Weet u het te vinden misschien?

Stagflatie aan de horizon?

Ook: denkt u dat dit onevenwicht ´eeuwig´ kan blijven duren? Wat geeft? Wat breekt eerst? En het wordt nog gecompliceerder doordat meer en meer analisten spotten wat aan de horizon kan liggen. Geen inflatie of zelfs hyperinflatie an sich, maar inflatie gekoppeld aan een stagnerende (wereld)economie. Dán pas zouden of zullen we een enorm probleem krijgen! Een economie die dus niet meer voldoende groeit om de inflatie bij te houden; not good, not good… Er gaan inderdaad vandaag meer en meer stemmen op die wijzen op…voortekens die duiden op: stagflatie. Da´s pas een lelijk beest? 

Schuld

Zelf schreef ik er meermaals over, al in september 2020 bijvoorbeeld, dus in compleet onverdachte tijden. Madelon Vos heeft het nog zo recent als 17 juli jl. over de groeiende mogelijkheid van stagflatie. Maar ik denk dat niemand, zelfs niet één econoom zo vroeg dit inzicht had als collega Gerrit Welbergen met ´Het is uw schuld, niet de mijne…´ Een citaat: ´Als het eenmaal gaat schuiven kan een versnelling optreden door de enorme hoeveelheid ‘non-performing loans’. Dat zijn de niet-renderende leningen van onrendabele bedrijven die fors in aantallen zijn gegroeid. Ook de veelheid aan consumptief krediet, waar geen inkomen mee wordt gegenereerd, is uitermate zorgelijk. Juist door de lage rentetarieven zijn deze ‘luilekkerland-leningen’ schrikbarend gestegen. Deze leningen halen het inkomen van de toekomst naar het heden. Als inkomens onvoldoende stijgen dan wordt aflossen steeds moeilijker. We weten dat de inkomens van de massa achterblijven bij de inflatie en we weten dat we zijn beland in een tijdperk van deflatie en stagflatie.´ We halen dit aan n.a.v. een artikel in Het Financieele Dagblad getiteld:De onheilsprofeet staat niet meer alleen: angst voor stagflatie groeit.

Inflatie gekoppeld aan zeer lage groei van de economie dus. Waarom zou die niet herstellen, niet meer voldoende herstellen? Nou, dan komt Corona, een ander lelijk beest weer om het hoekje kijken. De geest is uit de fles, en zie die maar eens terug erin te krijgen?! Want het volgende is pas écht onheilspellend: 

Na een volledige coronavaccinatie kan je alsnog besmet raken. Hoe zorgwekkend is dat?

Eerst waren het nog slechts geruchten. Her en der las je het, vernam je ´t. Maar niemand (?) nam het nog als echt ernstig. Als een gegeven. ´t Betrof vast enkele uitwassen, uitzonderingen, wegens bijzondere omstandigheden. Echter:

 • een collega van mijn echtgenote in de gezondheidssector bleek opnieuw besmet, terwijl zij wel degelijk beide vaccinaties van BioNTech/Pfizer had gekregen.
 • Pfizer – en daar berichtten we hier op Biflatie ook al over – dat in de VS toestemming gevraagd had om een zogenaamde booster te fabriceren. Die zou je dan na de twee vaccinaties alsnog toegediend kunnen krijgen (moeten krijgen?) Zo´n toestemming zou ook aan de Europese gezondheidsautoriteit gevraagd worden. Dus: dat zou alsnog noodzakelijk zijn; volledig gevaccineerd zijn zou niet meer volstaan?
 • RTLnieuws van gisteren, 23 juli 2021: ´Getest en gevaccineerd, maar toch corona: zo besmettelijk is de deltavariant´
 • Het Vlaamse journaal pakte gisteren zelfs tweemaal ermee uit: op een jeugdkamp was in no time bijna driekwart van de deelnemers besmet geraakt; onder meer leden van de leiding en die was beslist toch volledig ingeënt. En: ´Twee keer gevaccineerd en toch besmet geraakt´. Het overkwam een Belgische triatleet die daardoor niet aan de Olympische Spelen deel kan nemen. ´´We zijn supervoorzichtig geweest. Met die dubbele vaccinatie is het voor ons een raadsel hoe dit is kunnen gebeuren´´.  Een raadsel; nou… Werd aanvankelijk gedacht dat door te weinig vaccinaties toegediend, door te weinig gevaccineerden de uitbraak van de Delta variant van Corona kon opkomen? Wanneer nu blijkt dat je toch niet beschermd bent, zelfs als volledig gevaccineerde…?! Wat is de volgende stap – steeds maar nieuwe vaccinaties, en kan dit ook ´eeuwig´ blijven duren?

Het Parool:

Klopt het dat onze vaccins minder goed werken tegen de deltavariant?
Ja, er zijn inderdaad aanwijzingen dat onze vaccins minder goed beschermen tegen infectie met de deltavariant. “We weten in elk geval dat één vaccinatie niet voldoende is om besmetting te voorkomen,” zegt Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten van het RIVM. “En ook mensen die volledig zijn gevaccineerd, kunnen nog steeds door de deltavariant worden besmet. Wel bieden de vaccins ook bij de deltavariant goede bescherming tegen ernstige ziekte.”

Chaos

De chaos is compleet en beslist onwerkbaar voor het openbare, publieke leven. Lopen er nu rond, nationaal en internationaal: 

 • niet-gevaccineerden
 • gedeeltelijk gevaccineerden
 • volledig gevaccineerden. Dit alles met verschillende vaccins die verschillende maten van bescherming zouden bieden – terwijl ook zij die volledig gevaccineerd zijn toch niét volledig beschermd zijn tegen de Deltavariant, zo staat nu wel vast. En u vroeg of de (wereld)economie op die manier nog duurzaak kan herstellen…?

6 reacties

 1. Beste Joost,

  We zitten gewoon in de eindfase van dit compleet dolgedraaid en maximaal geheveld financieel systeem. Deze nep corona kwam echt niet toevallig. De overheden verbergen momenteel heel veel voor haar burgers. Men komt er straks wel achter maar zoals altijd veels te laat. Weet je nog tientje van Lieftink?
  De overheid word geleid door stelletje inkompetenten in een normaal bedrijf waren ze al lang buiten gevlogen. Dit zijn zonder uitzondering carriere politici die zich lekker zonder enige inspanning vet vreten aan de staatsruif.

  Kan enkel waarschuwen wees niet naief de overheid is enkel bezig om te overleven ten koste van het geld/vermogen van haar burgers als een echte parasiet.

  https://goldswitzerland.com/the-death-of-truth-the-rise-of-centralized-government-control/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: