Filecoin

Filecoin (FIL) is een gedecentraliseerd opslagsysteem met als doel om belangrijke informatie te bewaren. Het project heeft in het begin 205 miljoen opgehaald in 2017 en volledig live gegaan halverwege 2020.  Filecoin is een open protocol en wordt gebacked bij een blockchain dat wijzigingen opslaat van de mensen welke participeren aan het netwerk, deze transacties wordt de token FIL voor gebruikt, de token van Filecoin. Filecoin logo

Het project is ontwikkeld door de Amerikaanse scientist Juan Benet, welke ook andere complexe systemen heeft ontwikkeld en een goede reputatie heeft. Wat Filecoin uniek maakt is dat de data wordt opgeslagen op een gedecentraliseerde manier, wat het tegenovergestelde is dat bedrijven als Amazon Webservices of Cloudfare. Deze worden beheert door één bedrijf welke alles controleert. Met Filecoin kan je zelf beheerder worden van je eigen data in een wereld waar data steeds centraler en belangrijker wordt. De token van Filecoin heet Filecoin en is te verhandelen op Bitcoinmeester, Binance en Litebit.

Filecoin koers verwachting 2021 – 2025 – De prijs van Filecoin

In oktober 2020 werd Filecoin gelanceerd op het mainnet; de koers van de coin (FIL) schoot de hoogte in, maar dit was helaas van erg korte duur en na deze piek is de koers vrijwel stabiel gebleven. Momenteel heeft Filecoin wel al een marktkapitalisatie van bijna 1 miljard dollar! Omdat de coin nog maar net op de markt is, is het vooral kijken naar wat het project te bieden heeft om eventueel te voorspellen of Filecoin nog veel potentieel biedt voor de toekomst. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Filecoin. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Filecoin kopen of verkopen

Wil je Filecoin kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Filecoin (FIL) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Filecoin kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Wat zijn dan de verwachtingen van Filecoin?

Filecoin biedt een unieke oplossing voor de opslag van al onze data. Dankzij het toepassen van blockchain is de opslag nu veiliger, sneller en goedkoper dan ooit. Zelfs technologie-reus IBM heeft het nut van blockchain in data-storage begrepen en heeft ondertussen zijn eigen hybride multi-cloud blockchain oplossing. De hoeveelheid data die wij produceren gaat zeker nog stijgen en de voordelen die blockchain biedt zijn revolutionair. Er moet nog wel wat gedaan worden om deze adaptatie echt mainstream te maken, maar als het zover is dan kan het de manier van data-opslag voor altijd veranderen en zou de waarde van Filecoin weleens een steile klim kunnen maken. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Privacy

Filecoin is een peer-to-peer netwerk voor data-opslag. De veiligheid en de daarbij horende privacy is dan ook van cruciaal belang. In tegenstelling tot de klassieke dataopslag, zoals bijvoorbeeld bij Google drive, maakt Filecoin gebruik van een gedecentraliseerd blockchain netwerk. De data wordt gefragmenteerd en geen enkele persoon of entiteit heeft toegang tot de data. Dit maakt het systeem revolutionair in het beschermen van de privacy. En ook dankzij de encrypted files is een datalek vrijwel onmogelijk. 

Snelheid en betrouwbaarheid

In ruil voor het aanbieden van data kan je Filecoin (FIL) verdienen. De Filecoin blockchain zal al deze transacties opslaan, net als het bewijs dat de miners de data op een correcte manier hebben verwerkt. 

Omdat de bestanden gedecentraliseerd opgeslagen zijn op meerdere servers, kunnen ze ook enorm snel worden geraadpleegd. Dit werkt net als BitTorrent, waar je fragmenten van je file download vanuit verschillende servers op het netwerk. Omdat je files meermaals gekopieerd worden hoeft niet elke server online te zijn om toegang te hebben tot je file, wat zorgt voor een snel en betrouwbaar systeem. 

Schaalbaarheid

Zowel individuen als grote bedrijven kunnen zich opgeven als “node” en hun ongebruikte schrijfruimte aanbieden aan gebruikers. Omwille van deze enorme schaalbaarheid zijn de prijzen voor data-opslag in deze vrije markt enorm competitief vergeleken met de klassieke formules. Het kan zomaar zijn dat je voor 1 Terrabyte aan data slechts $2 per maand betaald. Dit zal de populariteit van de Filecoin zeker ten goede komen!

De toekomst van Filecoin

Zo is het team achter Filecoin dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Filecoin toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit. Veel kiezen er dan ook al voor om in te stappen voor de verwachtingen van 2021.

Zijn er dan voorspellingen te doen over de prijsverwachting van Filecoin?

Helaas is dat niet mogelijk. Belangrijk is het om naar de roadmap te kijken van een blockchain project. Kijk daarom naar het team, de visie, de doelstellingen, de samenwerkingen en ontwikkelingen waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe willen werken. Dit geeft een goed toekomstbeeld van Filecoin (FIL).

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Crypto overzicht footer

Bekijk het overzicht van Biflatie.nl over andere cryptocurrency:
ZilliqaDigibyte
Cosmos
MoneroTezos
IconStellarTronUniswapDash
WavesFilecoinYearn FinancePolkadotCardano
AaveZcashThetaOMG NetworkCompound
Bitcoin CashNeoOntologyRENOcean Protocol
Bitcoin SVLoopringKyber NetworkEthereumRipple
VechainChainlinkLitecoinSynthetix
Celsius
The Graph
Dogecoin
UMA
Maker
FTX Token
Decred
Kusama
Elrond
Loopring
Algorand
OMG Network
Reserve Rights
Ocean Protocol
BandProtocol
Verge
Ethereum Classic
EOS
Binance Coin
DAI
Revain
REN

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Filecoin zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.