Cosmos

Cosmos (ATOM) is een project dat als doel heeft om een aantal van de moeilijkste problemen te fixen in de blockchain industrie. Waar veel blockchains duur, traag, niet schaalbaar en niet duurzaam zijn probeert Cosmos hier een oplossing voor te bieden. De doelstelling van Cosmos is hierdoor erg ambitieus, maar wel erg innovatief tegenover veel andere projecten. Cosmos

Cosmos heeft ook als doel om het minder complex te maken, zodat het voor meer partijen toegankelijk is om te gebruiken. Hoe toegankelijker het is, hoe meer developers er zullen bijdragen en er gebruik van maken. Hiervoor hebben zij een speciaal framework ontwikkeld. Wat ook uniek is dat ze een ‘interblockchain’ hebben ontwikkeld, waardoor het toegankelijker is om Cosmos te communiceren met andere blockchain. Dit heeft ervoor gezorgd dat Cosmos tientallen sterke partnerships heeft.

De development van Cosmos is al eerst gestart in 2014, waarna de whitepaper in 2016 is gelanceerd en de token sale van start is gegaan in 2017 waardoor het vanaf toen echt toegankelijk is geworden voor het publiek.  De token van Cosmos, Atom, kan verdiend worden door een specifiek model dat is opgezet door Cosmos. Dit zorgt ervoor dat Cosmos verder kan ontwikkelen en zorgt voor de veiligheid van de blockchain. De token van Cosmos heet ATOM en is te verhandelen op Binance, Bitcoinmeester en Litebit.

Cosmos koersDe prijs van Cosmos

Bij de officiële lancering in maart 2019 was de prijs van de ATOM goed voor $7. Sindsdien zijn er geen extreem hoge pieken of diepe dalen geweest. In maart dit jaar kende de coin omwille van de crisis een all time low van $1,13, en in augustus werd een hoogtepunt bereikt van $8,86. Hoewel de ATOM nog maar vrij recent in circulatie is, is de waarde dus vrij stabiel en volgt het de algehele koers van de Bitcoin. 

Schaalbaarheid

Dankzij Cosmos kunnen verschillende blockchains veel makkelijker met elkaar communiceren. De schaalbaarheid van Cosmos gaat daarom hand in hand met de stijging in populariteit en gebruik van alle andere blockchains. 

Daarnaast kunnen software-ontwikkelaars de Cosmos software development kit (SDK) gebruiken om andere blockchains te genereren. Dit kan vrij eenvoudig en snel dankzij een systeem met verschillende plug-ins. 

Veiligheid en snelheid

Het gedecentraliseerde netwerk van onafhankelijke parallelle blockchains werkt met de Tendermint Consensus. Tendermint gebruikt het Byzantijnse fouttolerantie systeem waarbij 33% van de validators kunnen falen zonder dat het platform wordt aangetast en de veiligheid in het gedrang komt.  Een ander voordeel is dat het systeem zorgt voor instant bevestiging in het proof of stake systeem. Dit in tegenstelling tot proof of work blockchains zoals Ethereum en Bitcoin waarbij transacties pas gefinaliseerd worden wanneer een groot aantal van blocks bevestigd is. 

Atom prijsverwachting

Omwille van de crisis kende de ATOM prijs in maart 2020 een dieptepunt, maar de coin is sindsdien weer gestaag aan het stijgen. De ATOM lijkt relatief stabiel te zijn, maar omdat de munt nog maar kort in omloop is, moeten we voorzichtig zijn met dergelijke uitspraken. Cosmos kan je ook moeilijk vergelijken met andere crypto’s, omdat hun missie in het verbinden van blockchains uniek is. Als zij deze missie kunnen waarmaken zou er dus een dag kunnen komen waarop alle grote blockchains verbonden zijn met Cosmos; en dan ligt er dus nog een mooie toekomst open voor de ATOM. 

Algeheel kunnen we stellen dat het project van Cosmos zeer uniek en innovatief is en wie gelooft dat zij hun missie zullen waarmaken kan er goed aan doen om de ATOM toe te voegen aan zijn portfolio. Want als Cosmos echt de blockchain bruggenbouwer blijkt te zijn, dan zal zijn waarde mee stijgen met het groeiend aantal crypto’s. Zo zouden we kunnen stellen dat Cosmos nog maar een fractie van zijn mogelijkheden heeft benut en dat het belang van ervan alleen nog maar zal toenemen. 

Cosmos koers

Coin kopen of verkopen

Wil je Cosmos kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Cosmos (ATOM) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Cosmos kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

De toekomst van Cosmos

Zo is het team achter Cosmos dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Cosmos toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Cosmos?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Cosmos(ATOM).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.