Crypto goes to Hollywood, and Wyoming!

0

Inderdaad, niet alleen Frankie maar ook crypto gaat naar de stad van glitter en glamour, Hollywood. Kevin Connolly, acteur en regisseur bekend van o.m. de HBO succesreeks Entourage, lanceert groot nieuws. Hij nam onverwacht het woord op het podium van de prominente North American Bitcoin Conference in Miami (16-18 januari 2019.) Steracteur Connolly gaat een rol spelen in een nieuwe televisiereeks getiteld ‘Cryptos’

Cryptos

De reeks zal over vier vrienden gaan die maar geen producent vinden voor de films die ze willen maken. Ze wenden zich vervolgens tot de cryptomarkt om te trachten zelf de nodige fondsen te verwerven. Indien de serie (10 delen gepland) succes kent, kan dit de visibiliteit en kennis van de cryptowereld fel vergroten. Er werden al enkele documentaires en films gemaakt over het onderwerp, maar die gaven niet het gewenste resultaat. ‘What “Cryptos” can hope to do is what HBO’s “Silicon Valley” and Showtime’s “Billions” did for tech startups and hedge fund managers respectively.’ Connolly zal zowel voor als achter de camera’s werken. Hij wordt in dit project bijgestaan door twee prominente fans van crypto’s & blockchain: Jason King en Erik Sords.

Connolly: “The thing that scares people about crypto is a lack of understanding. People like myself are still learning, but the curiosity is there.”

Wyoming: leider in crypto/blockchain wetgeving

Wyoming is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting is WY. De hoofdstad is Cheyenne. De staat heeft als bijnaam the Equality State vanwege de gelijke rechten die vrouwen er al vroeg kregen. In 1869! Hoewel de staat nog geen 600.000 inwoners telt, is het een voorloper wat betreft wetgeving rond cryptomunten en blockchain technologie.

Waar een kleine staat groot in kan zijn

4 Senatoren en 5 Volksvertegenwoordigers hebben een ‘bill’ (wetsvoorstel) ingediend om de positie van bitcoin en altcoins een wettelijk kader te verschaffen. Het hoogtepunt van de bill is wel dat de cryptomunten dezelfde status zouden krijgen als geld (‘money’). Ze worden dan verdeeld in Currencies, Securities, and Digital Assets (Utility Tokens). Hoewel Wyoming maar een kleine staat is die toch groot nieuws brengt, zal het interessant zijn hoe de federale overheid hier naar kijkt. ‘Certainly, if other states follow in their footsteps this can turn into something bigger but we’re still very much in the early stages of the game. Nevertheless, this small step is a huge win for bitcoin and blockchain as it sets a great example of supportive legislation for the entire country and the entire world.’