Wat kan het meest verbazen: dat de bitcoin koers in nauwelijks twee maanden met 75 procent stijgt. Op dat het fenomeen der digitale munten alle hoofdpagina´s haalt. Voor een buitenstaander misschien beide wel, dat is dan iemand die (nog) niet in bitcoin et al. investeert. Niet alleen ´blockchain is here to stay´, zoals we op Biflatie meermaals schreven. Maar tevens de digitale munten die erop geënt zijn. De twee zijn namelijk innig met elkaar verbonden; onafscheidelijk voor de efficiëntie.

2017 Revisited?

Ei zo na 18.000 dollar doet BTC op de diverse cryptobeurzen, en tikte vandaag – woensdag 18 november 2020 – zelfs even 18.500 aan. Het lijkt wel een zwaar geval van FOMO, fear of missing out.  Zo kort geleden als september 2020 kon je nog 1 bitcoin aanschaffen voor 10.000 dollar. Met de huidige koers komt zelfs het all time high van 20.089 dollar van december 2017 in zicht. Hoeveel sneller wel dan door de meesten gedacht? Misschien de crypto-veteranen uitgezonderd. Vandaag, drie jaar later, liggen de kaarten voor digitale munten en blockchain technologie er dan nog heel wat meer favorabel bij.

De internationale pers over bitoin

De Telegraaf: ´Bitcoin boven $17.000, hoogste stand sinds 2018´
De Tijd: ´Bitcoin tikt 18.000 dollar aan´
The Independent: ´Bitcoin price suddenly surges to 3-year high´
Aljazeera: ´Fascination in short supply as bitcoin enjoys powerful rally´
Asiatimes: ´Bitcoin soars past $17K for first time since 2017´

2020 Is niet 2017

De rally in bitcoin – en heel veel altcoins – van 2017 werd louter door privépersonen, kleine traders en nerds/digitaal ingewijden gedragen. Nu drie jaar later zijn ook the big boys – and girls – erbij betrokken en hoe. Het begon met de Amerikaanse betaalprovider Paypal die bitcoin ging aanbieden. Sindsdien uit de ene na de andere institutioneel zich publiek lovend over dit digitale alternatief voor fiatgeld, in het bijzonder de dollar. Niet met de paar duizend euro die kleine crypto adepten ervoor veil hebben, wegens gebrek aan meer middelen. Neen, bij deze banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, beleggingsfondsen et al. gaat het om miljardensommen. Op bitcointreasuries,org staat een lijst van beleggingsfondsen die in bitcoin geïnvesteerd hebben.

De Pioniers

Dat je als (kleine) cryptobelegger niet meer alleen bent (50 miljoen crypotofans zijn nog peanuts vergeleken met de markt voor aandelenbeleggers) voelt geruststellend aan. Het participeren door institutionelen geeft een zeker gevoel van veiligheid. Al kan dat ook een vals gevoel zijn – zij hebben wel ontzettend veel meer kennis, man/vrouwkracht en onderzoeksmiddelen tot hun beschikking. De breedst mogelijke beweging stuwt de koersen van digitale munten op de cryptocurrency exchanges onderwijl naar nieuwe hoogten. Toch even melden dat wij, kleine cryptotraders, wel éérst waren, als pioniers…

4 reacties

 1. Beste mensen : er is nog een kleine hoop op gerechtigheid.
  Dominion-software is ontwikkeld voor de CIA en wordt gebruikt om digitaal stemmen te manipuleren. De Dominion-software heeft naar verluidt meer dan 2,7 miljoen stemmen verwijderd in het hele land en meer dan 500.000 stemmen van Trump naar Biden verandert.
  Laten we hopen dat de echte winnaar van de verkiezingen straks ook president wordt. en dat is dus niet Harris!! ( Biden zit over een jaar op de afdeling demente bejaarden)
  Het Congres heeft bevestigd dat er op dit moment GEEN president-elect is.
  ( mag natuurlijk niet bekend worden gemaakt door onze nep-nos media)

  “RAPPORT: DOMINION HEEFT NATIONAAL 2,7 MILJOEN TRUMPSTEMMEN VERWIJDERD. VIA DATA-ANALYSE VONDT MEN DAT 221.000 PENNSYLVANIA STEMMEN VERANDERD ZIJN VAN PRESIDENT TRUMP NAAR BIDEN. 941.000 TRUMP-STEMMEN WERDEN VERWIJDERD. STATEN DIE DOMINION-STEMSYSTEMEN GEBRUIKEN, HEBBEN 435.000 STEMMEN VERANDERD VAN TRUMP NAAR BIDEN.”

  1. Ach, @Johan, wat maakt het uit wie ceo is? Failliet blijft failliet. Als er krachten zijn die (kunnen) bepalen wie de vlag mag dragen, dan zullen die krachten ook bepalen wélke vlag. De laatste sukkel mag het licht uit doen.
   Meer nog dan in de jaren ’30 is de wereld rijp voor een super clash.

 2. Dat is voor de helft waar, Willem. Maar dan heb ik toch nog veel liever een man met nuchter verstand, moed en lef, dan een bedrieger die als puppet wordt gebruikt door de elite… en oneerlijk aan de macht is gekomen

 3. Met uw collum, ” Pandemiepaniek is ongegrond, gebaseerd op massahysterie en falend beleid “, gaat u ongetwijfeld een lans mee breken, als u de rug recht kan houden!!

  Maar u zal waarschijnlijk een slappe rug hebben, we gaan het meemaken.
  Als u echt karakter toont, zal u steun krijgen!

  U stond volledig achter het corona/griep beleid van de overheid en zelfs nog verder, dus ga het nu niet bagatelliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: