Disney aandelen

Disney logo

Walt Disney, iedereen kent het bedrijf inmiddels wel bijna. Het is het grootste entertainmentpark ter wereld met meerdere locaties over de gehele wereld. Het bedrijf heet The Walt Disney Company en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste mediabedrijven ter wereld. Zo bezit het meerdere themaparken welke al jaren succesvol zijn en is het de marktleider in produceren en distribueren van animatiefilms. Het bedrijf is aanwezig op de New York stock exchange, doet jaarlijks een omzet van meer dan 50 miljard en heeft meer dan 200.000 medewerkers wereldwijd.

Walt Disney is voor ieder van ons puur jeugdsentiment. Wat begon met enkele simpele tekenfilmpjes, groeide uit naar volwaardige cinema en pretparken, tot uiteindelijk een gigantisch imperium van tv- en streamingdiensten.

Toch gaan veel beleggers bij Disney wat kort door de bocht en denken ze enkel aan de streamingdienst Disney+ en de pretparken, maar vergeten ze hoe groot dit imperium exact is. En ook al zit er nog veel groei in Disney+ en de parken, wanneer de wereld zichzelf weer op gang heeft getrokken na de corona pandemie, de échte troeven schuilen juist in de zuster- en dochterondernemingen van The Walt Disney Company. Hoe ziet de toekomst er voor Disney exact uit en welke rol spelen de bedrijven waar Disney eigenaar van is dan precies?

Disney is niet zomaar een mediabedrijf, waar het is gestart met de themaparken is het inmiddels zo groot geworden dat het verschillende onderdelen heeft, namelijk de themaparken, de films en muziek, de radio en televisie en het meest nieuw: Disney+. Disney is continue bezig te innoveren en dat doen ze in groot succes. Het meest recentelijk is Disney+ geïntroduceerd wat een concurrent voor Netflix is, hiermee biedt een streamingservice aan voor een maandelijks bedrag. Ten slotte biedt Disney ook wereldwijd merchandise aan. Op dit moment zijn Disney aandelen te kopen via Etoro, Plus500 en Binckbank in Nederland.

Niet zomaar een streamingdienst

Wanneer we aan Disney denken, denken we aan de parken en de streamingdienst. Alleen over dat laatste gaan we soms wat kort door de bocht. We maken gemakkelijk de vergelijking met Netflix, maar dat is eigenlijk niet helemaal terecht.

Akkoord, Disney+ is ook een streamingdienst, maar het is zoveel breder dan enkel films en series. The Walt Disney Company is bijvoorbeeld ook eigenaar van Hulu, een populaire streamingdienst met voornamelijk tv- en filmcontent in Amerika, en ESPN+, een populair sportkanaal. Het heeft topproducties in huis van Disney Studios en Pixar, waaronder de Marvel series en Star Wars.

Disney legt Netflix meer en meer het vuur aan de schenen als het aankomt op eigen producties. Op lange termijn kan Disney op deze manier de markt misschien zelfs nog verder in hun voordeel laten doorwegen.

Specifiek doelpubliek

Disney focust heel sterk op kinderen en gezinnen. Dat zie je ook in het aanbod: voor de kinderen is er o.a. het Disney Channel, en volwassenen kijken naast films en series bijvoorbeeld ook naar ESPN. Hierdoor is Disney vaak een meer passende oplossing voor het hele gezin, dan dat Netflix dat is. Op termijn kan dit totaalpakket dat Disney biedt, voor veel Amerikaans gezinnen doorslaggevend zijn in de keuze van een streamingdienst.

Gigantisch bereik

Dankzij de vele onderliggende platformen en diensten waar The Walt Disney Company eigenaar van is, is Disney bijzonder verspreid over de hele wereld. Zo heeft Disney o.a. met Hotstar, een Indiase video-on-demand-streamingdienst, al een stevige voet aan de grond in Azië, terwijl het ook Disney+ stelselmatig uitrolt in heel Azië. Het is geen geheim dat Netflix daar aardig wat moeilijkheden in ondervindt, en China zelfs al volledig heeft opgegeven.

Inkomsten uit advertenties

Waar Netflix zweert geen advertenties te tonen, doet Disney dit wel. Enkel werkt Disney aan een heel innovatieve toekomst voor hun advertentieplaatsingen, zodat de kijkers er zo min mogelijk last van hebben en het kijkplezier verhoogt.

Dit wil echter ook zeggen dat wanneer het aantal gebruikers blijft stijgen (Disney+ groeide in 2020 bijvoorbeeld van 26,5 miljoen naar 73,7 miljoen gebruikers), zullen ook de inkomsten uit advertenties blijven stijgen. En in een wereld waar big data koning is, zal Disney ook daarvan op lange termijn de vruchten plukken.

Conclusie

Dankzij hun wereldwijde verspreiding in zowel content als op geografisch vlak, is het bereik van Disney gigantisch. Waar grote concurrenten vaak afhankelijk zijn van één bron van inkomsten, heeft Disney een uitermate stabiele cashpositie dankzij de parken, waardoor de streamingdiensten zonder grote druk aan de weg naar de top kunnen timmeren. Disney kan op heel wat vlakken nog marge nemen en dat is veelbelovend voor de toekomst.

Disney aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Investeren in Disney kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Disney koers, de verwachtingen en toekomst van Disney maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Disney aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Disney aandeel kopen.

Koers Disney de actuele waarde van de aandelen Disney

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Disney kost. Het aandeel Disney wordt verhandeld op NYSE en is terug te vinden onder DIS. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Disney kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Disney een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Disney Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disney aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: