Coronavirus: Over waarheid en leugen. Updates en laatste nieuws (3)

173

Het aantal getroffenen zowel in China als in 27 andere landen blijft toenemen. De trieste stand op maandag 10 februari 2020 11:40GMT :

‘Coronavirus Cases:

40,649 

Deaths:

910

Recovered:

3,548′

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Onderstaande video is van een YouTuber die tien jaar in China gewoond heeft. Daarin wordt gesteld dat bovenstaande cijfers, de officiële, nog flink onderschat zijn:

Ontslag

‘laowhy86’ heeft bijna 400.000 abonnees op zijn YouTube kanaal, dus wel iemand met een Stem waarnaar geluisterd wordt. Hij zegt constant in contact te staan met mensen uit Wuhan, de stad waar het Coronavirus uitbrak. Dat zou op 8 december 2019 zijn, maar waarschijnlijker reeds in november 2019. De burgemeester van Wuhan (11 miljoen inwoners) bood ondertussen aan ontslag te nemen. Hij wil de schuld op zich nemen dat er niet snel genoeg zou gereageerd zijn op de uitbraak. Er zou geprobeerd zijn door middel van arrestaties de uitbraak eerst stil te houden.

“De hele wereld moet actie ondernemen”

Op een evacuatievlucht van woensdag 29 januari richting Japan bleken 3 van de 200 passagiers besmet. Wat het totaal aantal geïnfecteerden in Japan op 11 brengt. Bijzonder onrustwekkend is dat twee Japanse besmetten nooit in China geweest zijn. Dus is het virus op een andere, nog onbekende manier reeds in het land geraakt. ‘The WHO has come under fire after it last week declined to declare a global health emergency. The global health body’s chief Tedros Adhanom Ghebreyesus expressed regret for what he called a “human error” in the WHO’s assessment. WHO’s Emergency Committee will meet Thursday to decide whether to declare an emergency — which could lead to travel or trade barriers.’ De hele wereld moet actie ondernemen, aldus Michael Ryan, hoofd van het WHO Health Emergencies Programme.

Evacuatie mits betaling

Een bijzonder vreemd bericht is wel het volgende. De 600 Australiërs die in de streek verblijven, moeten elk $1000 betalen om geëvacueerd te worden. Dat zou de Australische overheid eisen voordat zijn op het vliegtuig mogen. ‘The Federal Government on Wednesday announced plans to evacuate Australians via a Qantas jet, but confirmed the following day evacuees would have to pay up before they stepped foot on the plane. ‘People have to pay for the flight from China back to Australia. That’s, as I’m advised by DFAT, the normal way in which these things occur and that will be the limit of the contribution,’ Home Affairs Minister Peter Dutton said on Thursday.’ Gezondheid van burgers is één zaak, maar centen blijkbaar een andere…    

Mensen worden opgesloten in hun huizen

Enorm triest om te zien is dat de mensen in China panisch zijn voor verdere besmettingen. Mogelijke geïnfecteerden worden opgesloten in hun huizen. Het zullen de besmettingen zijn die waarschijnlijk niet in de officiële cijfers worden meegenomen, maar waar wel rekening mee gehouden dient te worden. Hieronder de beelden.

Updates Coronavirus

Biflatie volgt de ontwikkelingen rond het Coronavirus constant voor u op, zie ook delen 1 en 2, van wat eruit ziet als, helaas, een lange reeks artikelen… Bekijk ook de comments van de artikelen, waar interessante verwijzingen en feiten worden geplaatst.