Dat contanten of cash geld ‘besmet’ is in zoverre mate dat nogal wat overheden het uit roulatie willen nemen, wist u reeds als lezer op Biflatie.nl. Dat de cryptogemeenschap van ruwweg 50 miljoen pioniers geld als fiatgeld bestempelt, is ook vanzelfsprekend. Er wordt immers ontiegelijk veel van bijgedrukt, in de VS, Japan en Europa dat het almaar aan koopkracht inboet. Verder is het bestaan van zwart en grijs geld dat nogal eens door de washmachine gaat om het wit te krijgen, is ook geen geheim. Dat geld letterlijk vies is vanwege de miljoenen handen die het aangeraakt hebben. Met op de meeste Amerikaanse dollars sporen van cocaïne ook al. Maar dat een overheid, de Chinese in deze, zo ver gaat om bankbiljetten letterlijk te reinigen? Dat is dunkt ons toch wel echt nieuw. Het heeft te maken met het Coronavirus oftewel Covid 19, en is die kans op besmetting werkelijk reëel?

Weg met (oud) geld

‘The government cut off the transfer and allocation of old bank notes across provinces, and between cities most affected by the deadly outbreak, according to Fan Yifei, People’s Bank of China’s deputy governor.’ Het lijkt surrealistisch en iets uit de science fiction wereld, maar dit is de realiteit. En die is àltijd extremer dan eender welk verzinsel of fictie. De Chinese overheid vermoedt dat haar yuans besmet zijn of zouden kunnen zijn. Neemt ook geen risico’s en gaat die oude biljetten letterlijk schoonmaken! Jawel: ‘sanitize old money to reduce contagion risks’. Dit voor al het contant geld dat in roulatie is tussen besmette steden en provincies. Heel veel wordt er dezer dagen niet meer cash uitgegeven, met de meeste mensen gevangen in hun huis. Maar toch. Best is nieuwe, knisperende briefjes in omloop te brengen, denkt zij. En aldus geschiedt.

“Money from key virus-hit areas will be sanitized with ultraviolet rays or heated and locked up for at least 14 days, before it is distributed again,” Fan said at a press conference on Saturday. Money circulated in less riskier areas is subject to a week of quarantine and commercial lenders have been asked to separate cash from hospitals and food markets, he said.

Hindustantimes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: