Ethereum Classic

Ethereum Classic koers verwachting

Wat de koers van cryptovaluta in het algemeen of in een specifiek geval gaat doen blijft een lastige vraag. Dat geldt ook voor de koersverwachting van de Ethereum Classic.

Ethereum Classic heeft echter een interessante ontstaansgeschiedenis dat maakt dat de meningen van expert en analisten over de koersverwachting van Ethereum Classic sterk uiteenlopen.

Ethereum Classic koersDe prijs van Ethereum Classic

Na de DAO hack in 2016, waarbij de hacker 3,6 miljoen ether tokens wist buit te maken, ontstond er een splitsing in de Ethereum blockchain. De originele blockchain ging verder onder Ethereum Classic (ETC) en de nieuwe blockchain ontwikkelede zich verder onder de naam Ethereum netwerk (ETH). De bedoeling was eigenlijk dat de miners zouden overstappen naar het nieuwe Ethereum netwerk. Dit bleek niet het geval en veel miners bleven loyaal aan de oorspronkelijke blockchain. Investeerders en traders begonnen de Ethereum classic op te kopen waardoor de koers omhoogschoot.

In december 2017 bereikte de Ethereum Classic koers zijn hoogste punt waarna de koers flink daalde en vanaf januari 2019 is eigenlijk een redelijk stabiele koers te zien.

Ethereum classic koers

Het lijkt erop dat deze stabiele koers wel tegen een stootje kan. Afgelopen jaar heeft Ethereum Classic meerdere 51%-aanvallen meegemaakt. In de periode rondom die aanvallen is er nauwelijks een verandering in de koerswaarde geweest.

Ethereum Classic verwachtingen

Zoals gezegd, de meningen van expert en analisten lopen sterk uiteen als het gaat over de koersverwachtingen van Ethereum Classic. Er zijn expert die stellen dat Ethereum Classic achter zal blijven op de concurrenten wat betreft veiligheid en ontwikkelingen. Ook wordt gezegd dat de motieven van ontwikkelaars en miners enkel en alleen winstbejag is. Dit zou betekenen dat zodra het doel dat ze voor ogen hebben behaald is, de verdere ontwikkeling van Ethereum Classic stop.

Anderen zijn juist van mening dat Ethereum Classic juist een koersstijging zal ondergaan in de komende jaren doordat de vraag zal gaan toenemen door nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen.

Ethereum Classic koersverwachting 2021-2025

De toekomst voorspellen kan niemand. Dus ook een voorspelling doen over de verwachte koers van Ethereum Classic is koffiedikkijken. Wel kunnen we stellen dat de gehele cryptocurrency markt met de dag populairder wordt. Er is steeds meer vraag naar cryptovaluta in het algemeen en ook naar Ethereum Classic. Dit leidt ertoe dat experts een koers van tussen $10 verwachten aan het einde van 2021 en er zijn zelfs experts die zo ver gaan door te zeggen dat een koers van $30 aan het einde van 2021 niet ondenkbaar is.

Toch lijkt het erop dat de meeste critici denken dat de groei van Ethereum Classic in 2021 zal achterblijven ten opzichte van de groei van andere crypto valuta. Dit zou dan met name veroorzaakt worden door de veiligheidsissues en het gebrek aan institutionele interesse.

De Ethereum Classic koersverwachting op lange termijn ligt hoger doordat er onlangs een ontwikkelingsteam is gestart dat de kernprojecten van Ethereum Classic gaat verbeteren. Ook de roadmap geeft goede hoop en de verwachting van expert is dat de koers de $100 zal gaan bereiken.

Ethereum Classic kopen of verkopen

Wil je Ethereum Classic (ETC) kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Binance, Bitcoinmeester, Litebit.

Beste websites om Ethereum Classic(BNB) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Ethereum Classickopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.