Op de blogsite van haar eigen organisatie, het Internationaal Munt Fonds, wijst Managing Director Christine Lagarde op het grote potentieel van cryptomunten zoals Chainlink en Vechain. De ‘overlevers’ van de zo’n 1500 cryptomunten in omloop kunnen de manier waarop we betalen, sparen en investeren compleet veranderen. Ook het IMf is er achter gekomen dat transacties via cryptocurrencies snel en goedkoper plaats kunnen vinden dan via het systeem van het huidige bankwezen.

By World Economic Forum from Cologny, Switzerland (CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons)

Aantrekkelijke voordelen

Crypto’s bieden een aantal aantrekkelijke voordelen, zoals bijvoorbeeld crypto staken. Ermee werken gaat snel en is goedkoop en efficiënt. Vooral de technologie erachter – distributed ledger technology, oftewel DLT – is zeer interessant, aldus Lagarde. In een vorige blogpost wees ze nog op de gevaren verbonden aan Bitcoins kopen. Nu vindt ze het tijd om de vele positieve kanten te belichten. Beleidsmakers wereldwijd “should keep an open mind”. Best is een werkkader creëren om de risico’s te minimaliseren en het potentieel, het creatieve proces, te maximaliseren.

Als je niet van hen kunt winnen…?

Voor het eerstvolgende Global Financial Stability Report zal de topvrouw nog een stap verder gaan. Onderzocht zal worden of op termijn – indien de huidige cryptomarkt onstabiel en risicovol blijft – centrale banken misschien zèlf met “digital forms of money” moeten komen! Of Lagarde meent het echt goed met haar evaluaties van cryptomunten – dan kan zij misschien nog een serieuze voorvechtster worden. Of het is alles eerder een kwestie van ‘if you can’t beat them, join them’. De tijd zal het zoals altijd uitwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: