Willem Middelkoop en Paul Buitink over een Monetaire Reset en een New World Currency

3

In deze nieuwe aflevering van Café Weltschmerz gaat Paul Buitink opnieuw in gesprek met Willem Middelkoop, als vervolg op het interview van december 2018. Daarin spraken de heren over het naderende einde van de dominantie van de Amerikaanse dollar.

New World Currency en Monetaire Reset

De ontwikkelingen zijn sindsdien versneld. In Jackson Hole sprak de Britse centrale bankier Marc Carney over de noodzaak van een nieuwe wereld reservemunt, als opvolger voor de dollar. Volgens Willem is deze monetaire reset achter de schermen afgestemd tussen de grote mogendheden. Er is meestal wel een nieuwe crisis voor nodig om de echte stappen naar verandering te zetten. 

Dure dollar en obligatiebubbel

Vrijwel alle valuta zijn de afgelopen tijd gedevalueerd ten opzichte van de dollar. De dollar moet nu in waarde worden verlaagd ten opzichte van goud en andere commodities. Het leeglopen van de obligatiebubbel de komende jaren gaat dit systeem verder onder druk zetten. Zelfs commerciele banken als JP Morgan en BMO adviseren nu goud te kopen.

Groene obligaties

Willem’s theorie is dat er binnenkort duizenden miljarden aan groene obligaties gaan worden uitgegeven door het IMF, zogenaamd om het klimaat (lees het systeem) te redden. Het IMF gaat eisen dat alle banken deze op de balans gaan zetten, om zodoende ‘groen’ te worden.

SDR en cryptocurrencies

Er moet namelijk een reden zijn om enorm veel liquiditeiten (SDR’s) te creëren om het systeem te redden. Ook bespreken de heren de Libra (Facebook-coin), QE, negatieve rente en de toekomst van onze pensioenen. Willem adviseert verder minimaal 5% van je vermogen in Bitcoin aan te houden. Hij noemt Bitcoin het goud van de cryptocurrencies. Hij verwacht dat de prijs nog veel hoger gaat.

Geopolitiek

Ook wordt er gesproken over de geopolitiek. Amerikanen die hun macht proberen uit te blijven oefenen, onder meer in Hong Kong. Rusland, China en Iran die daardoor in elkaar’s armen worden gedreven. Willem’s grootste zorg is dat de VS en China straks militair tegenover elkaar komen te staan.