Wat is geld nog waard dezer dagen, met miljarden dollars, euro´s en andere fiatmunten naar believen bijgedrukt? Blame it on Corona? Een handig excuus dat nog jaren kan meegaan. Zijn digitale munten dan geschikt als geld? De grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, vergelijkt de groeiverhalen van de drie grootste munten met de top van de techwereld: ´Binance Compares Growth of Bitcoin, Ethereum and XRP to Tech Giants Apple, Amazon and Google´. Omdat ze deflatoir zijn en er steeds minder van op de markt komen. Het kan hun waarde in theorie alleen maar verhogen.

Bitcoin: up, up and away?

Kenners zoals de Winklevoss Twins, Amerikaanse miljardairs, voorzien $500.000 voor één bitcoin in de toekomst. De cryptomarkt zal volgens hen zelfs die van goud inpalmen, voorbijsteken. De zoveelste institutioneel – verzekeraar MassMutual – heeft voor $100 miljoen van de grootste en oudste digitale munt gekocht. Een nieuw boek over Bitcoin heeft de top drie lijst op Amazon gehaald. Centrale banken ambiëren een eigen CBDC, central bank digital currency. Wat heeft het allemaal te betekenen voor de toekomst van ons geld?

Navigeren richting crypto

´Welkom bij de negende aflevering van Madelon Navigeert! In deze aflevering spreek ik met Bert Slagter van LekkerCryptisch.nl. Bert heeft een ondergrond in de techniek en kwam vanuit die interesse tijdig met bitcoin in aanraking. Vanuit die achtergrond dook hij dan ook dieper in de materie en ontwikkelde een interessante zienswijze ten aanzien van ‘geld’. Zo geeft Bert zijn visie over aan welke eisen geld eigenlijk moet voldoen om geld te kunnen zijn, maar bovenal kijken we naar de toekomst. ‘Digitaal’ is immers de toekomst, maar hoe zit dat met geld? Bert geeft antwoorden op deze vragen en neemt ons mee door de dikke mistwalm en het Orwelliaans taalgebruik van de Centrale Banken. Ook wordt de rol van Bitcoin hierin besproken én of de toekomst ten aanzien van ons digitale geld, of beter gezegd de Central Bank Digital Currency, er positief uit zal zien. Dat en meer in deze nieuwe aflevering van Madelon Navigeert.´

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: