Polkadot

Polkadot (DOT) is een opensource sharing protocol dat zorgt voor het faciliteren van cross-chain data, dit betekent dat veel verschillende soorten blockchains met elkaar kunnen samenwerken dankzij de technologie van Polkadot. De interoperabiliteit met een volledig gedecentraliseerd en privaat web, kan door gebruikers worden ingezet om nieuwe applicaties, diensten en services op te zetten.

Wat uniek Bij Polkadot is dat zij ervoor zorgen dat privé en publieke chains met elkaar kunnen samenwerken. Zo kunnen zij informatie vertrouwd delen onder andere. Polkadot vergemakkelijkt het zoveel mogelijk dat andere netwerken met elkaar kunnen verbinden. Het netwerk is erg flexibel en kan makkelijk aangepast worden. Zo heeft de token eigenlijk drie doelen: het bieden van een netwerkbeheer en operaties en het zorgen dat chains met elkaar kunnen communiceren. Dit zorgt ervoor dat Polkadot andere blockchains schaalbaarder maakt wanneer zij gebruik maken van Polkadot. De token van Polkadot heet DOT en is te verhandelen op Bitcoinmeester, Litebit en Bitvavo

Polkadot koers verwachting – De prijs van Polkadot

De Polkadot token (DOT) is nog maar een paar maanden oud, en tot op heden is de koers relatief stabiel gebleven. Maar de DOT staat op het moment van schrijven wel al op plaats 9 qua marktkapitalisatie. Dat maakte ons nieuwsgierig om even dieper in te gaan over welke eigenschappen de DOT zo snel doet groeien en wat we eventueel nog kunnen verwachten in de toekomst.

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Polkadot. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.


Polkadot Collaboratie

Polkadot wil een brug bouwen tussen de verschillende blockchains en deze laten samenwerken zonder de tussenkomst van een centrale dienstverlener. Gebruikers kunnen informatie delen met behulp van het ingebouwde Cross-Chain Messaging Protocol(XCMP). In het sharded multichain netwerk kan Polkadot vele informatiestromen parallel verwerken over verschillende blockchains. De sharded blockchains die verbonden zijn aan het Polkadot netwerk worden parachains genoemd. Deze opbouw van het netwerk geeft een enorm potentieel in schaalbaarheid en aanpasbaarheid.

Schaalbaarheid

Blockchains in isolatie zijn beperkt in de verwerking van informatie. Polkadot is opgezet als een sharded multichain netwerk, wat betekent dat het vele informatiestromen (transacties) parallel kan verwerken over verschillende (sharded) blokketens. Het inzetten van parallelle rekenkracht over verschillende blokketens geeft een immense schaalbaarheid en potentie voor massale groei en adoptie. Sharded blokketens (chains) die verbonden zijn aan Polkadot worden parachains genoemd aangezien ze parallel met het netwerk werken

Snelheid en veiligheid

Bij sharding hoeven de transacties niet door alle nodes binnen het netwerk gevalideerd te worden. Het opslag- en rekenwerk wordt verdeeld over verschillende nodes binnen het netwerk, wat de snelheid ten goede komt. Hoe groter dit netwerk wordt, hoe veiliger het systeem omdat er dan verschillende nodes tegelijkertijd een bepaalde transactie kunnen controleren.

Polkadot kopen of verkopen

Wil je Polkadot kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit, en Binance

Beste websites om Polkadot (DOT) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Polkadot kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Wat zijn dan de verwachtingen van Polkadot in de toekomst?

De DOT token heeft drie verschillende functies:

  • De DOT kan worden vastgehouden door de nodes in het Nominated Proof-of-Stake (nPos) consensus algoritme.
  • De DOT is nodig voor het koppelen van een parachain aan de hoofdketen.
  • Het bezitten van DOT geeft ook stemrecht binnen het algehele governance model.

Het aantal nieuwe blockchains en de bijhorende toepassingen gaan alleen maar groeien in de toekomst. Polkadot zorgt voor de nodige infrastructuur voor de samenwerking tussen deze netwerken met een decentraal netwerk en schaalbare applicaties. Hoewel de prijs de eerste maanden stabiel is gebleven, is het wel duidelijk dat vele investeerders in de DOT geloven. Als Polkadot zijn visie kan waarmaken zal uiteindelijk de koers ook volgen.

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

De toekomst van Polkadot

Zo is het team achter Polkadot dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Polkadot toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Polkadot?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Polkadot (DOT).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Polkadot zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.