Ons systeem is op langere termijn niet houdbaar

22

Willem Middelkoop in gesprek met Lex Hoogduin bij Cafe Weltschmerz. Hoogduin is hoogleraar Economie van complexiteit en onzekerheid in financiële markten en financiële instituten.

Hoogduin is voormalig directielid van De Nederlandsche Bank. Het gesprek is een terugblik vanuit zijn toenmalige rol als directielid bij de Nederlandse Bank op de crisisperiode vanaf 2007.

Het gesprek beweegt zich vervolgens naar het heden met een ernstige blik naar de toekomst. Het huidge systeem is ook op langer termijn volgens Hoogduin niet houdbaar.

22 REACTIES

 1. Min of meer onder druk van een doorvragende Middelkoop geeft ook Lex Hoogduin aan dat het huidige fiat geldsysteem onhoudbaar is. Wil absoluut geen paniek zaaien en geen doemscenario uitspreken. Je ziet dat hij machteloosheid uitstraalt en net als veel anderen roept dat er wat moet gebeuren. Om een systeem te resetten is politieke moed nodig maar omdat de te nemen maatregelen veel financiële pijn gaan veroorzaken zal de huidige politiek daar absoluut niet in slagen. Dat is althans mijn persoonlijke mening. Wie durft.

  • wat is dat toch met die ongekende goedgelovigheid in politieke ‘redders’.
   hoeveel loze beloften en belastingroof moet men nog meemaken om eindelijk in te zien dat poltici, samen met bankiers alleen maar parasieten zijn die het volk leegzuigen.
   het heeft veel weg van de mishandelde vrouw die na weer in elkaar geslagen te zijn haar man loopt te verdedigen dat hij beloofd heeft te veranderen.
   ongelofelijk.

   • Ik stem al een decennia niet meer. Denk er precies hetzelfde over. Politiek is alleen maar een afleidingsmanoeuvre voor het plebs(geef ze brood en spelen).O, ja: tevens de grootste vriendjes van de banken.

    • idd, en dat is wat forlan laatst bedoelde denk ik toen hij schreef dat problemen veroorzaakt door dit systeem (banksters en hun trekpoppen) gaan nooit van zijn leven opgelost worden door datzelfde systeem. of door het constant afgeven erop.

     het is klaar. geen big systeem reset, maar een systeem whipe out.
     decentralisatie zal tegen wil en dank daar een grote rol in gaan spelen. daar zijn de tekenen al van zichtbaar in de werkelijke samenleving, buiten de globalisten msm om.

     • Ja, Trippel jou eerste alinea is denk ik een goede analyse(of van Forlan). M.a.w: we kunnen alleen nog proberen het zolang mogelijk “in the air” proberen te houden of “kick the can down the road”, maar de vooruitzichten op (lange?)termijn zijn niet mooi.

    • Dat is niet slim, Want de elite doet zijn uiterste best om jou zover te krijgen. Als je niet op hen stemt, zorgen ze dat je op niemand stemt. Waar ze het echt van in hun broek doen zijn de PVV en FvD. Daar wil ik straks nog wel voor naar de stembus gaan. Kan ik me later niet verwijten dat ik aan de zijlijn heb gestaan!

     • Ik denk dat ze juist willen dat jij dat laatste doet, stemmen op de gecontroleerde oppositie mocht je het echt niet eens zijn met de gevestigde orde. Een haven scheppen voor de niet gehoorden. Verdeel en heers…blijft een goed werkende strategie.

     • inderdaad, 2 vliegen in 1 klap.

      het volk de illusie geven inbreng te hebben , en ondertussen verdeeldheid scheppen.

      2 honden vechten om 1 been, en de elite doet ondertussen toch wat ze al bestemd hebben. voorbeelden zijn legio.

     • “2 honden vechten om 1 been, en de elite doet ondertussen toch wat ze al bestemd hebben. voorbeelden zijn legio.”

      precies, precies. Ik verbaas me over zoveel mensen die dat nog niet doorzien hebben.

     • ik snap er ook geen ene bal van, hoe vaak moet je dat zien, voor je het ook echt ziet, bedrijfsblindheid zeker?

      het gaat boven mijn petje, maar in maart gaan ze weer hoor…
      en als je niet stemt mag je ook niet klagen *hoest*

      nieuwe ronde, ouwe kansen. proost 🙂

     • idd 2 vliegen in 1 klap

      het volk heeft de illusie inbreng te hebben, en ondertussen verdeeldheid scheppen.

      vervolgens gebeurt toch wat de elite bestemd. voorbeelden zijn legio.

      2 honden vechten om een been…

  • wat is dat toch met die ongekende goedgelovigheid in politieke ‘redders’.
   hoeveel loze beloften en belastingroof moet men nog meemaken om eindelijk in te zien dat poltici, samen met bankiers alleen maar parasieten zijn die het volk leegzuigen.
   ongelofelijk.

 2. Pilsje gaat naar 3 euro, lees ik net op Telegraaf. Lekker zeg. Gelukkig ben ik niet zo’n zuiperd. Af en toe moet je jezelf wel eens bezatten om die ellende die over je word uitgestort even te vergeten…

  Steeds meer winkels zijn failliet gegaan en er komt vaak horeca voor terug. Dat zal ook wel hebben meegespeeld voor de overheid om die belasting van 6% naar 9% te verhogen. Heel sneaky, halen ze zo hun centjes wel binnen.

 3. Met deze zogenaamde economische boost loopt het hele zootje vast, banken moeten niet aan het infuus maar moeten gaan hervormen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.