Litecoin

Litecoin koers – De prijs van Litecoin

Litecoin (LTC) is al meerdere jaren op de markt en wie de cryptovaluta van in het begin in zijn portefeuille had, heeft al aardig wat winst kunnen maken. Ook het laatste jaar heeft de LTC een mooie stijging meegemaakt en momenteel staat Litecoin in de top 5 qua marktkapitalisatie. Wat maakte Litecoin al die jaren zulke sterke speler en zal de coin nog mee kunnen met alle nieuwe ontwikkelingen binnen de cryptowereld?

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Litecoin. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Litecoin verwachting – De laatste Litecoin koers

Litecoin heeft in zijn relatief lange bestaan bewezen dat het een betrouwbare coin is en kan gezien worden als de verbeterde versie van Bitcoin. Bitcoin wordt nog steeds gezien als de gouden standaard, maar Litecoin wordt vergeleken met het zilveren broertje. En dit geeft een groot vertrouwen aan investeerders in een markt waar normaal veel volatiliteit is en nog steeds veel andere crypto’s over de kop zullen gaan.

Wie gelooft dat Bitcoin nog sterk zal stijgen in de toekomst, kan maar beter ook eens nadenken over een investering in Litecoin. Want bij de echte edelmetalen is vaak gebleken dat het slimmer is om te investeren in zilver dan goud omdat de stijging van de zilverprijs vaak lang achterblijft, wat ruimte geeft voor kopers, maar uiteindelijk altijd bijbeent.

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Snelheid en schaalbaarheid

Litecoin is een vork of splitsing van de originele Bitcoin. De lichtere versie is sneller en werkt met lagere transactiekosten dat Bitcoin. Dat maakt het op zich een betrouwbare en aantrekkelijke valuta voor snelle peer-to-peer transacties. De gemiddelde blocktime, de tijd nodig om een transactie te bevestigen, is ongeveer 2,5 minuten, maar bij Ethereum bijvoorbeeld is dit slechts 15 seconden en bij Ripple is dit bijna direct.

Het maximum aantal LTC coins dat gemijnd kan worden is 84.000.000, wat vier maal zoveel is als Bitcoin. Het doel van Litecoin is dan ook om een lagere prijs te hebben per coin dan Bitcoin en de coin op grote schaal meer toegankelijk te maken voor alledaagse kleinere transacties.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het feit dat Litecoin sneller is dan Bitcoin, maar nog steeds niet razendsnel, heeft vooral te maken dat Litecoin nog steeds werkt met een Proof of Work (PoW) systeem. Dit systeem is trager en vraagt meer energie dan het alternatieve Proof of Stake, maar het blijft wel erg betrouwbaar op grote schaal. Het is niet voor niets dat ook Bitcoin nog steeds zo succesvol is, “ondanks” het PoW systeem.

Zo is het team achter Litecoin dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Litecoin toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Litecoin kopen of verkopen

Wil je (LTC) kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Beste websites om Litecoin (LTC) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Litecoin kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.