Toenemend internationaal enthousiasme voor crypto en blockchain

De cryptomarkt lijkt mainstream te worden, zegt Madelon Vos. En dat observeert zij heel terecht. In een korte periode van een tweetal maanden tot november 2020 komen almaar meer geluiden in die zin. Vanwege grote jongens dan ook vooral, de institutionelen als JP Morgan. Square. Fidelity. Visa. Mastercard. Met zo´n 80 procent van alle centrale banken ter wereld in verschillende stadia op weg naar een CBDC, een central bank digital currency. Al hebben niet alle landen dezelfde motivatie in deze. Sommige zien er vooral een middel in om hun burgers nog beter te controleren, zoals China. (Dat weer maar eens haar macht toonde door de geplande grootste beursgang ooit van FinTech gigant Ant Group een halt toe te roepen; eigenaar Jack Ma heeft net iets te veel kritiek geuit op ´s lands politiek…)

Paypal voluit in crypto

Andere landen doen mee met de crypto/blockchain revolutie – want dat is het wat gaande is – omdat ze wel mee moéten. Omdat weer ándere naties zich engageren en zij dan technologisch niet achter willen blijven. Maar de meeste zien er wel heil in omdat digitaal gaan voor iedereen goedkoper, sneller en meer betrouwbaar is. Zowel voor overheden, bedrijven als burgers. PayPal is de recentste enthousiasteling. Kwam de betaalgigant (346 miljoen klanten, ook bedrijven groot en klein) net nog naar buiten met vier digitale munten aan te bieden. In ernst en internationaal vanaf 2021 en er komen nog meer munten in de aanbieding. Vandaag verhoogt PayPal de limiet waartegen bitcoin kan gekocht worden tot 15.000 euro. Er doen tevens sterke geruchten de ronde dat het bedrijf op het overnamepad gaat. Cryptobewaarder BitGo lijkt zo in het vizier te komen.

Problemen oplossen

Je merkt het nog wel. Eerst wil een bedrijf of particulier er helemaal niet aan. Het is nieuw en snel en op het eerste zicht ook ingewikkeld. Nieuw en potentieel revolutionair schrikt af in eerste instantie. Dan volgt enige lichte interesse. Uiteindelijk gaan ze vroeg of laat toch tot ´de daad´ over (nou ja) en kopen, beleggen, engageren zich. Meestal aanvankelijk nog met een bitcoin investering of aankoop. Maar soms worden ze dan plots in ernst enthousiast en gaan helemaal voluit. Gaan ook andere crypto kopen, want er is heel wat meer en interessants op de cryptomarkt buiten BTC. Blockchainfirma´s en projecten met bestaande klanten, die echte problemen oplossen. De dingen sneller, betrouwbaarder en goedkoper maken. Tussenpersonen elimineren om alles vlotter te maken en kosten besparen – wie of wat kan daaraan weerstaan? Wat u? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: