The Graph

The Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van data uit blockchains. Net zoals Google het internet indexeert, organiseert The Graph blockchain data van netwerken zoals Ethereum en Filecoin. Deze data wordt gegroepeerd in open API’s (subgraphs) die voor iedereen toegankelijk zijn.

Ontwikkelaars kunnen de Graph explorer gebruiken om alle data te zoeken die ze nodig hebben om andere gedecentraliseerde applicaties te bouwen.

The Graph koersDe prijs van The Graph The graph koers verwachting

Hieronder vind je de prijsgrafiek van The Graph. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

De Graph token

De Graph token (GRT) is een ERC-20 token die gebruikt kan worden voor het belonen van communityleden die optreden als Indexeerders, Curators en delegators. 

  • Indexeerders: Dit zijn de gebruikers die de data ‘labelen’, gelijkaardig aan de werking van bv Google
  • Curators: Zij identificeren de informatie van de subgraphs die waardevol is voor de indexering van het platform. 
  • Delegators: Zij lenen hun DGT uit aan de indexeerders en ontvangen in ruil hiervoor een beloning.  

De Graph werd nog maar net publiekelijk gelanceerd in december 2020 en 24 uur na de lancering steeg de waarde van de token van $0,179720 naar $0,308368, wat meteen een verdubbeling betekende. 

Het indexeren van data

Alles begint bij de gedecentraliseerde apps die data toevoegen aan de Ethereum blockchain met behulp van smart contracts. Daarna zal de Graph Node de hele blockchain database scannen, nieuwe data verzamelen en data filteren die relevant is voor zoekopdrachten van gebruikers. GraphQL vormt de link tussen de blockchain data en de applicatie waarvoor een gebruiker de data nodig heeft. Aan het einde van dit hele proces kunnen de gebruikers het resultaat van hun zoekopdracht raadplegen via de applicaties. 

Schaalbaarheid

Graph kan momenteel data indexeren vanuit  Ethereum, InterPlanetary File System (IPFS) en Proof of Authority (POA) netwerken. Momenteel heeft het netwerk al meer dan 2300 subgraphs ingezet welke ontwikkelaars kunnen gebruiken voor nieuwe applicaties. In de toekomst zullen er ongetwijfeld nog meer netwerken compatibel zijn voor het achterhalen van data. 

Veiligheid en betrouwbaarheid

Om de veiligheid van het netwerk systematisch te optimaliseren heeft The Graph het Bounty Programma opgezet. Met dit initiatief wil het platform iedereen belonen die fouten of zwakheden in het systeem kan blootleggen. Afhankelijk van de relevantie en de grootte van de gevonden bug zijn er 3 categorieën: 

  • P0 Bounties: leveren tot $50000 USD op
  • P1 Bounties: tot $20000 USD beloning
  • P2 Bounties: tot $5000 USD beloning

Indien gebruikers hun service willen aanbieden als indexeerder, dan zullen zij GRT als borg moeten geven. In ruil ontvangen ze een beloning, maar indien indexeerders onzorgvuldig of kwaadwillig te werk gaan dan zal er GRT worden afgenomen. 

The Graph koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste The Graph prognose

Voor ontwikkelaars van gedecentraliseerde apps (dApps) zoals DeFi is het uiterst belangrijk om toegang te hebben tot blockchain data. Dankzij The Graph gaat dit proces nu makkelijker en sneller dan ooit tevoren en dit kan de groei en de betrouwbaarheid van dApps sterk doen toenemen.

Het platform is een veelbelovende tool voor ontwikkelaars. Nu The Graph publiekelijk gelanceerd is wordt er verder gebouwd aan een Graph Explorer dApp die alle deelnemers aan het netwerk zal ondersteunen.

Graph heeft dus duidelijk wat te bieden en we hebben het laatste ervan nog niet gezien. Investeren is altijd op eigen risico, maar het lijkt ons wel het overwegen waard. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter The Graph dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De The Graph toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

The Graph kopen of verkopen

Wil je The Graph kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance

Beste websites om The Graph (GRT) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal The Graph kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van The Graph zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.