Bitcoin dominantie stijgt weer boven 50%

1

Met 1 augustus voor de deur, wordt het steeds spannender hoe één en ander gaat aflopen voor bitcoin en de hardfork (Bitcoin Cash), die er sowieso gaat komen. De koers liep in de afgelopen weken flink terug door onzekerheid over een mogelijke softfork, maar na duidelijkheid over BIP91 & de UASF – User Activated Soft Fork (BIP148), kreeg de koers weer nieuwe impulsen.

Bitcoin stijgt, altcoins dalen

Momenteel loopt de koers van bitcoin verder op, terwijl de rest van de cryptocurrency markt zakt. Dat komt tot uiting in het feit dat de dominantie van Bitcoin in de totale crypto markt weer boven de 50% is gestegen. Het hoogste punt sinds mei van dit jaar, toen de hausse in altcoins begon (met voorop de forse stijging van Ethereum en Ripple).

dominantie bitcoin

Op weg naar nieuwe records?

De totale marktkapitalisatie van bitcoin is gestegen naar 47 miljard dollar en noteert vlakbij het hoogste punt ooit. Ook de huidige prijs van één bitcoin (op moment van schrijven $2838 dollar) lijkt op weg naar nieuwe records. Hoewel er dus flink wordt gekocht is het voor veel mensen nog gissen welke consequenties de hardfork zal gaan hebben, die 1 augustus zal plaatsvinden.

Zes redenen om niet bang te zijn voor de hardfork

Investeerders lijken er in ieder geval niet bang voor te zijn. Hieronder de zes redenen waarom ze waarschijnlijk niet schrikken van de hardfork. De meeste exchanges en wallets zullen Bitcoin Cash als één van de vele altcoins beschouwen en het zal de originele bitcoin daarom waarschijnlijk niet schaden.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie