Bitcoin beleggen: opgepast voor fraude en oplichting!

0

Het is van alle tijden: overal en altijd wanneer er (veel) geld op het spel staat, doemen boosdoeners op. Lieden met slechte bedoelingen die proberen andermans portefeuille lichter te maken. Door middel van fraude en oplichting, alle euvele middelen zijn geschikt. Op Facebook staat zo een wel heel verleidelijke advertentie. ‘Miljoenen op de meest effeciënte manier’ lezen we. Met een foto van de Belgische topacteur Matthias Schoenaerts, een villa en een sportwagen. De suggestie is overduidelijk. Wie klikt op de link komt op Scienceoffers.eu terecht. Het lijkt te gaan over een systeem van cryptobeleggen waarmee heel makkelijk te verdienen valt. Het is echter pure oplichting!

Bekende Nederlanders en Vlamingen misbruikt

De advertentie die lichtgelovigen tracht te werven om een bepaald bedrag over te maken om in te stappen, is niet de enige die de ronde doet. Méér bekende Vlamingen en Nederlanders worden misbruikt met foto en naam om te misleiden. Want ook de bekende oudwielrenner kampioen Eddy Planckaert is hier slachtoffer van misbruik van gegevens. Volslagen verzonnen ‘informatie’ dat ook hij rijk is geworden dankzij dit ‘systeem’. Ook de Vlaamse zakenzender Kanaal Z wordt valselijk vernoemd. Bekende Nederlanders maakten hetzelfde mee, net als beroemde buitenlanders. Alles om vertrouwen te wekken. Maar het blijkt allemaal verzonnen…

Grote moeite om naam te zuiveren

‘John de Mol is niet de enige bekende Nederlander wiens naam wordt misbruikt. Ook zijn zoon Johnny kwam al aan de beurt, evenals de populaire presentator Humberto Tan. Tan was zeer ontstemt over het feit dat het de grootst mogelijke moeite kostte om compleet verzonnen berichten over zijn persoon verwijderd te krijgen van Facebook.’ Elon Musk, Jamie Oliver in het buitenland; Victor Muller en presentatrices van WNL in Nederland, you name it. Rond zovele bekende en beroemde mensen doen al vaak roddels de ronde die op niets of weinig gestoeld zijn. Maar met naam en toenaam misbruikt worden, onwetend betrokken worden bij oplichtig? Dat is nog heel wat anders, en dergelijk misbruik is strafbaar ook. Nu ja, als je dan toch een oplichter bent, of een dergelijke organisatie, wat waarschijnlijker is…?

Wie of wat zit hier achter?

Wie naar de voorgenoemde advertentie met de afbeelding van acteur Schoenaerts op Facebook doorklikt, leest dat het unieke systeem Crypto Revolt heet. Een link verwijst naar de homepage. Daarop staat dan: ‘Bitcoin is making people rich…and you can Become The Next Millionaire…’ Met hoofdletters en al. De taal is plots veranderd in Engels. En we moeten ons kennelijk ook haasten om ‘miljonair’ te worden want kijk: ‘WARNING: Due to extremely high media demand, we will close registration as of 15/01/2019 – HURRY!’ De snelle beslisser is natuurlijk ook snel zijn of haar geld kwijt. Wie googlet naar ‘Crypto Revolt’, komt meteen tal van websites tegen die spreken van ‘scam’ en ‘fake’. Het mag duidelijk zijn wat genoemde advertenties, scienceoffers.eu en Crypto Revolt in feite zijn…

Stop fake en oplichting

We raden iedereen die in cryptomunten wil beleggen, zich eerst deugdelijk in te lichten over de betrouwbaarheid van aanbieders en systemen. Er zijn op televisie en internet voldoende bronnen die dergelijke pogingen tot oplichting aangeven en melden. Alleen vertrouwen te geven aan wie en wat al lang bewezen op de cryptomarkt aanwezig is. Met een publiek erkende achtergrond en partners. Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn ook, is het dat meestal ook niet. Een verwittigd man en vrouw is er twee waard, zoals het spreekwoord luidt!

Over de auteur

Zet de dagelijkse economische en maatschappelijke onderwerpen uiteen.