Dankzij cryptomunten doorbreken Palestijnen de blokkade van Gaza en de West Bank. Meer nog: de Palestijnse Autoriteit overweegt een eigen ‘bitcoin-like’ digitale munt uit te brengen. Stablecoins zijn in volle opmars; de recentste zal op de Japanse Yen gebaseerd zijn. Er zijn plannen om hetzelfde te doen met de Australische en de Hongkong dollar. MyCrypto staat toe financiële transacties voortaan te plannen in de tijd. Voorlopig alleen nog met de Ethereum-munt maar het wordt nu reeds een ‘killer-app’ genoemd. Drie nieuwe applicaties voor blockchain zijn in verschillende stadia van ontwikkeling. Bedoeling is zowel de blockchain voor bitcoin als ethereum te voorzien van wat we gerust de snelheid van het licht mogen noemen. De Gemini crypto handelsbeurs biedt als eerste cryptoverzekering aan voor klanten. Spannend allemaal!

CC0 Creative Commons Pixabay

Bitcoin als levenslijn

Om toch geld te kunnen ontvangen en versturen en online te kopen, ondanks de economische blokkade door usurpator Israël (we bedoelen wel degelijk hun bestuur en niet de overgrote meerderheid van het Joodse volk), gebruikt een kleine maar groeiende gemeenschap Palestijnen cryptomunten. ‘(…) bitcoin has become a lifeline.’  Regelmatige stroomonderbrekingen maken dit desondanks erg moeilijk in het gebied (land of staat kunnen we het helaas nog niet noemen). 21 Procent van de Palestijnen leeft onder de plaatselijke armoedegrens van 5,50 USD per dag.

Met de snelheid van het licht

Het ‘Lightning Network‘ is in maart 2018 van de testfase naar de live mode gegaan. De ontwikkelaars proberen sindsdien de massa warm te maken voor de applicatie, die Bitcoin kopen en verkoop transacties de snelheid van het licht moeten geven en tegelijk goedkoper maken. Het zou een revolutie betekenen binnen de Bitcoin-wereld. Een hogere snelheid en schaalvergroting betekenen meestal ook lagere kosten. Drie blockchain-applicaties worden momenteel ontwikkeld om zowel Bitcoin als het Ethereum netwerk zelfs een weergaloze snelheid te geven: Plama, Vechain, Chainlink EOS en Zilliqa. Plasma zal toelaten ‘microkettingen te creëren die specifieke transacties hosten’, bedoeld om bovenop het bestaande Ethereum te worden gestapeld. ‘EOS.io is al geprezen om zijn schaalbare ecosysteem voor de ontwikkeling van dApp, het creatieve ontwerp en het loskoppelen van de grote bitcoin- en Ethereum-ketens.’ Het zou een soort besturingssysteem moeten worden ‘waarmee gebruikers hun eigen dApps en blockchains kunnen samenstellen.’ Waar de bitcoin blockchain momenteel ‘slechts’ in staat is 7 transacties per seconde af te werken, doet Ethereum het al veel beter met 20 per seconde. Maar EOS beweert wel 50.000 transacties te kunnen verwerken per seconde…! Zilliqa is nog minstens een jaar verwijderd van realisatie, maar de resultaten zijn zelfs in de testfase al indrukwekkend. Het moet ontwikkelaars een aanzienlijk hogere doorvoer bieden ‘dankzij het hybride consensusmechanisme’, grotendeels gebaseerd op ‘sharding om zowel de druk op de bestaande blockchain te verminderen als theoretisch meer snelheid toe te voegen.’

Verzekering

De eerste verzekering ter wereld voor cryptoassets is een feit. Het zijn de ondertussen in het wereldje zeer bekende figuren, de miljardair-tweelingbroers Winklevoss, die dit voor mekaar kregen. De door hen opgerichte Gemini Trust Company, New York, biedt de klanten van deze crypto handelsbeurs verzekering van hun bezit aan.

Techgiganten veranderen hun standpunt

Zowel Google, Twitter als Facebook, die voorheen nog publiciteit voor alles wat crypto-related is hadden verboden, versoepelen nu toch hun standpunten. Bepaalde advertenties willen ze nu alsnog gaan tonen in de VS en Japan.

“De bodem is binnen”

Aldus Mike Novogratz, een absolute crypto bull en stichter en CEO van Galaxy Digital Capital Management (dat in mei 2018 tezamen met Bloomberg de Bloomberg Galaxy Crypto Index opzette.) Voorheen de manager van een hefboomfonds en partner van Goldman Sachs, is Novogratz iemand naar wie in het wereldje der adapten zeer aandachtig geluisterd wordt. Hij voorziet een ‘kleine’ jump van 30 procent voor bitcoin tegen eind 2018, en een veel grote stijging voor het eerste kwartaal van 2019. Meer en meer institutionelen en grote partijen zoals Microsoft en Starbucks tonen grote interesse of zijn reeds aan boord met concrete plannen en toepassingen, aldus Novogratz.

Een Zwitserse crypto-bank

De Zwitserse start-up SEBA Crypto AG heeft 100 miljoen Zwitserse Frank opgehaald om een bank op te richten ‘offering cryptocurrency-related services.’  Het kreeg al officieuze toezeggingen voor een go-ahead. Tja, Zwitserland weet van wanten op het gebied van geld; en dat is nog een eufemisme…

1000 procent groei

De grootste cryptominer ter wereld, Bitmain, heeft stappen gezet voor een notering op de Hong Kong Stock Exchange. De inkomsten van Bitmain stegen met bijna 1000 procent van de eerste zes maanden van 2017 ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Amerikaanse wetgeving omtrent crypto’s is één chaos

De wetgeving in de VS, heel belangrijk toch zou je zeggen voor de cryptowereld, is één grote chaos. Je mag hier bijvoorbeeld ook niet crypto staken bij Binance of Bitvavo. Dermate bekijken de verschillende staten met vaak elk een eigen wetgeving cryptomunten. Voor meer dan 20 miljoen gebruikers wereldwijd (and counting) een realiteit, het nieuwe geld zelfs zeg maar. Voor de Amerikaanse wetgevers: een aantal weet niet wat er mee aan, een aantal begrijpt er maar weinig van, en de rest wil de eigen regulering toepassen, die danig verschilt van andere staten. Je zou voor minder van een chaos spreken! Dit artikel probeert wijs te raken in het Amerikaanse doolhof van wetten.  So far it’s simultaneously a currency, asset and commodity, which may or may not also be a security.  Een van de grootste cryptobeurzen ter wereld – Bitfinex in Hong Kong – besloot gewoon alle Amerikaanse klanten buiten te gooien, eerder dan nog verder te moeten rekening houden met zo’n warboel aan wetgeving. Noord-Amerika telt toch maar 7 procent cryptohouders, waarvan 95 procent dan nog slechts in heel beperkte mate.

De geruchten

Volgens insider-geruchten staan institutionele investeerders te trappelen om in twee heel uiteenlopende markten te stappen. Investeren in gelegaliseerde marihuana en cryptomunten. Nadere, duidelijker wetgeving en meer stabiliteit in de sectoren zouden katalysatoren kunnen betekenen voor een tsunami van nieuw (of oud) geld. Dezelfde bron wijst erop dat de cryptomarkt wel eens een safe haven kan betekenen indien de geïnstitutionaliseerde beurzen (al dan niet fel) zouden dalen. Een veilige haven voor investeringsgeld dat een uitweg zoekt in woelige tijden dus. Zoals altijd zal de tijd het allemaal uitwijzen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: