunnen groeien.

Daar liggen natuurlijk kansen voor beleggers. Aan welke innovaties en revolutionaire ontwikkelingen werkt Google nu precies? En kunnen die er inderdaad voor zorgen dat het aandeel van Alphabet de komende jaren nog gaat stijgen?

Op dit moment zijn Aplhabet aandelen te kopen via Etoro, Plus500 en Binckbank in Nederland.

De ‘core’ producten van Google

Eerst en vooral zijn er natuurlijk de bekende producten van Google zoals de zoekmachine, Gmail, Youtube, Chrome, Android, AdSense (advertising), Google Drive en Google Cloud. Dagelijks maakt de hele aardbol wel op één of andere manier gebruik van één van deze producten. De inkomsten die Google hieruit genereert groeien jaar na jaar, en dat zal niet snel veranderen als de wereldpopulatie groeit en meer en meer mensen toegang krijgen tot technologie en internet.

Cloud

Met Google Drive ging Google in 2012 de concurrentie aan met Dropbox in de bijzonder snel groeiende markt van cloudopslag. Vandaag heeft Google al meer dan ¼ van de markt te pakken.

Daarnaast is ook Google Cloud en voet tussen de deur van de snelgroeiende markt van de cloudinfrastructuur. Dankzij dit platform kunnen developers een eigen cloudinfrastructuur bouwen, volledig met storage, API’s, cloud computing, databases, hosting, data protection, enzovoort. Cloud computing is booming business, denk maar aan de explosieve groei van bedrijven als Twilio, Crowdstrike, zScaler of DataDog. Het Google Cloud Platform zal Alphabet de komende jaren dus geen windeieren leggen.

AI en robotics

AI is de toekomst, en dat hebben ze bij Google goed begrepen. Al jaren geleden werden de eerste projecten gestart, en Google zet nog steeds grote stappen in deze wereld. Met overnames van o.a. DeepMind (een AI onderzoekslab) en Boston Dynamics (één van de 8 robotics bedrijven die Google overnam), geeft Google een duidelijk signaal omtrent de strategische richting van het bedrijf.

Onze manier van leven verandert dankzij Google

Google is goed bezig om onze hele manier van leven te veranderen. Zo gaat Google bijvoorbeeld mee in de wereld van zelfsturende auto’s met Waymo, waarmee Google een veelbelovende toekomst bewandelt en op dit moment zelfs al marktleider is.

Daarnaast zijn er bekende technologieën als Nest en Google Home, waarmee ze zich in de wereld van Internet of Things bevinden, en we eigenlijk heel ons huis kunnen ‘besturen’.

Met GoogleX investeert Google daarbij in nieuwe, innovatieve projecten, zodat het er als eerste bij is wanneer één van deze projecten een doorbraak forceert. Waymo was hier bijvoorbeeld één van.

Gezondheidszorg

Dat Google in de gezondheidszorg zit, klinkt misschien gek, maar het is effectief zo. Met Calico onderzoekt Google bijvoorbeeld hoe we veroudering kunnen tegengaan om ouderdomsgerelateerde ziektes zoals kanker, te kunnen bestrijden.

Met Liftware heeft Google een zichzelf stabiliserende lepel ontwikkeld om mensen met Parkinson te helpen zelfstandig te eten.

Tot slot is er nog de Google Contact Lens, die gericht is op mensen met diabetes en die de bloedsuikerspiegel meet d.m.v. vocht in het oog, zodat patiënten geen vingerprik meer hoeven uit te voeren.

Conclusie

Ook al kennen we Alphabet voornamelijk omwille van Google zelf, het bedrijf is zó enorm ver verspreid met initiatieven en projecten over heel de wereld en in nagenoeg elke groeimarkt. Wanneer je overweegt om in Google te beleggen, kijk dan verder dan wat je ziet, en neem ook de innovatie mee in rekening waar Google voor staat. Google verandert eigenhandig onze maatschappij, en dat zal zichzelf automatisch vertalen in de aandelenkoers de komende jaren.

Alphabet aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Investeren in Alphabet kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Alphabet koers, de verwachtingen en toekomst van Alphabet maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Alphabet aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Alphabet aandeel kopen.

Koers Alphabet de actuele waarde van de aandelen Alphabet

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Alphabet kost. Het aandeel Alphabet wordt verhandeld op NASDAQ en is terug te vinden onder GOOGL. Via de Broker Plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Alphabet kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Alphabet een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Alphabet Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Alphabet aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: