Over het bankieren van de toekomst & digitale munten

Er viel weer heel wat crypto nieuws bij elkaar te rapen afgelopen week; een kleine greep alvast in dit speciale Crypto Biflatie Bulletin. De eerste cryptobanken zien het licht. ICO’s (Initial Coin Offerings) halen met de vingers in de neus tientallen miljoenen op – een en ander doet denken aan de dotcom-gekte van de jaren negentig. Zoals een ‘voormalige gangster’ die 750 miljoen dollar ophaalt?! Tal van grote bedrijven, instituten en prominente individuen nemen nu ook deel aan de nieuwe blockchain/crypto ontwikkelingen. Een nieuwe stabiele coin is in opmars: de Stablecoin, Vechain en Chainlink. En d.m.v. blockchain wordt zelfs getracht slavenarbeid op de kledingmarkt tegen te gaan.

Het bankieren van de toekomst

Reeds 1,5 miljoen mensen bankieren met Wirex, naar eigen zeggen ‘the new and improved hybrid personal banking solution‘.  ‘Wij van Wirex geloven dat het tijd is de huidige, voorbijgestreefde, dure en vaak frustrerende financiële structuur te veranderen’. Zowel via hun app als met een desktop of laptop computer biedt het bedrijf als eerste de mogelijkheid ‘to combine the speed and flexibility of blockchain finance with the acceptance of traditional currency‘. Zonder grenzen, zonder sluitingsuren want 24/7 zelf beschikken over je geld, zowel papiergeld (‘fiat’) als digitale munten ontvangen en versturen naar eender wie, eender wanneer, eender waar naartoe. Een virtuele visakaart is reeds beschikbaar en een ’tastbare’ plastic kaart komt er binnenkort aan. Ook Binance, de grootste crypto exchage ter wereld, is bezig met ‘the world’s first decentralized, community-owned bank‘. Wie mee in het project stapt zal d.m.v. ‘legally-binding equity tokens’ zijn eigen bank op Malta in bezit krijgen!

Crypto nieuws: ICO-gekte?

Het gemak waarmee miljoenen, tientallen en zelfs honderden miljoenen opgehaald worden d.m.v. ICO’s begint ietwat griezelig te lijken op de dotcom-gekte van de jaren ’90. Alsof je slechts ‘crypto’ of ‘blockchain’ in je businessplan hoeft te vermelden en het geld stroomt binnen. De markt neemt de overheden en hun instanties, wetten en reglementen incluis, in snelheid. Crypto staken is ook erg populair aan het worden.

Cryptofraude-bestrijding

In de VS wordt een anti-fraude task force opgericht om onder meer misdrijven zoals witwassen en fraude met digitale munten op te sporen en bestrijden: de ‘Task Force on Market Integrity and Consumer Fraud’.

Een kluis voor digitale munten

De eerste verzekerde, hoogbeveiligde opslag in de vorm van een kluis voor digital assets in Australië is een feit. Zo wordt crypto steeds meer een onderdeel van de reëele economie.

Blockchain nu ook voor groen, ethisch en eco

In Nieuw-Zeeland wint een start-up een beurs/subsidie van 3,9 miljoen om slavernij – gedwongen arbeid onder slechte omstandigheden en tegen een hongerloon – tegen te gaan. Want ‘most businesses never get a transparent overview of their supply chains, letting forced labour creep in’.

Stablecoin

Is een zogenaamde Stablecoin of ‘crypto-dollar’ de oplossing voor meer stabiliteit, minder schommelingen in waarde voor cryptomunten? Het principe is: de uitgever van een Stablecoin houdt de tegenwaarde in bijvoorbeeld USD in reserve om de munt te ‘backen’ of ondersteunen. In principe kan ook goud of eender welk waarde(te)goed gebruikt worden.

Groeiende institutionele belangstelling

Het grootste investeringsfonds ter wereld, BlackRock, richt een werkgroep op die moet onderzoeken of en hoe deel te nemen aan investeringen in Bitcoin kopen. Van institutionele belangstelling gesproken?! Universiteiten die crypto-cursussen aanbieden? U vraagt wij draaien. IBM, Boeing, een miljardair en mede-oprichter van PayPal, nog een miljardair en crypto-miner – allen willen een vinger en méér in de pap. Uit schrik de boot te missen? Het zijn alle tekenen die erop wijzen dat blockchain & crypto’s géén hypes, géén rages zijn maar hier om te blijven…

loading…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: