Vier must see video´s: over goud, deflatie/inflatie, bankiers/banksters en bitcoin

15 Februari 2021 brengt ons een keur aan YouTube video´s, die je eigenlijk moet zien. Een uitgelezen keuze, van de laatste dagen eigenlijk, en we brengen ze u alle vier…hier. Wordt het deflatie of inflatie, als zwaarste last voor de wereldeconomie om dragen? (We verklappen al iets: het wordt allebei…of had u iets anders gedacht komende van een website die BIflatie heet?) Bankiers (door sommigen ook wel banksters genoemd, u bevat de woordspeling?) nemen weer de grootste risico´s op zoek naar meer rendement. (Want van uw spaarinleg raken ze niet rond hoor!). Komen ze er ook deze keer mee weg? De goudkoorts is even geluwd lijkt het, maar kan die mogelijk snel weer opduiken? (Want anno 2021 is het toch al bit- en altcoins wat de klok slaat; die in de schijnwerpers staan en is goud dan ook out?). En hoe kan het ook anders: een van de slimste beleggers van Nederland werpt (meer dan) een licht op bitcoin en De Bitcoin Standaard. Watch and learn (je bent hier wel een paar uurtje zoet mee, maar goed besteed want erg leerrijk hoor!):

3 reacties

  1. Inflatie of Deflatie….wie zal het zeggen. Persoonlijk geloof ik niet in hyper-inflatie door het bijdrukken van geld. Op zich zou dat wel mogelijk zijn maar dan moet er wel heel veel gedrukt worden (en regelmatig herhalen) EN het moet aan “Joe Sixpack” worden uitgedeeld (en niet aan onze financiele instellingen). Beiden acht ik onwaarschijnlijk.
    Deflatie acht ik eerder mogelijk omdat we eenmaal aan een schuldplafond zitten (particulieren/bedrijven) en dus geldcreatie op de ouderwetse manier (leningen) steeds moeilijker wordt waardoor onze geldhoeveelheid zal stagneren/verkleinen. Hierdoor zal de gemiddelde koopkracht van de massa onder druk staan wat resulteert in ‘meer concurrentie’ voor bedrijven om hun producten te slijten met lagere prijzen/dienstverlening als resultaat. Probleem hiervan is natuurlijk dat mensen met schulden het dus moeilijker krijgen om alles te financieren wat faillisementen etc met zich mee gaat brengen. Dit proces zal wel deels opgevangen worden met gelddrukken maar toch ga ik ervan uit dat we voor lange tijd opgezadeld zullen zitten met een zekere mate van deflatie. Dit zal mi resulteren in minder productie(jobs) en steeds meer overheid(gesubsidieerde) jobs (gezondheidszorg, overheden, politie, leger,…). Het spijtige is dat deze laatste groep geen productie levert maar enkel geld kost. Anyhow….de overheden gaan nog zeer lang geld bij drukken om, zoals eerder aangeven, de scherpste kantjes van deflatie te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: