Coinbase heeft een heel knappe video gemaakt getiteld ‘Cryptocurrenciy. The future of finance and money’. Die moet u beslist bekijken. Deze ‘digital currency exchange’, opgericht in 2012, is bijzonder goed bezig, immer innovatief zoals nu weer. Want zoals ze zelf zeggen (in vertaling): Markten kunnen dan wel op en neer gaan…’but we won’t lose sight of crypto’s potential to change the world.‘  Coinbase wisselt de belangrijkste cryptomunten in fiat currencies in 32 landen. En houdt bitcoin portefeuilles aan en laat transacties toe in wel 190 landen. Dat is in praktisch gans de wereld dus!

Dichter bij huis

Uw cryptomunten zitten dan (in theorie) wel in de VS, waar het hoofdkwartier van Coinbase gevestigd is. Ver weg, en dat dan alleen nog maar in principe, want waar precies ‘zitten’ of liggen of zweven digitale munten? Dan is Bitmymoney misschien toch, zoals de grote (wijlen helaas ) Gerard Reve ooit schreef: ‘Nader tot u’.  Den Haag is inderdaad vlugger te bereiken voor de meeste Nederlanders dan San Francisco, Californië. (Niet dat u zich écht hoeft te verplaatsen hoor, maar letterlijk dichtbij is of lijkt, tja, misschien toch veiliger hé?) Bitmymoney was oorspronkelijk IEX Bitcoin van de van oudsher vertrouwde, gekende, zeer uitgebreide financiële nieuwssite Iex.nl. Eigendom van de beursgenoteerde IEX Group.

Belangrijke partner

IEX Group N.V. is een aan de Euronext Amsterdam genoteerde vennootschap en de moedermaatschappij van IEX Media, Trilab Advanced Solutions, Tostrams Groep en Verveeco. Met een sterk portfolio van merken bereiken wij 1,5 miljoen beleggers in België en Nederland.’ Zo’n belangrijk bedrijf kon natuurlijk niet buiten de cryptowereld blijven, dat spreekt.  IEX.bitmymoney.nl is een samenwerking tussen Bitmymoney en IEX.nl. Bitmymoney geeft kort en bondig maar toch volledig en correct, 3 redenen om in bitcoin te beleggen.

‘Waarom bitcoin, waarom jij, waarom nu?’

Hoe je het ook draait of keert, en ondanks de tweeduizend of wat altcoins: bitcoin zal altijd blijven. De eerste, de grootste, dat verandert ook niet ondanks dat we er een slecht jaar, 2018, hebben opzitten, zo goed als. Met einde 2018 nog altijd 72 miljard dollar tegenwaarde aan marktwaarde, meer dan alle andere nakomertjes tezamen! Hier kunt u met interessante en aanpasbare grafieken zelf de marktwaarde van de bekendste cryptomunten vergelijken. Interessant, dachten wij. Maar de drie redenen dus. Met zo’n beleggersachtergrond en partner redeneren ze ook als beleggers. En echte beleggers, investeerders, geen gokkers dus, zaaien vandaag om morgen te oogsten. Of overmorgen. Dat is toch de bedoeling! To the point dus:

‘Bitcoin is het geld van de toekomst. Je hebt oog voor de toekomst. Bitcoin staat nu relatief laag.’

Ja, ze hébben daar wel een ‘point’ hé…?

Geen loze woorden

Is dat dan geen grootspraak: ‘potentieel de wereld veranderen’? Wij denken van niet. Zoals ook in bovengenoemde video terecht gesteld wordt. Iedereen met een smartphone, waar ook ter wereld, kan ‘financiële transacties verrichten’. In gewone taal: betalen, betaald worden, beleggen zelfs. Alles wat we nu met ‘geld’ doen. Euro’s, dollars, yen of, ja, BTC, … Voor ons als gepriviligieerde inwoners van rijke landen met ‘grote munten’ is dat heel gewoon. Maar een groot deel van de wereld heeft zelfs geen bankrekening! 1,7 Miljard mensen om (ongeveer) precies te zijn, hebben géén bankrekening. Maar veel meer hebben well een smartphone. Van 1,8 miljard gebruikers in 2014 naar 2,5 miljard vandaag, in 2018. Statistisch gezien zal dat aantal al binnen twee jaar groeien tot 2,8 miljard mensen. Toegang krijgen tot financiële verrichtingen kan inderdaad de wereld democratischer maken, zoals ook in genoemde video vernoemd wordt.

To app or not to app, that is the question

Neen, het is natuurlijk helemaal geen vraag. Het zijn net die app’s die van een simpel mobieltje (om te bellen, herinnert u zich nog?) een smartphone hebben gemaakt. Een slimme telefoon. Wat zouden we zijn zonder dat ding? Voor velen is het zelfs een heus work station geworden ook. Vooral om, tja, te verdienen hé. Geld verdienen, zij het euro’s of bitcoin, of dash of stellar. Zaken, dingen kopen. Doen we iets anders, het grootste deel van ons leven, bewust en zelfs onbewust? Want terwijl wij hier zitten te typen verbruiken we wel energie. Stroom, en het licht in de kamer is ook aan want het is al donker. De verwarming staat uiteraard eveneens aan, want het is anders heel koud in huis. Draait àlles in het leven niet om ‘geld’? Money rules the world, is dat niet het gezegde? (Wie dit artikel leest gaat daar misschien engiszins anders over denken, doén!)  

Last but not least

U weet toch dat geld afhalen, cash, uit de automaat, geld pinnen, u vaak ook geld kost? In buurland België (persoonlijk ook close met dat land, ik ken het en de Belgen heel goed) is er véél om te doen mensen momenteel? Het haalde het journaal zelfs afgelopen dagen. ING gaat er binnenkort 0,50€ aanrekenen voor elke cash afhaling. Sommige andere banken dedenPinnen is niét gratis! Of niet meer. Of u weet of beseft het vaak niet. Betalen om je eigen geld te verkrijgen. Het is zo’n gek idee? Neen, geef mij dan maar the good ole coin, bitcoin!

Liever investeren in goud in plaats van crypto? Lees dan ook eens onderstaande artikelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: