Aandeel netflix

Netflix (NFXL), iedereen kent het bedrijf inmiddels, is het grootste bedrijf wereldwijd voor het streamen van films, series en documentaires. Het bedrijf biedt een abonnementsdienst aan waar het miljoenen gebruikers voor heeft. Netflix is inmiddels zo hard gegroeid dat het eigen content produceert naast dat het bekende titels op het platform aanbied.

Netflix is voor miljoenen mensen niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven. Sterker nog, Netflix is zelfs een begrip geworden. Toch lijkt de streamingdienst al geruime tijd tegen een plafond aan te zitten, want sinds de zomer van 2020 schommelt de prijs rond 500 dollar. Nochtans is Netlix een ‘corona-aandeel’ bij uitstek, maar dat zijn we nog niet meteen terug in de beurskoers. Wat is er aan de hand? Heeft Netflix zijn beste tijd gehad en moeten we als investeerder vrezen voor een daling? Of zit er juist nog potentieel in het aandeel van Netflix en is dit juist een goed instapmoment?

In eerste instantie was Netflix gericht op het verhuren dan dvd’s, na een aantal dit hebben gedaan is het idee ontstaan om een platform op te zetten zodat mensen kunnen streamen. Waar het in eerste instantie alleen op de Verenigde Staten richt, is Netflix op dit moment vrijwel wereldwijd actief. Heeft inmiddels meer dan 180 miljoen klanten welke maandelijks betalen voor het abonnement. Het verdienmodel van Netflix komt daar geheel uit voort, dit investeert het bedrijf in het kopen van nieuwe titels en het produceren van nieuwe contents. De grootste concurrenten van Netflix zijn Amazon, Disney, Hulu en Alphabet (Youtube), maar geen enkele concurrent kan op dit moment op tegen het aanbod en aantal gebruikers dat Netflix heeft.

Op dit moment zijn Netflix aandelen te kopen via Plus500 en Binckbank in Nederland.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

 

DEGIRO geeft gebruikers toegang tot een groot deel van de internationale markten, met als focus de Europese beurs. Sinds 2013 is DEGIRO één van de snelst groeiende online aanbieders van aandelen en is beschikbaar in 18 Europese landen. De belangrijkste USP van DEGIRO, zijn de institutionele vergoedingen die ze particuliere beleggers bieden en de grote lijst met ETF’s, welke maandelijks één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (bijbehorende voorwaarden van toepassing)

Handelen op het platform van DEGIRO is erg gemakkelijk gemaakt. Wanneer je een fonds/bedrijf hebt gevonden waarin jij een investering wilt doen, klik je vervolgens op ‘Kopen’ en selecteer je het aantal dat je wilt gaan aankopen. Wanneer je de transactie bevestigd zal deze direct worden toegevoegd aan je portfolio.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Groeipotentieel

De ‘oude’ manier van tv kijken is nog niet helemaal vervangen. Veel gezinnen hebben nog steeds een klassieke kabelaansluiting of kijken thuis via digitale tv. De klassieke kabelaansluiting vinden we vooral bij de oudere delen van de bevolking, en mogelijk zal het gebruik hiervan simpelweg afnemen met de tijd. Jonge gezinnen treden op hun beurt dan weer toe tot de markt, dus dit wil zeggen dat er de komende jaren dus nog steeds groeipotentieel zit in wat misschien een verzadigde markt lijkt.

Hoe Netflix omgaat met concurrentie

Ook al is de markt minder verzadigd dan ze lijkt, een belangrijke uitdaging voor Netflix is en blijft om de concurrentie voor te blijven. Op internationaal niveau zijn er talloze concurrenten zoals Disney+, Hulu en Amazon Prime, naast nog andere lokale streamingdiensten.

Ondanks het feit dat al deze concurrenten al een geruime tijd Netflix het vuur aan de schenen probeert te leggen, gaat Netflix hier heel goed mee om. Uiteindelijk is er maar één factor echt doorslaggevend voor de gebruikers, en dat is het aanbod. Als het aanbod goed genoeg is, wordt zelfs prijs minder relevant. Netflix weet dat maar al te goed en is er daarom op gebrand content aan te bieden die niemand anders kan aanbieden.

Unieke content

Wat voor content is dat dan precies? Eerst en vooral zijn er natuurlijk de Netflix Originals. Series en films geproduceerd door Netflix zelf, en enkel op Netflix verkrijgbaar. Bekende titels zijn o.a. La Casa de Papel, Stranger Things, The Witcher en House Of Cards.

Daarnaast focust Netflix ook op nichecontent: content die een specifieke niche aanspreekt. Denk hier bijvoorbeeld aan comedy specials en documentaires, maar ook aan films en series in andere talen dan het Engels, zoals Narcos, La Casa de Papel, enzovoort. Zelfs series en films in het Italiaans, Portugees, Turks, Japans en Chinees zijn terug te vinden op Netflix.

Met content in Aziatische talen probeert Netflix een voet tussen de deur te krijgen in de Aziatische wereld, want tot voorheen werd de dienst in China zelfs resoluut geweigerd door de Chinese regering.

Verder lanceert Netflix meer en meer kids content, om zo een aanbod te creëren dat niet enkel geschikt is voor ouders. Veel lokale aanbieders en klassieke tv-kanalen hebben specifieke kinderzenders of -programma’s, en op deze manier kan Netflix inspelen op het volledige spectrum van “tv needs” dat een standaard gezin heeft.

Naast verschillende soorten content, experimenteert Netflix ook met innovatieve ideeën, zoals interactive video. Dit zijn shows waarbij de kijker zelf kan beslissen hoe het verhaal van de film of serie verloopt.

Tot slot heeft Netflix ook een zeer unieke UX. De previews en thumbnails van films en series worden namelijk gepersonaliseerd op basis van het kijkgedrag van de gebruiker zelf. Daarnaast vind je op Netflix nog steeds géén advertenties, wat de kijkers zeer appreiëren en zelfs een opluchting vinden.

Conclusie

Ondanks de groeiende concurrentie, blijft Netflix marktleider en zal dit ook niet snel veranderen. Dankzij het unieke aanbod in diverse categorieën, de innovatie en aangename gebruikservaring, blijft Netflix de gebruikers stimuleren. Netflix kan nog op zoveel vlakken schalen en innoveren dat de positie van marktleider niet snel onder druk zal komen te staan, maar dat er zelfs nog uitgebreide groeimogelijkheden zijn. Het aandeel van Netflix zit in onze ogen dus nog lang niet aan het plafond.

Netflix aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Investeren in Netflix kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Netflix koers, de verwachtingen en toekomst van Netflix maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Netflix aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Netflix aandeel kopen.

Koers Netflix de actuele waarde van de aandelen Netflix

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Netflix  kost. Het aandeel Netflix wordt verhandeld op NASDAQ en is terug te vinden onder NFLX. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Netflix kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Netflix een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Netflix. Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Netflix aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: