Fed Voorzitter Powell over cryptomunten/Nog 10.000 miljard dollar staatsschuld erbij het komende decennium

Na president Trump doet ook de Voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) zijn duit in het zakje. Met een eigen visie op libra, bitcoin en de staatsschulden. Het feit alleen al dat de maatschappelijk prominentste lieden ter wereld er over spréken publiek, wil al heel wat zeggen. Want bitcoin was toch onbelangrijk, belachelijk, te negeren, te gedogen en vervolgens nu toch gevaarlijk? Maar hoe dan ook toch bijzonder vermeldenswaard blijkbaar. Er bestaat een gezegde in verschillende milieu’s: beter slechte kritiek dan helemaal géén kritiek. Als ‘ze’ over je (iets) spreken, wil dat zeggen dat je (het) bestààt.

De hele wereld is in juli 2019 op de hoogte van hoe Donald Trump over cryptomunten denkt. De Libra, Bitcoin,…hij wil er niet ààn. Voorzitter Powell komt over als een erg intelligent man. Evenwichtig, realistisch, vooruitziend zeker…ja we kunnen ons voorstellen dat hij niet zo geliefd is door ‘zijn’ president. We zien en horen Powell e.e.a. toelichten in een uiteenzetting voor de Senate Banking Committee op donderdag 11 juli 2019.

Risico’s

Powell noemt zich een voorstander van innovaties in de financiële sector. En als het goed zit, dan kan dit zeker in het voordeel van consumenten werken, zegt hij. Maar voor de Libra moeten we zeer oppassen, met de achtergrond van Facebook. Het vertrouwen in dit bedrijf is zoek, door haar omgang met privacy en data. ‘Move fast and break things’ is, aldus de Fed Voorzitter en enkele senatoren, zowat de typische houding van heel Silicon Valley. ‘Een potentieel risico voor de stabiliteit van de financiële sector.’ Nou nou, dat is me heel wat…! Twaalf maanden nog tot de lancering van de Libra, neen, dat is veel te kort, dat werd ook nog vermeld.

Orde op zaken stellen

Facebook maakt gebruik van de ‘gaps’ (gaten, hiaten) in het huidige systeem, en dat moeten we adresseren. Dat pikken we ook nog op uit de gesprekken in deze video. Net als volgende opmerking: ‘Het lijkt alsof de technologie op ons vooruitloopt.’ (Jawel, wees daar maar zeker van; is het trouwens niet altijd zo geweest?) Het gaat dan over digitale munten en vervolgens staatsschulden. De 22 trillion dollar Amerikaanse staatsschuld kunnen terugbetalen, hangt toch af van de positie van de dollar als wereldreservemunt, is het niet? ‘Potentially 10 trillion more in the next decade’, wordt letterlijk gezegd (!!) Deze pertinente vraag wordt ook door het panel van senatoren gesteld aan de Voorzitter. Op de korte termijn is er geen probleem, is het antwoord. Maar op de middellange en lange termijn wel. We moeten ons fiscaal huis op orde stellen. Wat we nu niet doen! Zijn woorden, niet de onze….

3 reacties

  1. Het zou wat zijn als over 10 jaar de libra en of bitcoin door de massa gebruikt wordt ter vervanging vd dollar en euro. Pfoeh de gevolgen zijn op dit moment simpelweg niet te overzien.
    Wellicht dat overheden de libra en bitcoin gaan verbieden…?

  2. De technologie van de digitale vooruitgang en de bitcoin-/cryptomania is gebaseerd op de illusie van een onuitputtelijke, duurzame energievoorziening.
    Enfin, na het nachtje Manhattan-bij- kaarslicht zal iedereen wel weer even met
    beide beentjes op de grond staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: