Het is nog niet publiek naar buiten gebracht maar volgens een insider komt Citigroup, de Amerikaanse investeringsbank, binnenkort met een unieke manier om investeren in crypto volledig officieel en wettelijk te maken.
Digital Asset Receipts
Dit zal gebeuren via de zogenaamde Digital Asset Receipts (DARs). Traden via een proxy zonder direct eigenaar te worden van de onderliggende coin. Het is weer typisch een bankentruc, waar je eigenlijk ver van weg moet blijven. Desalniettemin een teken dat de conventionele finance ook echt wel iets zien in cryptocurrencies. Meer informatie over de Digital Asse Receipts op Bloomberg. Hieronder het laatste andere crypto nieuws!
6000 bitcoin gestolen op Japanse beurs
De Japanse crypto exchange Zaif is gehacked en er is in totaal voor 60 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt. Er werden zo’n 6000 bitcoins gestolen. Daarnaast zijn er vooral bitcoin cash en monacoin kwijt. Hier overigens een lijstje van de grootste crypto hacks ooit.
Yet another Japan-based cryptocurrency exchange has been hacked, losing a 6.7 billion yen (about $60 million worth of cryptocurrency), including 5,966 bitcoins. The licensed exchange, called Zaif, is operated by the Tech Bureau. Tech Bureau explained that after further investigation, it discovered that hackers with unauthorized access to the exchange’s hot wallets had stolen roughly $60 million in bitcoin, bitcoin cash, and MonaCoin. (via Coindesk)
Bitcoin investeringsfondsen
Europa’s eerste officiële Bitcoin investeringsfonds ziet het licht: ‘TOBAM Bitcoin Fund’, een ‘unregulated Alternative Investment Fund, set up in France’. In Canada krijgt eveneens het aldaar eerste BItcoin beleggingsfonds officieel groen licht. Een mijlpaal voor de sector. Het FBC Bitcoin Trust fonds is wel – net als dat in Frankrijk – slechts toegankelijk voor ‘accredited investors’.
Het betekent een bepaald bezit hebben aan financiële middelen of inkomen. Institutionelen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, geldbeheerders kunnen nu het fonds kopen op ‘decentralized self-regulated crypto payment system NEO Connect’ voor hun cliënten. Omdat beide fondsen officieel gaan noteren, kan iedereen die geschikt wordt geacht ze dus kopen. Sterker nog: in Canada zou het in officiële spaarplannen opgenomen kunnen worden zoals het ‘Registered Retirement Savings Plan (RRSP) and a Tax-Free Savings Account (TFSA).’Het is waar de cryptomarkt zo naar gestreefd heeft: toegang verlenen aan de institutionele markten.
Fraude in China?
De stichter van ’s werelds tweede grootste cryptobeurs is gearresteerd op verdenking van fraude. Omdat dit in China gebeurde, en dat land absoluut anti-cryptogebeuren is, moet dit onheugelijke nieuws misschien met een korrel of een korrel zout genomen worden?
Malta: Blockchain Island – ook voor Binance
Het eiland Malta voert al zo lang een tegengestelde politiek van abosluut pro crypto & blockchain, dat het wel The Blockchain Island genoemd wordt. De plaatselijke beurs gaat in principe nu ook samenwerken met ’s werelds nummer één cryptobeurs, het Chinese Binance. Binance is omwille van de vijandige Chinese wetgeving deels in Taiwan en Japan gevestigd. De CEO van Binance verklaart: “This partnership will allow Binance and MSX to host traditional financial assets on blockchain technology through security tokens.”
Voetbalclub wil crypto
Hoewel er reeds ruwweg 1600 cryptomunten in omloop zijn (and counting…) wil een belangrijke Franse voetbalclub er nog een van zichzelf. Paris Saint German gaat naar eigen zeggen een cryptocurrency creëren. Het zou de eerste voetbalclub zijn met een crypto.
India versus cryptowereld
In India wordt dezer dagen over het lot van de plaatselijke cryptowereld beslist. De overheid is ook hier een grote tegenstander maar de sector heeft er een (hoogge)rechtszaak van gemaakt. Meer info over de kwestie is hier te vinden.
“Buy when there’s blood in the streets”?
De uitspraak zou komen van niemand minder dan de 18de eeuwse Baron Rothschild. Vaak ook in de mond genomen door investeerders, beleggers die contrair willen handelen. Er is veel positief nieuws over crypto, maar toch dalen de prijzen. De hele cryptomarkt ligt in feite op apegapen. Beleggers en speculanten zijn er nog niet uit, het pessimisme tiert welig en des te meer reden om binnenkort een serieuze uitbraak te verwachten in koers? Naar boven of beneden? De risk/reward, het risico afgewogen tegenover de beloning straks oogt wel erg favorabel. Maar zoals altijd: do your own dilligence! Informeer jezelf!
Andere in populariteit stijgende investeringen om te doen zijn: