Met de aankoop van de startup Chainspace zet Facebook ogenschijnlijk zijn eerste (kleine) stap in de blockchain wereld. Als een van de allergrootsten in de tech wereld, lijkt het alsof Zuckerberg een laatkomer is in deze. Maar niets is minder waar. In feite betreft het een zogenaamde ‘acqui-hire’. Een overname om personeel te verwerven. Het is Facebook om het talent te doen werkzaam bij Chainspace. De geruchtenmolen draait inmiddels volop over Facebooks volgende zet…

Vraag niet wat blockchain kan doen voor Facebook…

…maar wat Facebook kan doen voor de blockchain. Het is een interessante stelling die geponeerd wordt in een intelligent artikel op Finder.com.au. Geruchten blijven soms wat ze zijn. Veronderstellingen, gissingen, speculaties vanwege insiders en kenners. Die vaak niet gerealiseerd worden. Maar soms ook wel. Zo doen er enkele nogal hardnekkige geruchten de ronde in de wereld van blockchain en crypto. Wanneer of indien deze tot waarheid verheven worden, zouden ze van aanzienlijke betekenis worden voor die wereld. We belichten ze voor u.

Gaat Facebook een eigen cryptomunt creëren of verwerven?

Naar verluidt zou de mediagigant werken aan een stablecoin voor WhatsApp. Zo vertelden ‘people familiar with the matter’ aan Bloomberg. Stablecoins zijn digitale munten die verbonden zijn met de dollarkoers. Daardoor worden ze als meer stabiel (‘stable’) gezien dan andere munten. Nog volgens ‘horen zeggen’ zou de markt van India de testzone worden. WhatsApp is er bijzonder populair met meer dan 200 miljoen gebruikers. Als dit bewaarheid wordt zou Facebook de eerste grote tech firma zijn die hier in slaagt. En des te meer grote namen die zich aan blockchain & crypto verbinden, des te groter de geloofwaardigheid. De duurzaamheid en reputatie zeker ook.

Gaat Facebook Coinbase overnemen?

Het cryptoplatform Coinbase is een jonge maar reeds prominente speler in de (Amerikaanse) cryptowereld. Je kunt er vanuit zowat elk land (een beperkt aantal vooralsnog) digitale munten kopen. Deze verhandelen of doen opslaan. Het bezit ook een platform voor professionals. Coinbase heeft in februari 2019 een overeenkomst gesloten met PayPal. Zodat je via deze wereldspeler makkelijk je wallet kunt aanvullen.

The Ateam

Facebook heeft in alle stilte een zogenaamd ‘crypto Ateam’ samengesteld, dat nu aangevuld wordt met het talent van Chainspace. En wie staat aan het hoofd van dat team? Ene David Marcus, die ook in de raad van bestuur van Coinbase zetelt. Meer nog: laat deze zelfde Marcus enkele jaren president van PayPal zijn geweest?! Een acquisitie van Coinbase door Facebook zou de industrie een grote zet vooruit geven. Er wordt links en rechts zelfs gesuggereerd dat het bitcoin opnieuw naar zijn topkoers kan sturen. De toekomst zal het zoals altijd uitwijzen…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: